Späť na všetky články
pred 1 rokom 9868 videní | 7 minúty čítania

Vieme, ktoré destinácie budú v nasledujúcom lete veľkým lákadlom

Vieme, ktoré destinácie budú v nasledujúcom lete veľkým lákadlom
Z ponuky cestovnej agentúry Idem.sk pre vás vyberáme najväčšie dovolenkové hity na nasledujúce leto.

Namiesto ostrieľaných destinácií dajte toto leto šancu novým lokalitám. Pokiaľ ste si zamilovali grécky Rodos či Krétu, rovnako si obľúbite zatiaľ málo objavenú Kefalóniu. A ak sa stále neodvážite navštíviť Turecko, rovnakú kvalitu služieb vám ponúkne Severný Cyprus. Z ponuky cestovnej agentúry Idem.sk pre vás vyberáme najväčšie dovolenkové hity na leto.

 

 

Kefalónia – svieži a zatiaľ málo objavený raj

Klenotom medzi novinkami tohtoročnej sezóny je najväčší ostrov v Iónskom mori a 6. najväčší ostrov v celom Grécku. Ale to, čím je Kefalónia najviac známa, je krištáľovo čisté more, ktoré v prostredí zelených hôr doslova žiari.

Vďaka tomu si ostrov isto zamilovala aj Penélope Cruz a Nicolas Cage. Prečo práve oni? Na Kefalónii bola totiž natočená známa dráma Mandolína kapitána Corelliho, v ktorej obaja stvárnili hlavné postavy. 

Počas návštevy sa nevyhnete lákadlám nočného života ani tradičným dobrotám, ktoré na vás budú číhať za každým rohom. Aj keď sa ostrov dostáva do hľadáčika čoraz viacerých turistov, stále možno povedať, jeho stále nedotknuté pláže vás doslova uchvátia. V mori si okrem kúpania môžete vyskúšať potápanie alebo šnorchlovanie, takže nudiť sa tu určite nebudete.

Pláže Platis Gialos a Makris Gialos neďaleko hlavného mesta Kefalónie.

Ak by aj áno, navštívte najživšiu časť ostrova, ktorou je jeho hlavné mesto Argostoli plné intenzívnej zábavy, rôznorodých obchodov, reštaurácií, vkusných kaviarní a barov. Po zemetrasení v roku 1953 bolo mesto síce takmer úplne zničené, no stále sa tu nachádzajú lokality so starovekou architektúrou. Jedným z takých miest sú Cyklopeánske steny.

Jednou z najväčších atrakcií ostrova Kefalónia je Maják sv. Theodora.
 

Pokiaľ hľadáte skôr pokojné miesto na oddych, odporúčame navštíviť Paliki – druhé najväčšie mesto tohto ostrova. Aj tu nájdete množstvo zaujímavých podnikov s tradičnými jedlami kefalónskej kuchyne. 

Romantikom odporúčame návštevu kláštora Kipouira. Z tohto vyvýšeného miesta sa totiž naskytá azda najkrajší pohľad na západ slnka v Kefalónii.

Z kláštora Kipouraion môžete cez deň pozorovať nádherné more a večer zase západ slnka.

Kefalónia však okrem relaxu poskytuje aj množstvo príležitostí pre dobrodružné výlety. Jednou z najznámejších prírodných atrakcií je jaskynné jazero Melissani blízko mesta Karavomylos. 

Jaskyňu objavili len v roku 1951, no keďže je bežne sprístupnená, nenavštíviť ju počas pobytu na Kefalónii by bola veľká škoda. Hlavne preto, že voda po dopade denného svetla získava nádhernú tyrkysovú farbu.

Z ponuky dovoleniek na Kefalónii odporúčame Hotel Ammes, v ktorého blízkosti sa nachádza piesková pláž ocenená modrou vlajkou. Veľmi žiadaný je tiež komplex Cephalonia Palace vzdialený len 100 metrov od krásnej pláže s červeným pieskom.

Kefalónia s Idem.sk

 

Sicília – ostrov plný rozmanitostí

Do ponuky Idem.sk pribudol aj najväčší ostrov Stredozemného mora. Letná sezóna sa na Sicílii začína oveľa skôr a končí neskôr než v iných lokalitách Talianska. Jar sa zvykne prebúdzať už vo februári a občas sa tu dá kúpať ešte aj v októbri.

Je jedno, či ste milovník mora, dlhých pláží, nočnej zábavy, kultúry, dobrodružstiev alebo jedál. Sicília ponúka množstvo príležitostí pre akýkoľvek typ dovolenky.

Medzi najznámejšie pláže patrí San Vito lo Capo s charakteristickou horou v pozadí alebo Scala dei Turchi známa svojimi vápencovými útesmi. Okrem populárnych pláži tu nájdete aj skryté skalnaté zátoky.

