Späť na všetky články
pred 6 mesiacov 10669 videní | 6 minúty čítania

Výzva nielen pre mužov: Odvážili by ste sa prekonať tieto adrenalínové atrakcie?

Výzva nielen pre mužov: Odvážili by ste sa prekonať tieto adrenalínové atrakcie?
Začneme večerou v 50-metrovej výške, ponoríme sa za krvilačnými krokodílmi a prejdeme sa aj po okraji najvyšších veží.

Začneme večerou v 50-metrovej výške, ponoríme sa za krvilačnými krokodílmi, prejdeme sa po okraji najvyšších veží a zakončíme to na najvyššej hojdačke v Európe.

 

Večera v 50-metrovej výške

Tento uletený nápad vznikol v roku 2006 v Belgicku, keď sa gurmánski nadšenci spojili s firmou, ktorá sa špecializuje na stavbu atrakcií v zábavných parkoch. Po spojení týchto skupín ľudí vznikla reštaurácia, ktorá do tej doby nemala obdoby.

Zdroj: Dinner in the Sky

Koncept výškových reštaurácií sa odvtedy rozšíril po 45 krajinách naprieč celou Európou, Amerikou, Austráliou aj Áziou. Z Belgicka do Dubaja, od Afriky až po Kanadu. 

Zobrali by ste svoju partnerku na zážitkovú večeru, ktorej súčasťou by bola okrem výborného jedla aj živá hudba, nádherný výhľad a tanečný parket? Ak áno, navštívte Viedeň. Reštaurácia v nebi tu na vás počká od 7. do 16. septembra.

Zdroj: Dinner in the Sky

Úroveň zážitku: 3/5

 

Najrýchlejšia zipline dráha na svete

Veľká Británia je rajom zipline zjazdoviek. Zip World, ktorý nájdete vo Walese, ponúka jedinečný vzrušujúci zážitok v podobe 1,5-kilometrového „letu“ nad kameňolomom Penrhyn v rýchlosti 160 km/h. A ako to asi vyzerá? Dozviete sa vo videu.

Ak plánujete návštevu Veľkej Británie, no Severný Wales máte trošku od ruky, svoju vlastnú adrenalínovú atrakciu má aj britská metropola Londýn. Priamo v centre mesta vyrástla zipline dráha, ktorá je jedna z najdlhších a najrýchlejších na svete. 

Počas jazdy uvidíte panorámu mesta s výhľadom na Westminsterský a Lambethský palác, Big Ben či London Eye. Prehliadku týchto pamiatok si však nechajte na neskôr. Na zipline dráhe totiž môžete letieť až v rýchlosti 48 km/h, takže na kochanie sa výhľadom vám veľa času nezostane.

Návštevu Londýna však dlho neodkladajte. Táto atrakcia tam zotrvá len do septembra tohto roku. „Bude to posledná príležitosť, ako vidieť Londýn z vtáčej perspektívy a zároveň zažiť najdivokejšiu jazdu svojho života,“ vyjadril sa pre Lonely Planet majiteľ dráhy Barry Shaverin.

Úroveň zážitku: 4/5

 

Najdlhšia zipline na svete

Nevyvolali vo váš zipline dráhy z Veľkej Británie žiadny veľký údiv? V tom prípade vám odporúčame vyraziť do Spojených arabských emirátov, ktoré si k najvyššiemu hotelu a mrakodrapu pripísali ďalšie celosvetové prvenstvo.

Od februára má emirát Rás al-Chajma najdlhšiu zipline. 2,8 kilometrov dlhá dráha sa začína vo výške 1 680 metrov v blízkosti hory Džabal Džajs a ak sa ju rozhodnete vyskúšať, počítajte s rýchlosťou „letu“ až 150 km/h.

Hora Džabal Džajs s najdlhšou zipline dráhou na svete.

Dráha je trošku od ruky zámerne. Spojené arabské emiráty sa totiž snažia prilákať turistov aj do iných častí ako Dubaj či Abu Dhabi.

Úroveň zážitku: 5/5

 

Potápanie v jaskyni s krokodílmi

Pozerať sa obrovskému krokodílovi priamo do očí, to je zážitok, pri ktorom sa vám rozbúcha srdce a každá sekunda zaborí hlboko do pamäte. Crocosaurus Cove v austrálskom meste Darwin je domovom známej „klietky smrti“, do ktorej sa zmestia dvaja dospelí ľudia.

