Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 5150 videní | 2 minúty čítania

Futbalové ihriská na neobvyklých miestach sveta dokazujú, že láska k futbalu nepozná hranice

Futbalové ihriská na neobvyklých miestach sveta dokazujú, že láska k futbalu nepozná hranice
Ukážeme vám futbalové štadióny uprostred Atlantiku či pod štítmi Álp.

Megalomanské štadióny v Rusku, na ktorých sa odohrávajú ostro sledované Majstrovstvá sveta vo futbale 2018, aktuálne pútajú zraky miliárd divákov. V kontraste s nimi vám však v tomto článku ukážeme iné, neobvyklé ihriská, ktoré majú svoje osobité čaro. Ukazujú totiž, že keď raz niekto tento šport miluje, môže si ho zahrať kdekoľvek a s kýmkoľvek na svete. Napríklad aj uprostred Atlantiku či pod štítmi Álp.

 

1. Štadión Ottmar Hitzfield, Švajčiarsko

Vďaka umiestneniu vo výške 2000 metrov nad morom je štadión Ottmar Hitzfield v švajčiarskych Aplách najvyššie položeným štadiónom v Európe. Dostať sa sem dá lanovkou, ktorá naraz odvezie až 10 ľudí, prípadne krátkou 45-minútovou túrou.

 

 

2. The Float, Marina Bay, Singapur

Plávajúca platforma v singapurskej časti Marina May, ktorá slúži ako futbalový štadión, je najväčšou svojho druhu na svete. Kapacita tohto štadiónu je až 30-tisíc ľudí.

 

 

3. Allalin Glacier, Penninské Alpy, Švajčiarsko

Začiatkom marca 2016 si amatérske tímy z Talianska a Švajčiarska zahrali futbal aj na dočasnom nezvyčajnom ihrisku na ľadovci Allalin v Alpách. Zápas sa odohral vo výške približne 3500 metrov nad morom, čím sa okamžite zaradil k svetovým rekordom.

 

 

4. Štadión Eidi, Faerské ostrovy

Ľudia z Faerských ostrovov sú veľkými fanúšikmi futbalu, čoho dôkazom je fakt, že každá dedina tu má vlastné futbalové ihrisko. Najpozoruhodnejším štadiónom ostrovov je však, bez pochýb, Eidi, ktorý obklopuje severný Atlantický oceán.

 

 

5. Štadión Henningsvaer, súostrovie Lofoty, Nórsko

Na jednom z približne 80 ostrovov súostrovia Lofoty pri nórskom pobreží sa ukrýva jedno z najlepšie zachovaných (nielen futbalových) tajomstiev sveta. Ide o štadión v malej rybárskej dedinke Henningsvaer, ktorý má naozaj prekrásnu lokalitu.

 

 

6. Strecha obchodného domu, Šibuja, Tokyo

Na záver ešte jedno výnimočné ihrisko, ktoré síce nie je úplne futbalové, ale futsalové. Nachádza sa na vrchu obchodného centra v známej štvrti Tokya s názvom Šibuja. A bola by naozaj škoda opomenúť ho.

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 87040 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85251 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82787 videní | 6 minúty čítania