Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 4882 videní | 10 minúty čítania

11 top destinácií a hotelov na ideálnu dovolenku v septembri

11 top destinácií a hotelov na ideálnu dovolenku v septembri
Začiatkom jesene bude krásne nielen v Mexiku či na Kapverdoch, ale aj v niektorých európskych destináciách.

Na Kapverdských ostrovoch je september najteplejším mesiacom v roku. Začiatkom jesene však bude krásne aj v niektorých európskych destináciách, preto ich navštívte práve v septembri.

 

Mexiko

Podľa portálu holiday-weather.com je september v Mexiku jedným z najhorúcejších mesiacov celého roka (najvyššia teplota dosahuje 32 stupňov). A preto keď sa v našich končinách začne ochladzovať, vyberte sa práve tam.

pobrezie v cancune

Pobrežie v Cancúne je naozaj úchvatné.

Skvelo hodnoteným je napríklad Hotel Occidental Costa v Cancúne. Jeho prednosťami sú bezprostredná blízkosť pláže Playa Linda a to, že je vhodný aj pre rodiny s deťmi. Pri rezervácii dovolenky si vyberáte izbu podľa vlastných očakávaní – a či už chcete mať výhľad na more, terasu alebo izbu s vírivkou, v Occidental Costa presne také ubytovanie nájdete.

 

Maroko

Tridsiatky sú počas septembra bežné aj v Maroku. Počasie je dokonca ešte prívetivejšie, keďže v júli a auguste sa teploty šplhajú k 40 stupňom. Cestovateľka Kerry-Ann považuje jeseň v Maroku za najlepší čas, kedy by ste mali objavovať mestá a vybrať sa do hôr alebo púšte. A čo je ešte lepšie, stále si môžete dopriať dovolenku pri mori.

typicke marakesske trhovisko v maroku

Typické marakéšske trhovisko počas dovolenky v Maroku nesmiete obísť.

Keď budete uvažovať nad dovolenkou v Maroku, určite si pozrite Hotel Be Live Collection Saidia, ktorý sa nachádza v severovýchodnej časti krajiny. Okrem toho, že rezort leží hneď pri pláži, máte k dispozícii aj množstvo služieb, ktoré k dobrej dovolenke neodmysliteľne patria – a to napríklad slnečníky a ležadlá zdarma, niekoľko reštaurácií, voľnočasové aktivity pre dospelých aj deti a mnoho iného.

 

Grécko

Ak nevyhľadávate trópy, ale chceli by ste ísť ešte tento rok k moru, grécky ostrov Mykonos je na takú dovolenku ako stvorený. Dôvod je prostý – čaká tu na vás príjemné počasie s teplotami okolo 27 stupňov, nádherné pláže, turisticky vyhľadávané miesta (napríklad známe veterné mlyny) a pre milovníkov nočného života aj množstvo príležitostí na zábavu.

zname veterne mlyny na pobrezi mykonosu

Známe veterné mlyny na pobreží Mykonosu.

Kvalita hotelov, samozrejme, zodpovedná prostrediu ostrova. Za nás v tomto regióne vyhráva štvorhviezdičkový Hotel Terra Maltese Natural Retreat, ktorý sa nachádza v prírodnej rezervácii.

Okrem polohy sa nám na hoteli páči jeho vzhľad – typické grécke modro-biele zariadenie s modernými prvkami pôsobí úchvatne. A keď si pomyslíte, že leží v úplne tichej lokalite neďaleko krásnej pláže Ftelia, nie je nad čím uvažovať.

plaz ftelia pri hoteli terra maltese naural retreat

Pláž Ftelia sa nachádza len kúsok od Hotela Terra Maltese Natural Retreat.

 

Kapverdské ostrovy

Podobne ako v Mexiku, aj na Kapverdských ostrovoch je september najteplejším mesiacom v roku. Teploty tu v tomto období dosahujú 30 stupňov. A že sa sem oplatí vycestovať, o tom svedčia skvelé podmienky na surfovanie alebo krásne pláže, ako je Santa Monica alebo Chaves.

pieskove duny na plazi

Pieskové duny na pláži Chaves.

A práve pláž Chaves nájdete v blízkosti hotela Riu Karamboa, ktorý leží v západnej časti ostrova Boa Vista. Luxusný hotelový komplex patrí do siete hotelov RIU, viackrát bol nominovaný na ocenenie najlepší hotel celých Kapverd.

