Späť na všetky články
pred 1 rokom 5199 videní | 7 minúty čítania

Milujete výšky? Tieto miesta budete chcieť zažiť na vlastnej koži

Milujete výšky? Tieto miesta budete chcieť zažiť na vlastnej koži
Nič pre slabé povahy, dokonalé zážitky pre adrenalínových nadšencov. Pozrite sa s nami pozrieť na svet z poriadnych výšok.

Vysoko, vyššie, najvyššie a ešte vyššie. Pre milovníkov adrenalínu a všetkých odvážlivcov sme si pripravili zoznam miest z celého sveta, kde si výšky užijete najlepšie. Presvedčte sa sami.

 

The Aiguille du Midi Skywalk, Francúzsko

Na vrchole Aiguille du Midi vo výške 3842 m n. m. sa týči jedinečný sklenený box. Z visutého skleneného boxu si môžete užiť výhľad na dychberúce Francúzske Alpy. Táto unikátna atrakcia býva nazývaná aj ako krok do prázdnoty a je prístupná od roku 2013.

the aiguille du midi skywalk
Visutý box poskytuje dokonalý výhľad na okolité hory. Navyše, ide o najvyššiu položenú atrakciu v celej Európe.

 

The Grand Canyon Skywalk v Arizone, USA

Grand Canyon v americkom štáte Arizona patrí medzi úchvatné krásy prírody. Aby ste si výhľad užili z každej perspektívy, môžete sa poprechádzať cez sklenený most. Ten sa nachádza vo výške 1219 metrov nad dnom kaňonu a zaručuje to hlavné – parádny výhľad.

the grand canyon skywalkSklenený most má tvar konskej podkovy a naraz ho môže navštíviť až 747 ľudí. Zdroj: unsplash.com/@slawrimore

Vďaka tomu, že bude pod vašimi nohami iba sklo, zažijete aj patričnú dávku adrenalínu. Pri visutom moste sa nachádza aj reštaurácia s vynikajúcou americkou kuchyňou.

 

Skydeck v Chicagu, USA

Sklenené podlažie, inak známe ako Skydeck, sa nachádza v budove s názvom Willis Tower v americkom meste Chicago a okrem výhľadu na mrakodrapy a mesto ponúka výhľad aj na štyri okolité štáty.

skydeck v chicagu
Skydeck sa nachádza v budove Willis Tower v americkom Illinois. Ide o najvyššiu budovu v západnej časti pologule.

Samozrejme, sklenené podložie je visuté a pri pohľade dole sa možno niektorým mierne zatočí hlava. Budete totiž stáť vo výške 412 metrov nad zemou.

 

SkyCab v Langkawi, Malajzia

Lanovka s presklenou podlahou a stenami alebo aj SkyCab sa nachádza v Malajzii na ostrove Langkawi. Z lanovky si môžete užiť nerušený výhľad na okolité lesy, hory a oceán.

kabinova lanovka v langkawi
Kabíny lanovky v Langkawi majú presklenú podlahu.

Nachádza sa tu tiež zaujímavý most a rôzne iné zábavné a adrenalínové aktivity, ktoré sú vhodné pre celú rodinu. Celková dĺžka trasy je 2,2 km z dolnej do hornej stanice sa dostanete približne za 15 minút. Výška prevýšenia je až 680 metrov.

pohlad za kabiny
Z presklenej kabíny sa vám naskytne prekrásny výhľad na okolité lesy, hory a oceán.

 

Sky Tower v Aucklande, Nový Zéland

Dominanta novozélandskej metropoly Auckland je veža Sky Tower, ktorá sa týči vysoko nad mestom. Sky Tower je najvyššia budova na Novom Zélande, je vysoká 328 metrov. Táto výšková veža ponúka dve atrakcie – Skyjump, zoskok z veže, a Skywalk, prechádzku po veži.

veza sky tower
Vo veži Sky Tower sa môžete poprechádzať a môžete z nej tiež zoskočiť.

Samozrejme, nie je to len taká obyčajná prechádzka. Vo výške 192 metrov sa poprechádzate dookola budovy doslova na jej hrane. Samozrejme, budete dostatočne istení a pod dohľadom skúseného sprievodcu. Zoskok je realizovaný taktiež z výšky 192 metrov pri rýchlosti približne 85 kilometrov za hodinu.

zoskok z veze sky tower
Zoskok z veže Sky Tower trvá iba 11 sekúnd. Perfektný výhľad, adrenalín a rýchlosť až 85 kilometrov za hodinu však stoja za to.

 

Útes Trolltunga v Odda, Nórsko

Útes Trolltunga patrí medzi najznámejšie a najfotogenickejšie útesy na celom svete. Toto jedinečné miesto ponúka výhľad na prekrásnu prírodu a vypína sa vysoko nad jazerom. Konkrétne vo výške 700 metrov nad ním.

utes trolltunga
Raj pre turistov i zamilovaných. Útes Trolltunga, ktorý sa nachádza v Nórsku, je z roka na rok populárnejší. Zdroj: unsplash.com/@georgenovac

Oblasť Trolltunga v údolí Skjeggedal ponúka rôzne turistické aktivity v lone drsnej, no prekrásnej prírody. Tento útes sa stal obľúbeným miestom nielen pre turistov, ktorí hľadajú dobrodružstvo, ale aj pre zamilovaných. Preto nechýbajú stovky fotografií a videí so žiadosťami o ruku, zamilované i svadobné fotografie. 

