Späť na všetky články
pred 1 rokom 3368 videní | 7 minúty čítania

8 najväčších prírodných krás Dominikánskej republiky

8 najväčších prírodných krás Dominikánskej republiky
Dominikánska republika neponúka len dokonalé pláže a rezorty, ale aj prírodné krásy a lokality, v ktorých uniknete pred svetom.

Hoci sme už na našom portáli o Dominikánskej republike písali, vyberieme sa tam opäť. Namiesto úchvatných pláží sa však tentoraz pozrieme, aké prírodné krásy táto karibská krajina ponúka.

 

Vodopády El Salto del Limon

Keď budete dovolenkovať v Dominikánskej republike, polostrov Samaná nesmiete obísť. V tejto oblasti nájdete hneď niekoľko skvostov, ktoré sa oplatí vidieť. Spomedzi mnohých sme vybrali nádherný 40-metrový vodopád s prírodným bazénom.

krasny vodopad v dominikanskej republike

A ako sa k El Salto del Limon dostať? Väčšina návštevníkov začína túru v Las Paradas, odkiaľ môžete ísť buď pešo, alebo na koňoch. Spoločnosť vám budú robiť skúsení farmári, ktorí vás prevedú dažďovým pralesom až priamo k vodopádu. Cesta zvyčajne trvá necelú hodinu.

el salto del limon

Prírodný bazén pri vodopádoch El Salto del Limon

No a keď už budete na polostrove Samaná, urobte si hneď výlet aj vodopádu Lulu, ktorý je minimálne taký pekný ako El Salto del Limon.

 

Národný park Los Haitises

Stovky skvelých recenzií na Tripadvisore a Google sú jasným dôkazom toho, že Národný park Los Haitises k najkrajším prírodným skvostom v Dominikánskej jednoznačne patrí.

pobrezie dominikanskej republiky

Aby ste však vedeli, o čo ide. Názov Los Haitises sa dá z karibského jazyka preložiť ako kopcovitá krajina. Národný park tvoria predovšetkým lesy, ktoré akoby vyrastali z mora. Zelené územie, ktoré okrem dažďových lesov tvoria aj mangrovníkové háje, je domovom mnohých vtáčích kolónií.

ostrov pri dominikanskej republiky

Národný park nie je teda unikátny len flórou, ale aj faunou. A aby ste si toto všetko mohli pozrieť, rezervujte si výlet loďou. Odtiaľ sa pokochajte ďalekým výhľadom, potom môžete ísť so sprievodcom aj do pralesa a vychutnať si to všetko zblízka.

narodny park v dominikanskej republike

 

Národný park Del Este

Viac ako 500 druhov kvetín a vyše 300 druhov vtáctva – to všetko a ešte oveľa viac na vás čaká v Národnom parku Del Este. Skvelé podmienky pre rastliny a živočíchy vytvára kombinácia viacerých podnebných oblastí. Okrem dažďových lesov tu nájdete aj suchý subtropický les a prechodné oblasti.

nadherne pobrezie del este

Nádherné pobrežie v rezervácii Del Este.

Ak máte radi potápanie, Del Este je pre vás dokonalou lokalitou. Pod morskou hladinou môžete pozorovať delfíny či koraly. No ak sa vám zažiada oddýchnuť si na pobreží, ani s tým nebude problém. Národný park totižto leží v juhovýchodnom cípe ostrova, preto je tu krásnych pláží neúrekom.

A aby ste to nemali do parku ďaleko, ubytujte sa v luxusnom štvorhviezdičkovom hoteli Viva Wyndham Dominicus Beach, ktorý leží v jeho tesnej blízkosti.

Rezort Viva Wyndham Dominicus Beach sa nachádza hneď vedľa mora.

 

Vrch El Morro

Vrch s výškou 242 metrov – poviete si, že pre našinca nič zaujímavé. No keďže Dominikánska republika nie je až taká hornatá, vďaka vrchu El Morro dovidíte na šíre more, suché subtropické lesy a mangrovníky v jeho okolí.

A čo je ešte lepšie, kopec El Morro je súčasťou vápencového výbežku, ktorý vytvára menší záliv s veľmi peknou plážou. Nenápadnosť miesta zaručuje, že tu budete mať súkromie. Vďaka pokojnejšej atmosfére je pláž vhodná aj pre rodiny s deťmi.

el morro

 

Mount Isabel de Torres

Výlet na Mount Isabel de Torres je spojením niekoľkých atrakcií. V prvom rade je to samotný vrch Mount Isabel de Torres, z ktorého si budete môcť vychutnať pohľad na Atlantik a pobrežné mesto Puerto Plata.

vyhlad z mount isabel

Výhľad z Mount Isabel de Torres na Puerto Plata.

