Späť na všetky články
pred 7 mesiacov 7801 videní | 5 minúty čítania

Punta Cana v Dominikánskej republike: Destinácia, do ktorej sa beznádejne zamilujete

Punta Cana v Dominikánskej republike: Destinácia, do ktorej sa beznádejne zamilujete
Letovisko Punta Cana patrí k najlepším v Karibiku. A nielen preto, že tu nájdete najviac dominikánskych pláží s modrou vlajkou.

Letovisko Punta Cana patrí k najlepším v celom Karibiku. A to nielen preto, že tu nájdete najviac dominikánskych pláží s modrou vlajkou.

Výhodou Dominikánskej republiky a celkovo Karibiku je, že aj v marci teploty dosahujú tridsiatky. Rovnako príjemné je aj more, jeho teplota je v tomto mesiaci približne 26 stupňov.

Keď si k tomu všetkému domyslíte krásne pláže, niet divu, že sa veľa cestovateľov o tomto regióne vyjadruje tak pozitívne.

 

Dominikanska republika

Výhodou Dominikánskej republiky sú príjemné teploty, ktoré pretrvávajú počas celého roka.

No keďže sme už Dominikánskej republike venovali samostatný článok, tentoraz sa pôjdeme pozrieť do jednej jej vychýrenej časti – do letoviska Punta Cana.

 

O letovisku

Punta Cana leží v najvýchodnejšej časti Dominikánskej republiky. Tento región je súčasťou provincie La Altagracia, ktorej hlavným mestom je Higüey.

Punta Cana je jednou z najobľúbenejších dovolenkových lokalít v Karibiku, a to z viacerých dôvodov. Podľa portálu U. S. News patrí Punta Cana k top destináciám, ktoré sa oplatí navštíviť počas jarných prázdnin. Taktiež ide o jednu z najbezpečnejších dovolenkových lokalít v rámci celého Karibiku.

K atraktivite tohto miesta prispieva aj fakt, že sa tu nachádzajú najkrajšie dominikánske pláže.

 

Najkrajšie pláže letoviska Punta Cana

V Dominikánskej republike nájdete celkovo 26 pláží s modrou vlajkou. Až jedenásť z nich sa nachádza v letovisku Punta Cana. Aj preto sa táto časť krajiny označuje za lokalitu s najkrajšími plážami.

Po tom, ako uvidíte niektoré z nich, budete s týmto tvrdením jednoznačne súhlasiť. Ukážkovým príkladom je pobrežie Bavaro s jemným bielym pieskom a množstvom voľnočasových aktivít.

plaz Bavaro Punta Cana Dominikanska republika

Pláž Bavaro je jednou z najkrajších v Dominikánskej republike.

Krásne tyrkysové more je v tejto oblasti natoľko pokojné, že si môžete zaplávať alebo šnorchlovať. Ak máte radi adrenalín, vo vyhradených zónach si môžete vyskúšať parasailing (človek sa nachádza na takzvanom parasailingovom krídle, ktoré pripomína padák, a ten za sebou ťahá loď).

parasailing Punta Cana Dominikanska republika

Vo vyhradených zónach môžete vyskúšať parasailing.

Typickou aktivitou je aj vyhliadková plavba loďou. Ak si však vyberiete iba relaxovanie alebo pešiu turistiku v okolí pláže, nič tým nepokazíte. Totižto Bavaro je jednou z vlajkových pláží, a preto už iba kochanie sa týmto miestom vás jednoznačne uchváti.