Vašou hlavnou spoločnosťou však budú dravé krokodíly, ktorých si v 5-metrovej hĺbke pod vodou môžete detailne obzerať a kochať sa krásou, ktorú vytvorila príroda. Nejde pritom o žiadne krotké zvieratká, ktoré si na prítomnosť človeka zvyknuté. 

Zdroj: Crocosaurus Cove

To napokon spoznáte aj sami, keď ich budú vo vašej prítomnosti kŕmiť. Vtedy je dravý inštinkt týchto predátorov najintenzívnejší.

Úroveň zážitku: 5/5

 

Voľný pád z 266-metrovej výšky

Vraví sa, že čo stane vo Vegas, malo by zostať vo Vegas. To môže platiť hlavne v prípade, keď vás šťastie opustí pred vchodom do kasína. Pokiaľ ale absolvujete zoskok zo SkyJump Stratosphere, po príchode domov to pred nikým určite nezamlčíte. 

Skočiť z výške 266 metrov do prázdna, to si žiada veľké odhodlanie. Napokon, Stratosphere Las Vegas je najvyššou vežou v USA už vyše 20 rokov. 

V Stratosphere Las Vegas s celkovou výškou 350 metrov nájdete hotel, kasíno aj vyhliadkovú vežu.

Ako to asi vyzerá, ak naberiete dostatok odvahy a rozhodnete sa skočiť z najvyššej veže v USA? V prvom rade sa musíte dostať hore. Našťastie vás tam dovezie jeden zo štyroch výťahov. No a po zoskoku sa o všetko postará gravitačná sila a lano, ktoré vás asi v polovici pádu pribrzdí.

Úroveň zážitku: 4/5

 

Prechádzka po okraji CN Tower

553 metrov vysoká televízna veža CN Tower v kanadskom meste Toronto je pýchou výškovej výstavby a vyhľadávanou atrakciou milovníkov adrenalínu. Od toho, aby sa na jej vrchole prechádzali, ich neodradí ani fakt, že ide o druhú najvyššiu stavbu na svete. Práve vďaka tomu ju navštívi viac ako dva milióny turistov ročne.

CN Tower bola najvyššou stavbou sveta do roku 2007. Po 32 rokoch ju obrala o prvenstvo dubajská Burj Khalifa.

Čo vás na veži čaká? Prechádza po okraji strechy, počas ktorej vás bude istiť lano a vy budete visieť naklonený nad panorámou Toronta. Pokiaľ máte panický strach z výšok, na tento zážitok by ste spomínali ešte veľmi dlho. Určite ale inak, ako tí, ktorí sa do podobného dobrodružstva púšťajú s nadšením.

Úroveň zážitku: 4/5

 

Hojdačka nad 300-metrovým útesom

Ak poznáte hojdačky uprostred slovenskej prírody, o ktorých sme písali dávnejšie, a dokonca ste ich už aj navštívili, v čínskom Chongqingu majú podobnú atrakciu. Pri nej však budete potrebovať oveľa viac odvahy. 

Hojdačka sa totiž nachádza na okraji 300 metrov vysokého útesu.

Úroveň zážitku: 4/5

 

Najvyššia hojdačka v Európe

Vieme, že Čína nie je až tak blízko, aby ste sa tam šli pohojdať. Preto vám prinášame ďalší tip na extrémnu hojdačku, ktoré je tentokrát pre Slovákov dostupnejšia. 

Ide o najvyššiu hojdačku v Európe, ktorá sa nachádza na okraji strechy A'DAM Lookout v 100 metrovej výške v Amsterdame.

Okrem lístka na A'DAM LOOKOUT, ktorý stojí 12 €, si za hojdačku musíte priplatiť ďalších 5 €. Vstupenky na tento adrenalínový zážitok odporúčame zakúpiť online.

Úroveň zážitku: 3/5 

 

Tak čo, ktorú z týchto atrakcií by ste si pokojne vyskúšali hneď teraz, prípadne ktorú by ste s istotou prenechali väčším adrenalínovým fanatikom? :)

Súvisiace články
pred 1 rokom 86684 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84215 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82623 videní | 6 minúty čítania