Späť na všetky články
pred 1 rokom 12103 videní | 3 minúty čítania

Extrémne výšky a sklo pod nohami. Číňania vybudovali najlepšie sklené chodníky a mosty na svete

Extrémne výšky a sklo pod nohami. Číňania vybudovali najlepšie sklené chodníky a mosty na svete
Ak by ste sa rozhodli pátrať po najdlhšom sklenom moste či chodníku, všetky stopy vás zavedú do Číny.

Ak by ste sa rozhodli pátrať po najdlhšom presklenom moste či najlepšom presklenom chodníku, všetky stopy by vás jednoznačne zaviedli do Číny. Práve tu totiž vybudovali najslávnejšie presklené atrakcie pre turistov, ktoré naháňajú strach, zvyšujú adrenalín, no predovšetkým sú zážitkom na celý život.

 

 

Sklený most Zhangjiajie – bývalý rekordman v čínskom národnom parku

Ešte nedávno bol tento most s dĺžkou 430 metrov považovaný za najdlhší sklený most na svete. Takzvaný Zhangjiajie Glass Bridge sa nachádza v čínskom Národnom lesnom parku Zhangjiajie. Vo výške úctyhodných 260 metrov vedie ponad kaňon, ktorý rozdeľuje dva horské útesy v centrálnej provincii Hunan.


O tom, že priesvitné sklené plochy sú skutočne bezpečné, sa mohli ľudia presvedčiť nevšedným testom. V rámci neho najprv po sklenej ploche prešlo auto a jej odolnosť neskôr otestovali aj údermi kladiva. Náporu, ako inak, bez problémov odolala.
 


Okrem adrenalínovej prechádzky ponúka most turistom tiež možnosť vyskúšať si bungee-jump v najväčšej výške na svete.

Prvenstvo v dĺžke však tento most stratil v decembri roku 2017, keď Čína svetu predstavila nový najdlhší sklený most na svete v provincii Hebei.
 

 

Chodník v pohorí Tianmen – prechádzka v oblakoch, pri ktorej vám praská sklo pod nohami

V úžasnom čínskom pohorí Tainmen nájdete takmer všetko, čo potrebujete k dokonalým cestovateľským zážitkom. Dych vyrážajúce prírodné krásy v prostredí strmých skalných útesov, najdlhšiu lanovku sveta, ktorá spája železničnú stanicu v Zhangjiajie s vrcholom hory Tianmen, či jednu z najpôsobivejších ciest našej planéty.
 

Opomenúť však nemôžeme ani tamojší chodník, ktorý akoby popieral zákony prírody. 
 Takzvaný “skywalk”, čiže nebeský chodník v Národnom parku Tianmen, sa nachádza približne 85 kilometrov ďalej od spomínaného Zhangjiajie Glass Bridge. V najväčšej výške, ktorá dosahuje až 1400 metrov, má chodník presklenú časť, vďaka čomu tu majú chodci pocit, akoby sa prechádzali po oblohe.
 


Prekonať strach z výšok tu však niekedy nestačí. Aby totiž turistická atrakcia zarezonovala medzi ľuďmi ešte o čosi viac, ozvláštnili ju aj špeciálnymi efektmi, ktoré vcelku vierohodne napodobujú zvuk aj vzhľad praskajúceho skla. Odvážili by ste sa?

 

 

 

Novinka z v provincii Hebei – najdlhší sklenený most na svete s dĺžkou až 487 metrov

Už spomínaný sklenený most, ktorý svojou dĺžkou prekonal most Zhangjiajie, sa nachádza v oblasti Hongyagu Scenic v provincii Hebei na severe Číny.


Ešte stále ide o novinku, keďže most verejnosti sprístupnili až 24. decembra 2017. Jeho dĺžka dosahuje neuveriteľných 487 metrov a celý most visí vo výške 218 metrov. Ani túto atrakciu teda neodporúčame ľuďom, ktorí majú strach z výšok.


Konštrukcia mosta je spravená tak, aby po ňom bezpečne mohlo prejsť až 2000 ľudí. Aby však turisti mali väčší pocit bezpečia, naraz môže po moste prejsť maximálne 500 turistov.

Pocitu strachu sa tu však len tak ľahko nezbavíte, aj keď máte odvahy na rozdávanie. Most totiž navrhli tak, aby sa trochu kolísal. Adrenalínu si tu teda užijete až-až.

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 86966 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85023 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82755 videní | 6 minúty čítania