Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 10496 videní | 6 minúty čítania

Špeciálne pre zaľúbencov: Vybrali sme najlepšie lokality na svadbu na pláži

Špeciálne pre zaľúbencov: Vybrali sme najlepšie lokality na svadbu na pláži
Vyberáme sedem najromantickejších lokalít, vďaka ktorým môže byť váš veľký deň úplne dokonalý. Ktorej z nich poviete svoje „áno“?

V minulom článku sme vám poradili, ako si zorganizovať svadbu na pláži bez stresu. Teraz pre vás vyberáme sedem najromantickejších lokalít, vďaka ktorým môže byť váš veľký deň úplne dokonalý. Ktorej z nich poviete svoje „áno“?

 

lokalita-pre-svadbu-na-plazi

 

 

1. Pláž Makena (Maui, Havaj)

Náš zoznam začneme jednou z najtypickejších svadobných pláží sveta. Volá sa Makena a nachádza sa v južnej časti ostrova Maui, ktorý je druhý najväčší Havajský ostrov, no pre mnohých ten najkrásnejší.

svadba-na-plazi-makena

Pláž charakterizuje jemný zlatistý piesok, nad morom sa nakláňajúce palmy a dokonalý výhľad na čarovný západ slnka. Aj preto je pláž Makena ideálnou lokalitou pre splnenie si sna o svadbe na pláži.

Pravdepodobnosť, že vás počas obradu prekvapí dážď, je na ostrove Maui oveľa nižšia ako na iných Havajských ostrovoch. Okrem dažďov je tu aj menej návštevníkov – hlavne v skorších ranných hodinách.

svadba-plaz-makena

Svadbu na ostrove Makena si naplánujte na podvečerné hodiny. Vaše fotografie v pozadí so skalami a zapadajúcim slnkom tak budú vyzerať ešte vzrušujúcejšie.

 

 

2. Ostrov Harbour (Bahamy)

Na ostrove Harbour žije len okolo 1 700 obyvateľov, takže ak hľadáte pokojné a zároveň unikátne miesto na svadbu na pláži, určite zavítajte do tejto časti Bahám.

Okrem toho, že na ostrove je iba jediné mesto, sa tento kút zeme vyznačuje ešte jednou zaujímavosťou – ostrov Harbour preslávili pláže s ružovým pieskom na jeho východnom pobreží.

svadba-na-bahamach

Jednou z tých najznámejších je takmer päť kilometrov dlhá pláž Pink Sands. Azúrové more s ružovkastým pieskom vytvára kontrast, do ktorého nevesty v bielych svadobných šatách dokonale zapadnú, ale nesplynú. :)

svadba-na-ostrove-harbour

Zdroj: Kallima Photography

 

3. Sedemmíľová pláž (Jamajka)

Sedemmíľová pláž, pre niektorých známa aj ako pláž Negril, je jedna z najdlhších pláži na Jamajke. Charakterizuje ju tiež pobrežie s jemným pieskom, veľkolepý výhľad na západ slnka a množstvo luxusných rezortov.

plaz-jamajka

Azda aj preto je Sedemmíľová pláž vyhľadávanou lokalitou pre zasnúbené páry. Zo všetkých karibských pláží sa totiž práve tu organizuje najviac svadobných obradov. Pokiaľ obľubujete netradičnú zábavu, Jamajka a táto pláž je pre vás jasnou voľbou.

svadba-na-jamajke

Záliv Negril, kde sa pláž nachádza, je totiž rodiskom mnohých reggee kapiel. Práve v rytmoch tohto žánru sa zvyknú niesť svadobné oslavy, ktoré pokračujú až do neskorého rána.

 

 

4. Pláž Eagle (Aruba)

Množstvo kvalitných pláží, all-inclusive rezortov a nadštandardné turistické služby. Taký je holandsko-karibský ostrov Aruba.

Medzi dovolenkármi a mladými pármi je však ako svadobná destinácia obľúbený aj vďaka podnebiu. Ostrov sa nachádza mimo oblasť hurikánov a slnko tu panuje takmer počas celého roka.

ostrov-aruba

Ikonické stromy na ostrove Aruba, pri ktorých sa čerství manželia zvyknú fotiť.

 

Jedným z ideálnych miest na svadbu na ostrove Aruba je pláž Eagle Beach, ktorá je známa jemným bielym pieskom, množstvom plážových prístreškov a možnosťami pre rôznorodé vodné športy.

plaz-ostrova-aruba

Aj preto sa pravidelne objavuje v rebríčkoch medzi TOP plážami. Len minulý rok ju TripAdvisor ohodnotil za 4. najlepšiu pláž na svete.

svadba-na-ostrove-aruba

Zdroj: Aruba Marriott

 

Pokiaľ si svoju svadbu na pláži chcete užiť v luxusnom štýle, obráťte sa na Aruba Marriott Resort and Stellaris Casino, kde vám zabezpečia nádherný priestor a svadbu vám pomôžu aj zorganizovať.