Pokiaľ budete mať plávania a opaľovania sa tak akurát, vydajte sa spoznať tunajšie historické mestá, ako je Palermo, Siracusa alebo Catania. Za pozornosť stojí aj návšteva gréckych chrámov (Agrigento, Selinunte a Segesta) alebo rímskych pamiatok, ako napríklad Piazza Armerina. Ako vidíte, Sicília ponúka pestrú ponuku turistických možností.

Pohľad na Palermo – hlavné mesto Sicílie.

Ak vám popritom všetkom zostane čas aj na poznávanie prírodných atrakcií, určite odporúčame návštevu sopky Etna. Do nadmorskej výšky 1 923 m n.m. vás vyvezie autobus a ďalej môžete pokračovať lanovkou.

Sicília s Idem.sk

 

Bulharsko – návrat veľkej legendy

Možno si poviete, že Bulharsko predsa nie je žiadna novoobjavená destinácia. Máte pravdu, no keďže mnohí naši verní klienti chceli tráviť letnú dovolenku práve tu, ich prosby sme vyslyšali a po 15. rokoch sme Bulharsko opäť zaradili do portfólia.

Do ponuky sme nevybrali žiadne penzióny, ale iba tie najlepšie rodinné hotely v letoviskách Pomorsko a Slnečné Pobrežie.

Zostať na pobreží Čierneho mora v Bulharsku sa oplatí aj po západe slnka.

Ďalší dôvod, prečo sa Bulharsko znovu objavilo medzi krajinami, ktoré CA ponúka, je totožný s tým, prečo sa ho oplatí navštíviť. Za pomerne dobrý peniaz totiž dostanete pravú dovolenkovú pohodu doplnenú zábavou na kvalitných plážach či vo vodných parkoch. 

Pohľad na najznámejšie bulharské letovisko Slnečné Pobrežie (Sunny Beach). 

Po večeroch si môžete vychutnávať romantické prechádzky po promenádach a nasledujúci deň tráviť opäť vo vode. Alebo aj pod ňou. 

Ktorý hotel si vybrať? Je na vás, či chcete leto stráviť v pokojnom letovisku Pomorie alebo v najznámejšom rezorte Sunny Beach, kde sa vďaka úžasným reštauráciám a barom nebudete nudiť ani v noci. 

Bulharsko s Idem.sk

 

Severný Cyprus – bezpečnejšia náhrada Turecka

Príjemná teplota tu panuje až 300 dní v roku a okrem Turecka túto krajinu neuznáva nikto iný, no aj napriek tomu sa sem dostanete z Bratislavy priamym letom. Zoznámte sa so Severným Cyprom – znovuzrodenou dovolenkovou destináciou, kde sa o pláže nemusíte deliť s tisíckou ďalších turistov.

Prečo sme sa rozhodli zaradiť Severný Cyprus do svojho dovolenkového portfólia? Za všetko hovoria slová Marcela Siekela, riaditeľa CA Idem.sk, podľa ktorého je Severný Cyprus destinácia s množstvom úžasných pláží, rezortmi so super all inclusive servisom a čistým morom. „Je to dovolenka presne pre tých klientov, ktorí sa ešte trocha boja ísť do Turecka, ale predsa len chcú tureckú kvalitu,“ prezradil v nedávnom rozhovore.

Panoramatický výhľad na prístav v meste Kyrenia.

Pobrežie Severného Cypru obsahuje veľké množstvo dlhých aj širokých pláží. S čistým svedomím môžeme povedať, že ide o nový raj pre milovníkov mora. Okrem kúpania si tu môžete vyskúšať celý rad rôznych vodných športov. Napríklad šnorchlovanie a potápanie.

Tie najlepšie miesta na oddych pri mori nájdete v lokalitách Kyrenia a Famaguste. V prípade, že by ste zatúžili po ešte väčšom súkromí spojenom s dobrodružstvom, môžete si požičať auto a vybrať sa objavovať menej známe pláže.

Alagadi – jedna z najobľúbenejších pláží blízko letoviska Kyrenia s množstvom korytnačiek.

Dovolenku na Severnom Cypre však nemusíte stráviť len na pláži a v mori. Nachádza sa tu totiž veľké množstvo kultúrnych a pamiatok a historických atrakcií. Veľkou fascináciou je hrad Svätého Hilariona či katedrála Lala Mustafa Paşa Camii.

Katedrála Lala Mustafa Paşa Camii.

Severný Cyprus s Idem.sk

 

V ktorej destinácii by ste toto leto chceli stráviť svoju dovolenku vy? 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 86969 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85029 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82756 videní | 6 minúty čítania