Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 7745 videní | 4 minúty čítania

Navštívte najkrajšie pláže v Dominikánskej republike

Navštívte najkrajšie pláže v Dominikánskej republike
Milujete krásne pláže? Vyberte sa do tropického raja menom Dominikánska republika.

Milujete krásne pláže? Vyberte sa do tropického raja. Dominikánska republika je miesto, ktoré by mal navštíviť každý milovník exotiky.

Toto je sedem najkrajších pláží v Dominikánskej republike, na ktorých môžete oddychovať a veselo si užívať slniečko. Poďme na to vzostupne:

 

7. Pláž Playa Sosúa, Puerto Plata

Všetci potápači a milovníci pestrofarebných západov slnka sem. Nádherná pláž Playa Sosúa ponúka skvelé možnosti na šnorchlovanie a potápanie iba 100 metrov od pobrežia. Pokiaľ šnorchlovanie nie je pre vás, môžete spoznať podmorský svet vďaka loďkám s preskleným dnom.

V blízkosti pláže sa nachádza mesto Cabaret, ktoré je považované za hlavné svetové mesto kite surfingu. V plážových baroch na pláži sa môžete osviežiť piňakoládou či vychladeným pivom. Ak ostanete do západu slnka, stanete sa svedkami kúzelného divadla na oblohe.

 

6. Pláže na ostrove Isla Catalina, La Romana

Asi v polovici cesty medzi letoviskom Punta Cana a hlavným mestom Santom Domingom leží neďaleko od mesta  La Romana, blízko pri pobreží Dominikánskej republiky, krásny ostrovček Isla Catalina. Malý a odľahlý ostrov si musí na prvý pohľad zamilovať každý.

Nájdete tu len more, piesok, palmy a koralové útesy. Na ostrovček sa každý deň plavia výletné lode. Nezabudnite si šnorchel. Pod hladinou mora môžete preskúmať vrak havarovanej pirátskej lode.

 

5. Pláž Cayo Levantado, Samana

Objavte oblasť Samana, ktorá láka dovolenkárov nádhernou prírodou, rajskými plážami a nádherným morom. Príjemný tieň vám zabezpečí prítomnosť kokosových paliem.

Užite si chvíľky plné pohody v hoteli s wellness centrom. Luxusný Hotel Grand Bahia Principe El Portillo uspokojí aj priania najnáročnejších turistov.

plaz-dominikanska-republika

zdroj: easyviajar.com

 

4. Pláž Playa Dorada, Puerto Plata

Ak nechcete počas dovolenky iba ležať na pláži a milujete mnoho rozličných aktivít, na populárnej pláži na severe ostrova sa budete cítiť naozaj skvele.

Pláž ležiaca na pobreží Atlantického oceánu ponúka cestovateľom možnosť vyskúšať windsurfing, nakupovať v mnohých obchodoch, ísť si pozrieť film do kina alebo sa vyviezť lanovkou a užiť si neopakovateľný výhľad z Mt. Isabel de Torres, ktorý je najvyšším vrcholom Karibiku.

 

3. Pláž Playa Rincón, Las Galeras

Chcete sa na dovolenke dostať čo najďalej od zhonu každodenného života? Túto pláž budete milovať!

Pláž je ešte stále nedotknutá masovým turizmom a zároveň taká krásna, až sa vám pri pohľade na ňu zatají dych. Jediným náznakom rozvoja cestovného ruchu sú miestni obchodníci, ktorí predávajú úplne čerstvé morské plody a ľadové nápoje. Aj keď na túto pláž musí turista cestovať trošku dlhšie, stojí to za to.

dominikanska-plaz-rincon

zdroj: dominicanexpert.com

 

2. Pláž Bavaro, Punta Cana

Úsek pláží na východnom pobreží Dominikánskej republiky, okolo letoviska Punta Cana, si dovolenkári obľúbili najmä kvôli krásnym hotelovým rezortom s vysokým štandardom služieb a širokým plážam, ktoré sú vhodné na kúpanie počas celého roka. Naším tipom na fantastické ubytovanie priamo na pláži Bavari je Hotel Occidental Caribe, ktorý je obklopený nádhernou tropickou záhradou. 

 

1. Pláž Boca Chica, Santo Domingo

Jedna z najpokojnejších pláží v Karibiku je označovaná aj na najkrajšiu. Jemný biely piesok vysokej kvality, priezračná voda a koralové útesy sú dôvody, pre ktoré sem mieria turisti z celého sveta. Pláž Boca Chica vyhľadávajú najmä rodinky s deťmi. Ak budete mať pocit, že nastal čas, aby ste vstali z vašej plážovej deky, môžete vyskúšať napríklad aktivity, ako sú jazda na banáne alebo šnorchlovanie.  

 

Zaujali vás tieto krásne pláže? Poďte s nami na dovolenku do Dominikánskej republiky a vychutnajte si azúrovomodré lagúny a mäkučký piesok, po ktorom je radosť kráčať.

 

Chcem dovolenku v karibskom raji!

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87214 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85723 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82889 videní | 6 minúty čítania