Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 17550 videní | 3 minúty čítania

6 kúzelných tunelov zo stromov, ktorými sa budete chcieť prejsť aj vy

6 kúzelných tunelov zo stromov, ktorými sa budete chcieť prejsť aj vy
Poďte sa s nami pozrieť na čarovné tunely, v ktorých nenájdete ani kus betónu. Tvoria ich totiž výlučne stromy.

Keďže apríl je mesiacom lesov, rozhodli sme sa, že práve lesom a stromom v tomto mesiaci vzdáme na našom portáli hold hneď niekoľkými článkami. Predstavili sme si najzaujímavejšie lesy sveta, zobrali sme vás na potulky lesmi za najkrajšími výhľadmi na Slovensku, nuž a tentoraz sa pozrieme aj na to, aké kúzelné tunely zo stromov môžete objaviť v rôznych častiach našej planéty.

Prechádzky nasledujúcimi prírodnými tunelmi sú pritom nielen pastvou pre oči, ale tiež ideálnymi cieľmi na výlety pre nadšených fotografov a filmárov.

Dokonca, jeden z tunelov, ktorý vám čoskoro predstavíme, sa stal lokalitou natáčania svetoznámeho seriálu Game of Thrones.

 

1. Wormsloe plantation, Savannah, Georgia

Tento tunel vytvorený z dubov a španielskeho machu sa nachádza približne 20 minút od centra mesta Savannah v štáte Georgia v USA.

Prechádzka tunelom vás dovedie k ruinám bývalého koloniálneho panstva Wormsloe, ktoré pochádza z roku 1702. Ide o najstaršiu stojacu stavbu v meste.

Vybrať sa tu môžete každý deň v týždni spolu so sprievodcom.

tunel-stromov-georgia

 

2. Pretória, Juhoafrická republika

V Pretórii, hlavnom meste Južnej Afriky, nájdete tisícky stromov jacaranda. Tie každoročne v októbri zakvitnú fialovými kvetmi, ktorými zdobia množstvo miestnych ulíc.

Najkrajšie sa vynímajú v uliciach Bosman a Cilliers, kde vytvárajú nádherné rozkvitnuté tulely. Podobné úkazy však nájdete aj v štvrtiach Arcadia, Sunnyside alebo Brooklyn.

tunel-stromov-pretoria

 

3. Tunel lásky, Klevan, Ukrajina

Ukrajinský Tunel lásky vznikol, paradoxne, vďaka fabrike neďaleko mesta Klevan. Z nej totiž niekoľkokrát za deň prechádza pomerne malou rýchlosťou vlak, ktorý tvaruje okolité konáre stromov do oblúkov.

No a keďže sa tunel nachádza hneď u našich susedov, mohol by sa zdať ako fajn tip na krátky výlet. Pripravte sa však na celkom dlhú cestu.

Autom zo Svidníka sa sem dostanete za približne šesť hodín.

tunel-stromov-ukrajina

 

4. Rieka Meguro, Tokyo, Japonsko

Kvet čerešne sa v Japonsku považuje za národný symbol, a preto je čerešní v tejto krajine naozaj veľa. Japonci pre ne majú dokonca svoj špeciálny názov, ktorým je sakura.

Práve sakurami je pritom v japonskom Tokyu obrastený aj známy tunel pri rieke Meguro, ktorý pri rozsvietených okolitých svetlách pôsobí vďaka čerešniam doslova rozprávkovo. Veď uznajte sami.

tunel-stromov-japonsko

 

5. Cypress Tree Tunnel, Point Reyes, Kalifornia

Cypress Tree Tunnel je ikonická alej na Národnom pobreží Point Reyes v Kalifornii, ktoré je prírodnou rezerváciou. Ide vôbec o jeden z najkrajších prírodných výtvorov v USA, ktorý vznikol v 30. rokoch 20. storočia.

Najkrajšie vyzerá najmä pri západe slnka, keď slnko osvetľuje červenkasté kmene stromov.

tunel-stromov-kalifornia

 

6. The Dark Hedges, Ballymoney, Severné Írsko

Tajomný tunel známy ako “Dark Hedges”, vytvorený z poskrúcaných bukov, sa nachádza v malom meste Ballymoney v Severnom Írsku. Práve on bol tým, ktorý si zahral v seriáli Game of Thrones.

Konkrétne sa objavil v prvej časti druhej série, keď ním v prezlečení za chlapca utekala Arya Stark preč zo seriálového “Kráľovho prístaviska”.

tunel-stromov-irsko

Podobne ako pri predchádzajúcom prípade, aj tento tunel sa oplatí navštíviť predovšetkým pri východe alebo západe slnka. Vtedy je totiž najkrajší. :)

Autor: Evelína Jakubcová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87043 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85266 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82790 videní | 6 minúty čítania