Späť na všetky články
pred 1 rokom 2230 videní | 5 minúty čítania

Odštartujte rok veľkolepo v týchto luxusných rezortoch v Dubaji

Odštartujte rok veľkolepo v týchto luxusných rezortoch v Dubaji
Luxus, exotika, extravagancia a prvé dni nového roku, na ktoré nikdy nezabudnete. To všetko a oveľa viac môžete zažiť v Dubaji.

Luxus, exotika, extravagancia a prvé dni nového roku, na ktoré nikdy nezabudnete. To všetko a oveľa viac môžete zažiť v Dubaji, kde trávia dovolenky aj svetové hviezdy. No keďže „Perla Arabských Emirátov“ je však čoraz viac dostupná aj “bežným smrteľníkom”, nový rok plný prepychu si môžete užiť aj vy.

 

novy rok v Dubaji

Hoci história Dubaja siaha až do obdobia spred tisíc rokov, krajina sa začala rapídne rozvíjať najmä po druhej svetovej vojne, keď tu objavili ropu.

Vo veľkom sa tu začalo budovať a už po roku 2000 sa z Dubaja stalo najrýchlejšie rastúce mesto sveta. Ako príklad môžeme uviesť to, že zatiaľ čo Dubaj samotný má v skutočnosti iba 15 kilometrov pláží, po dostavbe ostrovných komplexov tu vzniklo až 1 500 kilometrov pláží.

najrychlejsie rastuce mesto sveta Dubaj

Symbolom veľkých zmien sa v roku 1999 stala stavba hotela Burdž al-Arab v tvare plachetnice. „Veža arabov“ je plná zlata a mramoru a získala pomyselných sedem hviezdičiek (!), hoci ich býva maximálne päť. Cena za jednu noc tu stojí približne 2000 eur na osobu, čo si len tak hocikto dovoliť nemôže.

ultraluxusny hotel Burdz al-Arab Dubaj

Ultraluxusný hotel Burdž al-Arab pripomína plachetnicu.

Po vzore Burdž al-Arab však v Dubaji vzniklo aj množstvo iných luxusných rezortov, ktoré taktiež ponúkajú vysoko nadštandardné služby, no za oveľa prijateľnejšiu sumu. Napríklad v tomto hoteli tak môžete stráviť nezabudnuteľné novoročné oslavy, počas ktorých sa budete cítiť naozaj kráľovsky.

 

Hotel Atlantis The Palm

Súkromná piesočná pláž s výhľadom na Perzský záliv, podmorský svet, plavba s delfínmi či bezplatný vstup do najväčšieho aquaparku na Blízkom východe s názvom Aquaventure. Toto všetko a oveľa viac nájdete v päťhviezdičkovom hoteli Atlantis The Palm.

Päťhviezdičkový hotel Atlantis the Palm v Dubaji vás zavedie do arabského a morského sveta. Zdroj: idem.sk

Pohľad z výšky na celý rezort Atlantis the Palm. Zdroj: idem.sk

Špičkový servis nájdete aj v niekoľkých reštauráciách svetových chutí, kde pre vás budú variť tí najlepší šéfkuchári. Komplex ponúka tiež obrovské nákupné centrá s množstvom butikov, fitnescentrá či vychytené kozmetické salóny.

Obrovským lákadlom sú aj veže Neptúna a Poseidona s najmodernejšími toboganmi, a dokonca aj možnosť zaplatiť si 15-minútový let helikoptérou ponad Dubaj.

Zažite dobrodružstvo v morskom svete Aquaventure. Zdroj: idem.sk

Nudiť sa tu nebudú ani  deti či tínedžeri, pre ktorých sú tu vytvorené samostatné zóny zábavy s profesionálnym dohľadom. A práve zamestnanci tohto hotela sú to, čo si hostia najviac cenia. Priateľský prístup, vždy obrovská ochota a rýchlosť služieb. Niet divu, že si návštevníci tento hotel nevedia vynachváliť.

veza Neptuna rezort Atlantis the Palm Dubaj

Veža Neptúna s najmodernejším tobogánom.

A keď už budete zo všetkých tých aktivít náhodou unavení, môžete si oddýchnuť v prepychovo zariadenej izbe, ktorá býva ladená buď do arabského, alebo do morského štýlu. Pohľad zo súkromnej vírivky na dubajský polostrov Palm Jumeirah s dobre vychladeným šampanským je už iba čerešnička na torte.

Pozrite si dostupné termíny v tomto hoteli.

Izba hotela Atlantis The Palm. Zdroj: idem.sk

 

Smer luxus v Dubaji

Všetky komplexy spája nielen lokalita, vysoká kvalita služieb a pozorný personál, ale aj ultramoderné vybavenie. Výhodou je aj to, že sa po umelom ostrove môžete presúvať z jedného komplexu do druhého, a tak stále vidieť niečo nové, ochutnať niečo iné.

Hotely tiež organizujú kyvadlovú dopravu na hlavné dubajské turistické lokality, čo vám ušetrí peniaze, no prenajať si môžete aj auto alebo vyskúšať supermoderné metro či plavbu loďou po kanáloch.

luxus v Dubaji

Zaujímavosťou je, že na palube lode piť alkohol môžete, na brehu už ale nie.

Turistov to ťahá do svetoznámych nákupných centier, ako je Mall of the Emirates (20 minút cesty) či Dubai Mall (25 minút), ale aj do sveta zábavy Dubai Parks či do golfového klubu Emirates.

Ak máte možnosť a chuť, vydajte sa aj do Dubailandu v púšti, kde je vybudovaný nonstop lyžiarsky svah, pretekársky motoristický okruh, ekopark, ale aj najväčšie nákupné centrum sveta.

turisti v Dubaji

Turisti z celého sveta v Dubailande plnom zábavy.

Suverénne najnavštevovanejší však naďalej zostáva ikonický mrakodrap Burdž Chalífa, ktorý je so svojou výškou 828 metrov jednoznačne najvyššou stavbou sveta. Býva však pri ňom aj najkrajší ohňostroj sveta.

Burdz Chalifa v Dubaji

Burdž Chalífa v Dubaji je najvyššia budova sveta.

 

Kráľovský silvester

Hoci domáci Nový rok zvyčajne neoslavujú, kvôli veľkému prílivu turistov sa tento zvyk preniesol aj sem. Každý rezort organizuje svoju vlastnú zábavu a pri tejto príležitosti sa predbiehajú aj v tom, kto ponúkne zaujímavejší program. Treba však rátať s tým, že ceny v tomto období bývajú o niečo vyššie ako normálne. Môže vám teda prísť extra vyúčtovanie za mimoriadnu silvestrovskú večeru.

silvestrovsky ohnostroj Dubaj

Najkrajší silvestrovský ohňostroj sveta je v Dubaji.

Samozrejme, všetko to závisí od konkrétneho rezortu. Odporúčame však, aby ste si večeru užili naozaj dosýta a toľko, čo hrdlo ráči. Po polnočnej paráde sa totiž nemusíte dočkať žiadneho väčšieho pokračovania. Silvestrovské oslavy sú totiž zvyklosťou Západu a v Dubaji sa po polnoci jednoducho začína ďalší deň.

Nech sa však pohnete kamkoľvek, nuda vám nehrozí. Ste predsa v päťhviezdičkovom hoteli, kde sa o vás zamestnanci chcú postarať naozaj kráľovsky.

 

Dubaj s Idem.sk

Súvisiace články
pred 10 mesiacov 49313 videní | 3 minúty čítania