 

Schody do prázdna na ľadovci Dachstein v Schildlehen, Rakúsko

Ak milujete adrenalín a turistiku zároveň, máme pre vás perfektné miesto. Schody do prázdna nájdete na ľadovci Dachstein neďaleko obce Schildlehen v Rakúsku. Mnohí toto úžasné miesto popisujú ako príchod na koniec sveta.

ladovec dachsteinVo výške 400 metrov nad masívom ľadovca Dachstein sa nachádzajú Schody do prázdna. Návšteva tohto miesta je pre mnohých najkrajším zážitkom v živote.

14 schodov a na konci malá vyhliadková plošina, ktorá je kompletne sklenená. Pod vašimi nohami budú iba strmé vrcholce hôr a okolo vás husté chumáče oblakov. A nič viac. Iba vy a dokonalý pokoj.

schody dachstein
Schody Dachstein ľudia opisujú aj ako príchod na koniec sveta.

 

Veža Skytree v Tokyu, Japonsko

Jedna z najvyšších veží na svete je tokijská Skytree. Je vysoká 634 metrov a ponúka dychberúci výhľad na celé mesto.

veza skytree
Z ikonickej veže Skytree sa vám naskytne pohľad na celé Tokyo.

Vo veži sa nachádzajú dve kaviarne a reštaurácia, vyhliadky a nechýba ani to hlavné pre milovníkov adrenalínu – priehľadná sklenená podlaha. Vyhliadkové plošiny sú vo výškach 350 a 450 metrov, môžete si tu urobiť fotografie či zakúpiť suveníry.

pohlad z veze
Vo veži sa zveziete výťahom, ktorý vás do výšky 350 metrov dostane iba za 50 sekúnd.

 

Hotel Marina Bay Sands v Bayfront Ave, Singapur

Najznámejší infinity bazén na svete je umiestnený na úplnom okraji 57. poschodia 5-hviezdičkového hotela Marina Bay Sands.

bazen hotela marina bay sands
Infinity bazén hotela Marina Bay Sands sa nachádza vo výške 210 metrov nad zemou.

Okrem perfektných služieb ponúka panoramatický výhľad na Singapur, kde môžete sledovať dokonalý západ slnka. Je dlhý 150 metrov a ide o najväčší bazén v takejto výške.

barina bay sands
Fotografia z bazénu hotela Marina Bay Sands v Singapure je skutočným cestovateľským úlovkom.

 

Visutý most Capilano vo Vancouveri, Kanada

Vo výške 70 metrov nad kamenným korytom rieky Capilano sa nachádza adrenalínová atrakcia, inak známa ako visutý most Capilano.

most capilono
Most je dlhý 137 metrov a prvýkrát ho postavili ešte v roku 1889. V 50. rokoch prešiel kompletnou rekonštrukciou a v roku 2006 ho upravili do súčasnej podoby.

Tento most je stvorený pre milovníkov adrenalínu, pretože je upevnený iba na oboch koncoch. To znamená, že keď po ňom prechádzajú turisti, most sa poriadne rozkýve.

Kým sa však dostanete do Kanady, vyskúšať môžete aj nedávno sprístupnený visutý most na strednom Slovensku, na ktorom si taktiež užijete dostatok adrenalínu.

 

Stratosphere v Las Vegas, USA

Hotel, kasíno a vyhliadková veža v jednom. Veža je vysoká 350 metrov, je najvyššia v USA a 18. najvyššia veža na svete. Zaujímavosťou je, že na veži sa nachádzajú rôzne zábavné atrakcie – Insanity, X-Scream, High Roller.

insanity v usa
Táto adrenalínová zábavka, umiestnená na najvyššej veži v USA, sa volá Insanity, teda šialenstvo.

Takéto adrenalínové dobrodružstvo zažijete vo výške 274 metrov. Počas jazdy na horskej dráhe alebo kolotoči v takejto výške odporúčame jediné. Nepozerajte sa dole.

 

Skywalk pri ľadovci v Alberte, Kanada

Prechádzka pri ľadovci, ktorý vás na tomto čarovnom mieste akoby obklopuje, patrí medzi zážitok, ktorý si budete pamätať celý život. Neďaleko Národného parku Jasper sa nachádza Columbia Icefield, kde sa na ľadovec môžete nechať vyviesť špeciálnymi autami.

Keď prídete na toto čarovné miesto, odporúčame návštevu Skywalk – teda prechádzku popri ľadovcoch visutou sklenenou vyhliadkou.

kanadska priroda
Krásu kanadskej prírody a ľadovca si môžete pozrieť aj zo sklenenej visutej vyhliadky, ktorá sa nachádza v Národnom parku Jaspar.

Pod vašimi nohami bude len sklo a 280 metrov ničoho. Počas netradičnej prechádzky sa tiež dozviete všetky potrebné informácie o majestátnom ľadovci.

Pokiaľ vám však predchádzajúce tipy nestačili, určite si prečítajte aj náš dávnejší článok o fascinujúcich presklených mostoch v Číne, ktoré ľudia právom označujú za najlepšie presklené atrakcie na svete.

Súvisiace články
pred 1 rokom 87035 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85247 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82786 videní | 6 minúty čítania