Späť na všetky články
pred 1 rokom 3992 videní | 5 minúty čítania

Kde na Maldivách hľadať tie najkrajšie pláže?

Kde na Maldivách hľadať tie najkrajšie pláže?
Preskúmajte s nami najkrajšie pláže a ostrovy Maldív, ktoré sú ideálne na romantiku, dobrodružstvo i leňošenie.

Preskúmajte s nami najkrajšie pláže a ostrovy Maldív, ktoré sú ideálne na romantiku, dobrodružstvo i leňošenie.

 

 

Pláž Lily

Pláž Lily patrí k tým najkrajším v rámci celých Maldív a prináleží k rezortu Lily Resort & Spa. Nachádza sa na ostrove Huvahendhoo na Južnom atole Ari a je dobre prepojená s obľúbenými miestami na potápanie. Môžete tu preskúmať exotický útes či vyhrievať sa na slniečku. Dd letiska v Male je vzdialená iba 80 km. Odtiaľ sa prepravíte k rezortu pomocou špeciálneho hydroplánu približne za 25 minút.

 

Pláž Taj Exotica

Pláž Taj Exotica sa nachádza v úplnej blízkosti medzinárodného letiska na Južnom atole Male a podobne ako Lily, aj táto patrí k rezortu – konkrétne k Taj Exotica Maldives Resort and Spa. Medzi najobľúbenejšie aktivity na tejto pláži patrí potápanie a spoznávanie rozmanitého podvodného sveta.

plaz taj exotica

Pláž Taj Exotica je ideálna aj pre milovníkov potápania. Zdroj: booking.com

V blízkosti sa nachádza viacero reštaurácií, ktoré ponúkajú lokálne špeciality, na ktorých si s radosťou pochutnáte. Ak by ste chceli navštíviť túto pláž, stačí, keď si na letisku zakúpite cestu člnom. Na pláž Taj Exotica sa tak dostanete za pár minút.  

 

Pláž Reethi

Pláž Reethi sa nachádza na malom ostrovčeku na atole Baa a pôsobí veľmi luxusne. Biely piesok, azúrovomodrá spenená voda a prekrásne pláže. Aj vďaka tomu je táto pláž veľmi obľúbená u novomanželov, ktorí si svoju vysnívanú svadobnú cestu prídu užiť práve sem.

plaz reethi

Pláž Reethi je synonymom luxusu. Veľmi populárna je aj u novomanželov.

Nájdete tu luxusné hotelové rezorty a reštaurácie, ktoré ponúkajú delikatesy v špičkovej kvalite. Okrem toho, na pláži Reethi môžete vidieť morskú hladinu plnú svetielok. Z hlavného mesta Male sa sem pohodlne dostanete pomocou špeciálneho hydroplánu približne za 35 minút.

magicke prirodne ukazy

Na plážach Maldív môžete zažiť aj takéto magické prírodné úkazy. Zdroj: Kevin Wolf (@kevinwolf)

 

Pláže ostrova Cocoa

Prekrásne pláže sa nachádzajú aj na ostrove Cocoa na južnom atole Male. Často sú označované za dokonalý symbol exotiky na Maldivách.

cocoa

Nenechajte sa popliesť názvom Cocoa. Aj tu nájdete prekrásny biely piesok a dokonale čistú vodu. Zdroj: Syd Sujuaan (@sydsujuaan)

Pláže sú prepojené s kanálmi Kandooma a Guraidhoo, kde môžete pozorovať dokonalý podmorský život. Navyše, v blízkom okolí pláží sa nachádza viacero výborných reštaurácií. Dd letiska v Male sú vzdialené iba 40 minút jazdy motorovým člnom. 

 

Pláže ostrova Vabbinfaru

Pláže na ostrove Vabbinfaru sú plné typických nadmorských viliek, koralov s farebnými rybami a rôznych špecialít z medzinárodnej kuchyne. Nachádzajú sa na Severnom atole Male.

Môžete si tu vychutnať tiež množstvo druhov vodných športov a veľa iných zábavných aktivít. Z letiska Male sa na pláže na ostrove Vabbinfaru dostanete za 25 minút motorovým člnom.

 

Pláže ostrova Nika

Pláže na ostrove Nika sú súkromné a situované na Severnom atole Ari. Ide o veľmi pokojné miesta, ktoré sú ideálne na nerušený oddych.

ostrov nika

Príroda a dobrodružstvo. Tak bývajú opisované maldivské pláže, ktoré sa nachádzajú na ostrove Nika.

Ak milujete prírodu a aj štipku dobrodružstva, pláže ostrova Nika sú na to ako stvorené. Z medzinárodného letiska v Male sa sem dostanete približne za 30 minút, a to pomocou špeciálneho hydroplánu. 

 

Pláž Fulhadhoo

Opustený raj na Zemi? Pláž Fulhadhoo je obľúbená u milovníkov súkromia a voľnosti. Nachádza sa na atole Baa a nie je iba domovom tradičných luxusných rezortov. Aj vďaka tejto atmosfére tu nehrozí žiadna dovolenková “plnka”.

plaz fulhadhoo

Pre milovníkov samoty máme dobrú správu. Pláž Fulhadhoo je od letiska vzdialená dve hodiny, a preto býva pomerne prázdna.

Pláž ja krásne modrá, odľahlá, tichá, ale aj plná zelene. Ak sa sem chcete dostať čo najrýchlejšie, prenajmite si na letisku v Male motorový čln. Cesta na tento opustený kúsok raja vám zaberie približne dve hodiny. 

 

Pláže ostrova Bandos 

Romantické miesto, ktoré je ideálne na šnorchlovanie, rybárčenie a prechádzky po pláži. Ostrov Bandos sa nachádza v blízkosti útesov, takže skúmanie podmorského života je jednou z najkrajších aktivít, ktoré tu môžete prežiť.

ostrova bandos

Na plážach ostrova Bandos, ktoré prináležia tamojším luxusným rezortom, môžete relaxovať aj v takýchto kreslách.

Ako inak, nechýbajú luxusné hotelové rezorty a rôzne reštaurácie, ktoré cestovateľom ponúkajú delikatesy z celého sveta. Z medzinárodného letiska v Male sa na pláž dostanete za 20 minút pomocou motorového člna.

 

Pláže ostrova Baros

Maldivský ostrov Baros sa považuje za miesto s tými najkrajšími lagúnami na svete. A niet sa čo čudovať. Sú plné bieleho piesku a krištáľovo čistej vody.

Aj tu si môžete bez výčitiek vychutnávať poriadny oddych, šnorchlovanie a oddychovanie v sprievode dobrého jedla, masáží a rôznych spa procedúr. Ostrov sa nachádza na Severnom atole Male a cesta z letiska v Male priamo na pláž vám zaberie približne 25 minút.

 

Chcete vedieť viac?

Ďalšie fakty, zaujímavosti a dôležité informácie o čarovných Maldivách si môžete prečítať v našom kompletnom sprievodcovi touto krajinou.

Súvisiace články
pred 1 rokom 86963 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85021 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82754 videní | 6 minúty čítania