Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 6145 videní | 5 minúty čítania

Tip čitateľa: Spoznajte ďalšie krásne pláže Kréty – Voulisma, Sissi Bay a Chrissi Island

Tip čitateľa: Spoznajte ďalšie krásne pláže Kréty – Voulisma, Sissi Bay a Chrissi Island
Prečítajte si recenziu o troch plážach Kréty, na ktoré sme dostali tipy od nášho čitateľa.

Najkrajšie pláže na Kréte sme si na našom portáli už raz predstavili. Keďže nám však naši pozorní čitatelia napísali i niekoľko ďalších tipov na krásne miestne pláže, rozhodli sme sa, že sa na najväčšie klenoty pobrežia Kréty pozrieme ešte raz. Pozrite si teda s nami pláže Kréty, ktoré sa nám naposledy do článku nezmestili.

 

Voulisma

Pláž Voulisma vás pri návšteve ohúri svojou karibskou atmosférou. To, čím sa však pýši najviac, je nádherne biely piesok a tyrkysová voda. Veď nie nadarmo patrí medzi najkrajšie pláže v celom Grécku.

O unikátnosti pláže svedčí aj ocenenie modrou vlajkou, ktoré potvrdzuje jej najvyššiu kvalitu. Aj vďaka tomu možno o pláži Voulisma hovoriť ako o najkrajšom mieste na Kréte.

plaz-na-krete-piesok-more-skaly

Okrem nádherného prostredia je pláž známa aj veľkým počtom návštevníkov. Tento problém sa však dá čiastočne vyriešiť tak, že si pokoj a oddych pôjdete užiť na jej okraj, kde je koncentrácia dovolenkárov značne menšia.

Ak vás plávanie či opaľovanie na priamom slnku omrzí, útočisko môžete nájsť pod slnečníkmi, na ležadlách alebo v miestnych baroch a kaviarňach. Voulisma je jednoducho miesto, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. To dokazujú aj viaceré recenzie návštevníkov.

voulisma-plaz-kreta-vybezok-do-mora

 

Pláž Voulisma sa nachádza v severnej časti Kréty, asi 12 km od mestečka Agios Nikolaos a pohodlne sa k nej dostanete priamo z diaľnice. Keď je pre vás dovolenka na Kréte to pravé, na čo sa celý rok tešíte, pláž Voulisma by ste určite nemali len tak obísť.

 

Chrissi Island

Ostrov, ktorý dookola obklopuje Líbyjské more a jeho akvamarínovo sfarbená voda, na pevnine skrášľuje zlatistý piesok a množstvo prírodných unikátov. V krátkosti by sa dalo o Chrissi Island povedať, že je to miesto, ktoré kompletne dýcha exotikou.

ostrov-chrissi-kreta-grecko-plaz-more

Aj keby sa mohlo na prvý pohľad zdať, že na ostrove so 7-kilometrovou dĺžkou a dvojkilometrovou šírkou toho na obdivovanie nebude oveľa, opak je pravdou. Medzi najväčšie miestne pamiatky patrí Kaplnka sv. Michala z 13. storočia, starý prístav, maják či rímsky cintorín.

Pokiaľ patríte medzi ľudí, ktorí sa na dovolenke neostýchajú kompletne odhaliť, určite oceníte nudistickú pláž na severe ostrova. V prípade, že ste v tejto oblasti nováčikom, určite si naštudujte pravidlá, ktorými sa oplatí riadiť počas pobytu na nudapláži.

chrissi-plaz-more-grecko

Chrissi Island obmýva plytká voda, ktorá ponúka výborné podmienky na šnorchlovanie aj klasické potápanie. Keď sme v úvode spomínali prírodné krásy, mysleli sme tým najväčší prirodzene vytvorený libanonský les v Európe, ktorého stromy sú staré vyše 200 až 300 rokov.

Nečakajte tu žiadne hotely či štýlové prevádzky priamo na pobreží. Ostrov Chrissi je zaradený do ochranného programu Natura 2000, takže pobyt na Chrissi Island si vyžaduje patričný rešpekt a zodpovedný prístup. Ak budete mať šťastie, možno sa vám podarí spoznať niekoho z domácich. Ide o raritu, pretože na ostrove bývajú iba traja ľudia.

Na Chrissi Island sa dostanete z ostrova Ierapetra od polovice mája až do októbra. Plavba loďou z najjužnejšieho mesta Európy na ostrov plný pokoja a nerušeného oddychu stojí 25 € pre dospelých a 12 € pre deti do 12 rokov.

 

Pláže v okolí Sissi

Sissi je malebná prímorská dedinka a jedno z najviac navštevovaných letovísk na Kréte. Aj napriek veľkej popularite ponúka pokoj a nerušený oddych. To vďaka veľkému množstvu pekných pláží, ktoré sa nachádzajú v jej tesnej blízkosti.

Medzi tie najznámejšie patrí piesočná pláž Boufos. Od Sissi sa nachádza iba 500 metrov. K dispozícii sú tu slnečníky aj podniky na občerstvenie.

Azda najkrajším miestom na nerušený pobyt pri mori, kúpanie sa v čistej vode a opaľovanie na dobre udržiavanej pláži však ponúka pláž rezortu Kalimera Kriti

Zdroj: www.tripadvisor.sk

Ak sa počas jedného z dovolenkových dní na Kréte rozhodnete zavítať práve sem, určite si vyskúšajte niektorý z tu ponúkaných vodných športov. Alebo si len tak rozprestrite deku pod borovicami na okraji pláže a užívajte si pokoj sprevádzaný zvukmi šumiacej vody.

 

Pláž Malia

Pláž v mestečku Malia je od Sissi vzdialená iba 4 kilometre, ktoré podľa návštevníkov zvládnete prejsť peši aj za menej ako hodinu. Po realizovaní krátkej prechádzky na vás čaká zaslúžená odmena – veľká pláž pokrytá jemným pieskom.

Kaplnka na ostrovčeku oproti pláže je najznámejšií symbol Malie.

Okrem klasiky v podobe slnečníkov a ležadiel tu nájdete aj služby pre náročnejších cestovateľov – masáže, plážové telocvične či luxusné bary. Pokiaľ však patríte medzi ľudí, ktorí namiesto komfortu ocenia skôr pokojnú pláž, určite navštívte Potamos.

V oblasti Malie sa nachádzajú viaceré pramene. Miestna povesť vraví, že žena, ktorá sa z niektorého z nich napije alebo sa v ňom umyje, počne dieťa.

Takže slečny, ktoré sa zatiaľ neúspešne snažíte presvedčiť svojich partnerov o splodenie potomka – skúste ich namiesto toho presvedčiť na výlet do Malie

Ktovie, možno bude mať dovolenka na Kréte zázračné účinky. No minimálne si odtiaľ odnesiete nezabudnuteľné zážitky. ;)

 

 

Vidíme sa na Kréte?

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87041 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85262 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82790 videní | 6 minúty čítania