Vo výbere pekných pláží pokračujeme a od Bavaro sa presunieme smerom na juh do oblasti Cap Cana. V tejto lokalite nájdete pláž Juanillo. Prívlastok vynikajúca jej prostredníctvom portálu Tripadvisor udelila väčšina cestovateľov, ktorí sem zavítali.

plaz Juanillo Punta Cana Dominikanska republika

Krásny výhľad na pláž Juanillo

Okrem samotnej pláže si návštevníci pochvaľovali čistotu vody a pokoj. Treba tiež ale povedať, že počas letných mesiacov sa na pláži vyskytuje množstvo rias, a to môže vyvolávať mierny zápach. Ak sa tomu chcete vyhnúť, buď si naplánujte včasnejšiu dovolenku, alebo sa vyberte do iných pobrežných regiónov.

Naším ďalším tipom je pláž Macao, ktorá taktiež získala označenie modrá vlajka. Podobne ako Bavaro a Juanillo, aj verejná pláž Macao je populárna vďaka krásnym exotickým scenériám.

plaz Macao Punta Cana Dominikanska republika

V pozadí sa nachádza pláž Macao, ktorá získala označenie modrá vlajka.

Navyše, v tejto oblasti je povolené surfovanie. Preto ak máte radi takýto druh zážitkov, pláž Macao je ideálnym miestom, kde si niečo také vyskúšať.

 

Iné aktivity

Určite nám dáte za pravdu, že aj v tomto karibskom letovisku sa dá tráviť čas rôzne.

Okrem oddychovania na plážach a vodných športov je pre letovisko Punta Cana a všeobecne Dominikánsku republiku typický golf. V krajine nájdete celkovo 26 golfových ihrísk, v našom letovisku patrí medzi špičkové Punta Espada s 18 jamkami.

typicky golf Dominikanska republika

Golf je pre Dominikánsku republiku typický.

K atraktivite hracej plochy prispieva nielen dokonalá upravenosť, ale aj blízkosť mora a strmé útesy, ktoré dodávajú tomuto miestu istú výnimočnosť.

Ak si chcete z dovolenky odniesť čo najviac zážitkov, určite vám odporúčame aj výlet loďou na ostrov Saona. Je to miesto, kde sa ukrýva poklad v podobe vzácnych rýb, vtáctva a rastlinstva.

Pre zachovanie tejto jedinečnosti je ostrov chránenou prírodnou rezerváciou. Nahliadnuť sem a vychutnať si skvostné výhľady však môžete aj vy.

ostrov Saona Punta Cana Dominikanska republika

Ostrov Saona je jedinečný svojou faunou a flórou, ale aj nádhernými plážami.

A keď už budete v týchto končinách, nezabudnite sa zastaviť aj v National Park of the East, ktorý leží severne od ostrova Saona.

Aj tento národný park je známy svojou jedinečnou faunou a flórou a taktiež tu nájdete množstvo podzemných jaskýň s krištáľovo čistou vodou. Vopred vás však upozorňujeme, že do parku sa dostanete len s licencovaným sprievodcom.

 

Dôležité informácie

Predtým, než si zarezervujete dovolenku do Dominikánskej republiky, by ste mali vedieť zopár užitočných informácií.

Medzi Slovenskom a Dominikánskou republikou platí vízová povinnosť. Výnimkou sú však turistické pobyty do 30 dní. V takomto prípade vám stačí na vycestovanie platný cestovný pas.

dolezite tipy pre cestu do Dominikanskej republiky

Ďalšia praktická rada sa týka vody – v Dominikánskej republike nie je filtrácia vody dostatočne spoľahlivá, preto je bezpečnejšie piť kupovanú vodu namiesto tej z kohútika.

Pripravte sa tiež na zjednávanie, stretnete sa s ním u pouličných predajcov aj taxikárov. Aby ste však neminuli veľa peňazí, ponúknite predajcovi 25 až 40 % z navrhovanej sumy a na tejto ponuke trvajte.

Čo sa týka reči, úradným jazykom je španielčina, ale dohovoríte sa aj v angličtine. V krajine sa platí pesom, no niektoré rezorty v regióne Punta Cana akceptujú aj platenie americkým dolárom.

 

Punta Cana s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 87035 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85246 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82786 videní | 6 minúty čítania