A hoci túto cenu nezískal, na reputácii mu to vôbec neuberá. Tento hotel má úplne všetko – blízku pláž, viacero reštaurácií, rodinné a dvojlôžkové izby a neďaleko sa nachádza aj hlavné mesto Sal Rei.

Septembrová ultra all inclusive dovolenka v Hoteli Riu Karamboa*****

 

Dominikánska republika

Nádherné pláže, tyrkysové karibské more a množstvo voľnočasových aktivít. Toto a ešte omnoho viac nájdete v najlepšom dominikánskom letovisku Punta Cana, ktoré sa nachádza vo východnej časti ostrova.

punta-cana

Punta Cana je najlepším letoviskom v Dominikánskej republike.

Oproti zvyšným regiónom Dominikánskej republiky má Punta Cana navrch v tom, že sa tu nachádza najviac pláží s modrou vlajkou.

Patrí k nim aj piesočnatá pláž Bavaro, ku ktorej to budete mať z hotela Tropical Deluxe Princess len na skok. A to nie je všetko. Ak sa rozhodnete pre dovolenku v tomto ubytovacom zariadení, môžete sa tešiť na vkusné izby zariadené v karibskom štýle, stravu all inclusive a tiež množstvo aktivít pre všetky vekové kategórie (športy, relax či program pre deti).

Rezort sa nachádza hneď vedľa známej pláže Bavaro.

Septembrová all inclusive dovolenka v Hoteli Tropical Princess****

 

Maledivy

O tom, že Maledivy musíte navštíviť aspoň raz za život, svedčí množstvo ocenení, ktoré táto destinácia získava. Za všetky spomenieme napríklad to, že Maledivy sa stali najlepšou destináciou na potápanie, majú tu celosvetovo najlepšie pláže a na svoje si prídu aj zaľúbené páry.

pohlad na krasne maledivy

Maledivy sú celosvetovo považované za top dovolenkovú destináciu.

A s výberom konkrétneho rezortu určite nebude problém. Pre menej náročných cestovateľov je k dispozícii Holiday Island Resort & Spa, ktorý leží na Južnom Ari Atolle. Súčasťou hotela je 142 štandardne zariadených klimatizovaných izieb, ktoré sa nachádzajú v bungalovoch na pláži. Za príplatok si pri rezervácii môžete namiesto polpenzie objednať plnú penziu alebo all inclusive.

Ak si však potrpíte na luxus, aj pre vás niečo máme. Hotel Kurumba Maldives Resort sa nachádza v Severnom Male Atolle. Jeho prednosťou je práve moderné vybavenie a to, že na rozdiel od Holiday Island Resort & Spa je súčasťou rezortu bazén.

 

Tunisko

Príjemné septembrové počasie a pozitívne ohlasy, ktoré si tuniský ostrov Džerba vyslúžil na Google, nás presvedčili, že toto letovisko v našom zozname nesmie chýbať. Veď kedy inokedy navštíviť túto orientálnu destináciu, ak nie ešte počas slnečnej jesene? Presvedčiť vás môže aj náš článok, v ktorom opisujeme tie najkrajšie zákutia a zážitky ostrova Džerba.

mestecko guellala v tunisku

V Džerbe sa oplatí navštíviť dedinku Guellala, ktorá je hlavným hrnčiarskym centrom.

No a ako pri predošlých destináciách, ani tentoraz nevynecháme tip na konkrétny hotel. Z Džerby sme vybrali štvorhviezdičkový Zephir Hotel & Spa, ktorý je vhodný pre páry aj rodiny s deťmi. 

Okrem širokého výberu izieb môžete rátať s nadštandardným stravovaním (kontinentálne raňajky, nočné občerstvenie) a tiež s množstvom voľnočasových aktivít (plážový volejbal, windsurfing, vodné pólo).

V rezorte Zephir Hotel & Spa sa určite nudiť nebudete.

Septembrová dovolenka s plnou penziou v Zephir Hotel & Spa****

 

Cyprus

Podobne ako Grécko či Tunisko, aj Cyprus patrí k stáliciam medzi dovolenkovými destináciami. A niet sa čomu diviť. Podľa Európskej environmentálnej agentúry sú cyperské pláže najčistejšie v celej Európe. A keďže leží ostrov na pomedzí troch kontinentov, môžete sa tešiť na skutočne rozmanité jedlo.

