Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 6609 videní | 6 minúty čítania

8 najlepších pláží v obľúbených dovolenkových destináciách Turecka

8 najlepších pláží v obľúbených dovolenkových destináciách Turecka
Pozrite si vychytené pláže v tureckých letoviskách Antalya, Alanya, Fethiye a Marmaris.

V tomto článku vás prevedieme ôsmimi krásnymi plážami Turecka, ktoré sa nachádzajú v obľúbených dovolenkových destináciách. Ktoré to sú a aké zaujímavosti ukrývajú?

 

Pláž Kleopatra – Alanya

V podhorí čarovného stredovekého hradu Alanya a v rovnomennom letovisku sa nachádza pláž Kleopatra. Táto pláž láka každoročne množstvo turistov, môže sa pochváliť bielym pieskom, ktorý sem podľa legendy priniesla samotná Kleopatra, keď sa kúpala v mori.

Stráviť oddychové popoludnie na pláži a v tieni prastarého hradu vás určite prenesie do minulosti. Historickú atmosféru navyše dotvára aj loď v štýle známych Pirátov z Karibiku.

plaz Kleopatra v letovisku Alanya

Legenda hovorí, že piesok na túto pláž priniesla samotná Kleopatra.

Táto časť Stredozemného mora je dostatočne pokojná na kúpanie, nechýbajú však ani väčšie vlny pre nadšencov vodných športov. Ak chcete iba relaxovať, ochutnajte skvelú miestnu kuchyňu v okolitých reštauráciách alebo aj studený drink v jednej z mnohých plážových kaviarní. Na tomto mieste vás čaká príjemný a klasicky dovolenkový relax.

plaz Kleopatra Turecka riviera

Kleopatrina pláž je dlhá približne 2,5 km.

 

Iba na skok od pláže Kleopatra môžete dovolenkovať s Idem.sk, napríklad v hotelovom komplexe Kleopatra Dreams Beach.

 

Pláž Kaputaş – Kaş/Antalya

Blízko pobrežnej cesty, ktorá spája turecké mestá Kaş a Kalkan, sa nachádza pláž s názvom Kaputaş. Ide o miesto ako stvorené na potápanie a šnorchlovanie, nechýba svetlý a horúci piesok a tyrkysová voda.

plaz Kaputaş

Okolité útesy sú zalesnené a strmé, okolitá voda čistá a pokojná.

Pláž Kaputaş sa nachádza pri ústí kaňona a keď sa chcete dostať na priamo na pláž, musíte zdolať 187 schodíkov. Mnohí neľutujú ani jeden krok, výhľad zhora a zdola zakaždým stojí za to.

 

Pláž Lara – Antalya

Pláž Lara pravidelne získava ocenenie Modrá vlajka (eko označenie pláže, ktorá spĺňa vysoké štandardy čistoty). Nemožno sa ani čudovať. Má dĺžku 12 km, je plná zlatého piesku s jemnými kamienkami a obmýva ju priezračná voda. Dovolenková oáza aj pre náročných.

plaz Lara Antalya

Pre milovníkov súkromia – väčšina hotelových komplexov má privátny kúsok pláže.

Pláž Lara splní nároky celej rodiny. Nájdete tu slnečníky, ležadlá, plážové bary i reštaurácie. Bonusom je, že väčšina hotelových komplexov má privátny kúsok pláže, čo ocenia všetci tí, ktorí chcú oddychovať v súkromí a bez davov turistov. Pre ostatných je tu hlavná pláž, kde na vás čaká šantenie vo forme rôznych druhov vodných športov.

S Idem.sk si pláž Lara naplno užije napríklad v Titanic Deluxe Lara alebo v Concorde Deluxe Resort.

 

Pláž Icmeler – Marmaris

Známe letovisko a pláž Icmeler je situované neďaleko Marmarisu a ročné láka tisíce turistov. Slnkom zaliate pláže, zábava, výborné jedlo, aktivity pre deti i dospelých sa stali najväčším lákadlom pre rodiny, ktoré chcú tráviť čas spolu a aktívne.

plaz Icmeler

Icmeler bola v minulosti malá a pokojná rybárska dedinka.