 

 

5. Ostrov St. Martin/St. Maarten (Karibik)

plaz-v-karibiku

Výhodou tohto karibského ostrova je jeho rozmanitosť. Zatiaľ čo polovica ostrova spadá pod vládu Holandska, jeho druhá časť patrí zasa Francúzsku.

mapa-karibik

Nejde len o formálne rozdelenie, pretože každá časť ostrova sa líši aj atmosférou – holandské územie je oveľa živšie a viac kozmopolitné.

Ostrov sa tým stáva najmenším územím na svete, ktoré spravujú dve samostatné vlády.

svadba-v-karibiku

Zdroj: Sint Maarten weddings by Kaya Events

 

Ktoré oblasti ostrova si vybrať? Pre luxusnú svadbu vo veľkom štýle odporúčame rezort Belmond La Samanna alebo Divi Little Bay. Romantici si zase určite užijú svadbu a rovno aj medové týždne v Radisson Blu s vlastnou súkromnou zátokou.

Pokiaľ si však namiesto luxusu radšej doprajete svadbu priamo na pobreží, piesková pláž Cliff Cupecoy je pre tento účel ideálnym miestom.

plaz-cliff-cupecoy-karibik

Pláž Cliff Cupecoy

 

Podľa svadobnej agentúry Sint Maarten weddings by ste všetky potrebné dokumenty na svadbu na ostrove St. Martin mali mať pripravené aspoň dva mesiace pred obradom.

 

 

6. Ostrov Hayman (Austrália)

Medzi dovolenkármi má ostrov Hayman povesť jedného z najpôsobivejších ostrovov austrálskeho súostrovia Whitsunday.

whitsundayske-ostrovy

Whitsundayské ostrovy

 

Svadba na tomto mieste predstavuje nezabudnuteľný zážitok nielen vďaka samotnému svadobnému obradu, ale aj nádhernej piesočnej pláži s výhľadom na šíre more či 800 metrov široký koralový útes. Ten je súčasťou Veľkej koralovej bariéry.

svadba-v-australii

Zdroj: Modern Wedding

 

Zaľúbené páry si často vyberajú svadbu na pláži v rezorte One & Only Hayman Island. Ten sa postará o celú jej prípravu – od vkusnej výzdoby až po oslavu. Aktuálne je však rezort po minuloročnom vyčíňaní cyklónu Debbie v rekonštrukcii. Otvoriť by ho mali už v polovici tohto roka.

 

 

7. Ostrov Kauai (Havaj)

Svadba na slnečnej pláži pod horou Waialeale, na ktorej prší až 350 dní v roku? Presne tak môže vyzerať aj váš svadobný obrad, ak si ho naplánujete na niektorej z nádherných pláží exotického ostrova Kauai.

pobrezie-na-pali-kauai

Pobrežie Na Pali, Kauai

hora-waialeale-kauai

Hora Waialeale, známa aj ako najdaždivejšie miesto na svete.

 

Romantika ostrova Kauai chytí za srdce nielen mladé zaľúbené páry, ale aj tých, ktorí svoje životné rozhodnutie ani po niekoľkých rokoch stále neoľutovali. Ostrov bol totiž vyhlásený za najromantickejšie miesto na oslavu výročia.

bali-hai-kauai

Bali Hai, Kauai

 

O maximálnu spokojnosť vášho svadobného dňa sa postarajú napríklad v rezorte Grand Hyatt, ktorý je známy vďaka úchvatným výhľadom.

Je jedno, či si uprednostníte obrad v romantickom duchu, na ktorom budete iba vy dvaja, alebo si sem pozvete celú rodinu. Na tomto mieste sa akékoľvek vaše predstavy stanú realitou.

svadba-na-havaji

Rovnako si môžete vybrať svadbu priamo na pláži s výhľadom na more alebo v luxusnej záhrade Grand Lawn Gazebo, ktorá pripomína svadobné obrady z filmov.

Prostredie ostrova v minulosti okrem dovolenkárov a mladých párov prilákalo aj filmárov. Natáčal sa tu napríklad Jurský park, MASH či film Dobyvatelia stratenej archy.

Svadbou a ani „len“ bežnou dovolenkou na ostrove Kauai však určite nič nestratíte. Na zážitky, ktoré toto miesto ponúka, sa totiž len tak ľahko nezabúda. Tobôž nie, ak si návštevu tohto exotického raja na zemi spestríte najkrajším dňom vášho života. :)

Autor: Erik Oravec

Súvisiace články
pred 1 rokom 86970 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85032 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82757 videní | 6 minúty čítania