Ale späť k septembrovým dovolenkám. Ak sa rozhodnete pre Cyprus, pozrite sa na Hotel Noah´s Ark Deluxe Hotel & Spa, ktorý sa nachádza hneď vedľa pláže. 

Okrem oddychu pri mori sa zájdite do sauny, fitness centra alebo si zahrajte niektorý šport z hotelovej ponuky. Aquapark so šmykľavkami, detskými bazénmi a vodnými atrakciami zas bude lákadlom najmä pre rodiny s deťmi.

V Hoteli Noah´s Ark Deluxe Hotel & Spa si na svoje prídu dospelí aj deti.

Septembrová dovolenka s plnou penziou v Hoteli Noah´s Ark Deluxe Hotel & Spa*****

 

Turecko

Egejská riviéra je oproti tej Tureckej menej známa, no to neznamená, že nemá turistom čo ponúknuť. Práve chuť spoznať niečo nové vás môže v septembri nasmerovať do týchto končín Turecka.

zrucanina pri egejskej riviere

Zrúcaniny mesta Efez, ktoré sa takisto nachádza na Egejskej riviére.

Pri rozhodovaní vám pomôže, ak si urobíte prieskum hotelov, ktoré sa tu nachádzajú. Jedným z nich je päťhviezdičkový Hotel Aquasis De Luxe Resort & Spa, ktorý sa môže pochváliť moderne zariadenými izbami s klimatizáciou, službami ultra all inclusive a vhodnými podmienkami na rozličné športové aktivity. 

Vďaka vybaveniu pre deti (detské ihrisko, aquapark) a Detskému klubu je toto miesto ideálne aj pre rodiny s deťmi.

na prvý pohľad je jasné, že dovolenka na Egejskej riviére bude skvelá.

V Hoteli Aquasis De Luxe Resort & Spa si môžete absolvovať rôzne relaxačné procedúry.

Septembrová ultra all inclusive dovolenka v Hoteli Aquasis De Luxe Resort & Spa*****

 

Jamajka

Po Mexiku a Dominikánskej republike sa opäť vrátime do Severnej Ameriky. A hoci je v septembri na Jamajke oficiálne jeseň, také teploty ako u nás nečakajte. Pripravte sa na slnko a tridsiatky. Výhodou tejto destinácie je, že s končiacou sa letnou sezónou obchodníci znižujú ceny služieb. Takisto je veľký predpoklad, že tu nebude toľko ľudí, keďže sa začína škola a práca naplno.

Záliv Montego v meste jamajka

Záliv Montego patrí medzi najkrajšie miesta na Jamajke.

A keď už sa rozhodnete pre Jamajku, ohliadnite sa po päťhviezdičkovom hoteli Iberostar Rose Hall Beach, pri ktorom si návštevníci najviac pochvaľujú lokalitu, služby a čistotu. Pri rezervácii si môžete vybrať, či chcete izbu blízko pláže alebo s výhľadom na more či bazén. Počas dovolenky budete mať k dispozícii služby all inclusive, večerné predstavenia a športové aktivity.

 

Thajsko

Náš výber tipov na septembrovú dovolenku ukončíme na kontinente, ktorý sme doposiaľ nespomínali. V závere článku vás totižto vezmeme do Ázie, konkrétne do Thajska. Táto destinácia je známa krásnymi palmovými plážami, dažďovými pralesmi aj luxusnými rezortmi.

luxusna plaz v thajsku

Luxus, dažďové pralesy a pláže s palmami lákajú turistov do Thajska.

Dávku luxusu si môžete dopriať aj v štvorhviezdičkovom Hoteli Bandara Resort and Spa, ktorý sa nachádza na druhom najväčšom thajskom ostrove Koh Samui. Rezort leží hneď vedľa pláže Bophut. 

A ak obetujete desať minút na cestu autom, dostanete sa k populárnej pláži Chaweng. Potom, ako si oddýchnete pri mori, nezabudnite zájsť do sauny alebo na masáž, pretože aj tieto služby má Hotel Bandara Resort and Spa v ponuke.

 

Pozrite si celú ponuku a poleťte s nami do tepla!

Súvisiace články
pred 1 rokom 86955 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84976 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82747 videní | 6 minúty čítania