Okrem zábavných aktivít pre celé rodiny si môžete užiť aj nenáročnú turistiku. Okolité kopce sú ľahko zdolateľné aj pre deti a odmenou pre všetkých budú úžasné výhľady na pláž Icmeler dole pod vami.

 

Pláž Cirali (Olympos) – Kemer/Antalya

Približne hodinu jazdy od Antalye môžete objaviť pláž Cirali (Olympos). Je to skvost medzi plážami, lemovaná lesklou tyrkysovou vodou a obklopená prírodnými scenériami a perfektnými výhľadmi.

Pláž Cirali je pokojná a tichá, z oboch strán ju obopínajú a chránia hory. Na jednej strane sa vypínajú aj zrúcaniny hradu Olympos.

plaz Cirali

Žiadne hlučné reštaurácia a bary, pláž Cirali je ideálna lokalita na nerušený oddych.

Kamienkovú pláž Cirali navštevuje oveľa menej ľudí ako iné populárne a známejšie okolia letovísk. O to viac stojí za to vybrať sa práve sem. Žiadne hlasné diskotéky, hlučné reštaurácie a množstvo ľudí. To oceňujú turisti na tejto lokalite najviac.

 

Pláž Blue Lagoon (Ölüdeniz) – Fethiye

Nie každá pláž sa môže nazývať "modrá lagúna", ale pláž Ölüdeniz ňou skutočne je. Ölüdeniz je jednou z najznámejších pláží v Turecku. Žiarivé odtiene modrej farby vody si rýchlo zamilujete, môžete vo vode len tak leňošiť, prípadne si vyskúšať paddleboard.

plaz Modra laguna Egejska riviera

Pláž Modrá lagúna sa nachádza na území krásneho a chráneného národného parku.

Pohorie Babadag v pozadí pláže Modrá lagúna je perfektným východiskovým bodom pre paragliding. Perfektný výhľad na široké okolie stojí za to. Pláž Modrá lagúna navyše leží na mieste, kde sa stretáva Egejské a Stredozemné more.

 

Pláž Phaselis – Kemer/Antalya

Pláž Phaselis je tiež známa pod názvom Tyrkysové pobrežie. Aby ste mohli objavovať všetky krásne miesta, ktoré sa v okolí tejto pláže nachádzajú, určite si požičajte auto.

Zrúcaniny starobylého gréckeho a rímskeho mesta Phaselis sú roztrúsené v troch malých zátokach, kde na vás okrem úchvatnej histórie čaká aj extrémne priezračná a čistá voda.

plaz Phaselis

V troch malých zátokach na vás okrem úchvatnej histórie čaká aj extrémne priezračná voda.

Pláž Phaselis nájdete medzi oblasťami Kemer a Tekirova, v rámci letoviska Antalya. Obdivovať zvyšky architektúry a histórie pôvodného mestečka Phaselis môžete priamo z  ležadla na pláži či popri kúpaní v mori.

Idem.sk odporúča Hotel Sherwood Exclusive Kemer.

 

Pláž Patara – Antalya

Pláž Patara je dlhá 18 km a tiahne sa v blízkom okolí starobylého mesta Patara. Je rajom pre milovníkov prírody, ktorí tu nájdu vápencové vrcholce, zvlnené piesočné duny a dobre zachované archeologické nálezy. Dokonalé prostredie dopĺňa čisté tyrkysové more.

plaz Patara v Turecku

Dlhá piesočná pláž Patara patrí k najmenej dotknutým plážam pozdĺž Stredozemného mora.

Pláž Patara je súčasťou národného parku. Ide o oblasť bohatú na vtáctvo a je domovom aj pre ohrozený druh korytnačky – Kareta obyčajná. Patara patrí k najmalebnejším a najmenej dotknutým plážam pozdĺž Stredozemného mora.

Ktorá pláž sa vám páčila najviac? Veríme, že minimálne jednu z nich s nami navštívite už čoskoro.

 

Turecko s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 86960 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84988 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82752 videní | 6 minúty čítania