No a aj keď sa dá na kopec vyjsť pešo, odporúčame cestu lanovkou. Tá je totižto jedinou lanovkou v Dominikánskej republike. O tom, že to bude skutočný adrenalín, svedčí nižšie priložená fotografia.

lanovka v dominikanskej republike

Jediná lanovka v Dominikánskej republike je tá, ktorá vedie na Mount Isabel de Torres.

Počas cesty však nemajte strach a myslite na to, čo vás hore čaká. Okrem krásnych výhľadov je to aj známa socha Ježiša Krista, ktorú postavili ako repliku tej brazílskej. Pre to všetko sa obavy určite oplatí prekonať.

socha jezisa krista na mount isabel de torres

Socha Ježiša Krista na Mount Isabel de Torres.

 

Rieka Chavón

Zo severozápadnej časti krajiny sa tentoraz vyberieme viac na východ, smerom k známemu letovisku Punta Cana.

Práve tam narazíte na rieku Chavón, ktorú lemujú útesy a dažďové pralesy. Aby ste si mohli scenériu vychutnať naozaj originálnym spôsobom, zaplaťte si za plavbu kajakom, kanoe alebo klasickou výletnou loďou so servisom. Skúsení sprievodcovia vám v angličtine povedia o rieke a jej okolí niečo viac.

rieka v dominikanskej republike

Iste nezabudnú spomenúť, že v tejto lokalite sa natáčali snímky ako Jurský park, Rambo či Anakonda. Popri výklade však nezabudnite sledovať okolie. V nepozorovanej chvíli môžete zazrieť korytnačky sladkovodné či kondora kráľovského, ktorý sa v tejto oblasti vyskytuje.

vyhliadkova lod

Z ponuky Idem.sk vám odporúčame Hotel Bahia Principe Grand Bavaro. Cesta k rieke z rezortu síce trvá hodinu aj trištvrte, no bezprostredná blízkosť mora, pláže a špičkové služby vám tento čas jednoznačne vynahradia.

Pohľad na hotel Bahia Principe Grand Bavaro.

 

Pláž Bahia de las Aguilas

Hoci sme sa už dominikánskym plážam venovali, Bahia de las Aguilas musíme spomenúť. Navyše, táto pláž je súčasťou Národného parku Jaragua, ktorý môžete cestou k nej navštíviť.

No späť k Bahia de las Aguilas. Pláž obklopená bielym pieskom a nádherným morom zaberá celých päť kilometrov pobrežia. Od pevniny ju ohraničuje skalnatý kras, takže vďaka dĺžke a náročnejšiemu prístupu budete mať istotu, že nenarazíte na obrovské húfy turistov.

pobrezie v bahia de las aguilas

Pobrežie v Bahia de las Aguilas.

Ku skromnej návštevnosti prispieva pravdepodobne aj to, že pláž sa nachádza na opačnej strane od vychytených letovísk a nočného života. Čo ale nie je v tomto prípade na škodu, pretože pri dávke šťastia budete mať celú pláž pre seba.

plaz bahia de las aquilas

Aj takto môže vyzerať pláž v Bahia de las Aguilas počas decembra.

 

Národný park Los Tres Ojos

Ešte predtým, ako sa po pristátí v Santo Domingo vyberiete do svojho dovolenkového rezortu, vyhraďte si čas na Los Tres Ojos. Ide o národný park, ktorý je od hlavného mesta vzdialený len päť kilometrov.

nadherne miesta len par kilometrov od santo domingo

Takéto miesto nájdete len päť kilometrov od Santo Domingo.

Názov Los Tres Ojos môžeme do slovenčiny preložiť ako tri oči. Rezervácia si ho nevyslúžila len tak. V tejto oblasti sa nachádzajú vápencové jaskyne, ktoré svojím oválnym tvarom oči náramne pripomínajú. Čo sa týka prístupu, k niektorým lagúnam sa dostanete po vybudovanom schodisku, jedna z nich je však prístupná len na člne.

laguny v dominikanskej republike

Lagúny pripomínajú tvar oka, preto názov Los Tres Ojos.

Popri jaskyniach a krištáľovo čistej vody sa nezabudnite poobzerať aj po nástenných maľbách, ktoré v tejto oblasti zanechali pôvodní karibskí obyvatelia Taino. 

Ak už teraz viete, že chcete vidieť Los Tres Ojos naživo, pozrite si ponuku exotických dovoleniek v Dominikánskej republike. Len nepremýšľajte príliš dlho, pretože termíny do niektorých rezortov sa rýchlo vypredávajú.
 


 Dominikánska republika s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 86680 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84204 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82623 videní | 6 minúty čítania