Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 6053 videní | 4 minúty čítania

Chcete ísť v jeseni do exotiky? Navštívte najkrajšie pláže Spojených arabských emirátov

Chcete ísť v jeseni do exotiky? Navštívte najkrajšie pláže Spojených arabských emirátov
Vybrali sme 7 pláží SAE, ktoré sa oplatí aspoň raz v živote navštíviť.

Za teplom a nádhernými plážami môžete odísť aj vtedy, keď doma začnú prevládať chladné a veterné dni. Ideálnou destináciou na jesennú exotiku sú napríklad Spojené arabské emiráty, ktoré sú doslova posiate úžasnými plážami. Ktoré z nich sú najobľúbenejšie? Vybrali sme pre vás 7 z nich.

 

1. Pláž Saadiyat, Abú Dabí

Piesková verejná pláž Saadiyat Beach je jednou z najobľúbenejších v Abú Dhabí. Okúpte sa v teplučkom tyrkysovom mori a vychutnajte si pohľad na malebnú pláž s bielym pieskom. Navyše, pláž Saadiyat je tiež ideálnym miestom pre surferov.


Naplno si tu môžete oddýchnuť v exkluzívnom hotelovom rezorte v stredomorskom štýle. Priamo pri hoteli sa nachádza 18-jamkové golfové ihrisko a na skok je tiež zábavný park Ferrari World.

 

2. Pláž Corniche, Abú Dabí

Verejná pláž Corniche je dlhá jeden a pol kilometra a získala Modrú vlajku za čistotu. Na atraktivite pláži dodáva skutočnosť, že je lemovaná luxusnými hotelmi, obchodmi, mrakodrapmi, zábavnými podnikmi a reštauráciami. Za malý poplatok sa na verejnej pláži v Corniche budete cítiť ako v bavlnke. Slnečníky, detské ihriská, toalety, plážové volejbalové kurty, stánky s občerstvením, ale aj plavčíci vám zabezpečia dokonalý komfort.


Nie nadarmo patrí mesto Corniche medzi najprestížnejšie letoviská v Abú Dabí.

 

3. Pláž Ajman, Adžmán

Hľadáte únik od zhonu mesta? Máme pre vás skvelý tip. Pokojné mesto Adžmán (hlavné mesto rovnomenného emirátu, v angličtine známe pod názvom Ajman) je vzdialené od Dubaja asi 50 kilometrov. Fanúšikom pláží ponúka to najlepšie v emirátoch. Na idylickej pláži Ajman stratíte pojem o čase. Čisté more, vyhriata voda a najjemnejší piesok podobný prášku vytvoria tú správnu atmosféru pre prežitie pohodovej dovolenky.

 

4. Pláž Jumeirah, Dubaj

Jednoznačne najznámejšou a najnavštevovanejšou plážou v Spojených arabských emirátoch je verejná pláž Jumeirah v Dubaji. Živá lokalita je obklopená hotelmi s vysokou úrovňou služieb, vďaka ktorým sa každý bude cítiť skvele.

Prejdite sa po známej promenáde The Walk alebo v blízkom prístave Dubai Marina. Komfortné ubytovanie si vychutnáte v päťhviezdičkovom hoteli The Retreat Palm Dubai - MGallery by Sofitel s priestrannými izbami. Naším tipom na ubytovanie v tejto lokalite je aj hotelový komplex Amwaj Rotana Jumeirah Beach. V jeho blízkosti si môžete užiť radovánky vo vodnom parku Wild Wadi Waterpark.

 

5. Pláže na Snoopy Island, Fudžajra

Dlhé piesočnaté pláže nájdete v emiráte Fudžajra (v angličtine Fujairah), ktorý leží v blízkosti hranice s Ománom. Romantické pláže, stále neobjavené masami turistov, lákajú vhodnými podmienkami na potápanie a šnorchlovanie. Impozantné Hajarské hory, Indický oceán a výlety do prírody v okolí ešte viac umocnia váš dovolenkový zážitok.

 

6. Pláž Yas, Abú Dabí

Ak sa vyberiete do Spojených arabských emirátov práve za krásnymi plážami, nevynechajte ani tie, ktoré sú vybudované na umelom ostrovčeku Yas v emiráte Abú Dabí. Pláž sa pýši kvalitnými kurtami na plážový volejbal. Môžete tu tiež vyskúšať vodné športy, ako napríklad plachtenie alebo jazdu na kajaku či banáne. Pláže na ostrove Yas majú iba jedinú nevýhodu – sú spoplatnené.

Ak sa však rozhodnete ubytovať v niektorom z hotelov na ostrove Yas, budete mať pláž k dispozícii bez poplatku.

 

7. Pláž Kite, Dubaj

Pláž s názvom Kite patrí k najlepším v Dubaji. Pýtate sa, prečo majú túto pláž dovolenkári tak radi? Vstup zdarma, perfektný výhľad na svetoznámy luxusný hotel Burdž al-Arab, pokoj, dlhé prechádzky na pláži a skvelá zábava. Voľné priestranstvo plné kite surferov vo vás vyvolá neopakovateľný pocit slobody.

Malý tip: Keďže na pláži nie sú žiadne reštaurácie, odporúčame vám priniesť si vlastné občerstvenie.


Máte ďalšie tipy na skvelé pláže v Spojených arabských emirátoch? Podeľte sa o ne v komentároch. :)

 

Poďte s nami do SAE
 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 87150 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85542 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82857 videní | 6 minúty čítania