Späť na všetky články
pred 1 rokom 5634 videní | 4 minúty čítania

Rokfort pod snehom: Magický vianočný svet Harryho Pottera môžete navštíviť do 7. januára

Rokfort pod snehom: Magický vianočný svet Harryho Pottera môžete navštíviť do 7. januára
Dostať sa na miesta z filmu o Harrym Potterovi sa dá aj bez pozývacieho listu od sovy.

Dostať sa na miesta z filmu o Harrym Potterovi sa dá aj bez pozývacieho listu od sovy. Do  januára si v Čarodejníckom svete Harryho Pottera na Floride môžete pozrieť svetelnú projekciu na Rokforte alebo sa prejsť rozprávkovým Rokvillom a nakúpiť si dobroty, ktoré ste doposiaľ poznali iba z filmu.

harry-potter-velka-sien

 

Koledy v sprievode žabieho kvákania

Spomínate si na popevok rokfortského speváckeho zboru, ktorý bol súčasťou každej veľkej udalosti? Tak potom si určite pamätáte tiež to, že jeho súčasťou boli okrem čarodejníckych učňov aj velikánske žaby.

Prvýkrát ste ich mohli vidieť v časti Väzeň z Azkabanu, no tentokrát si hrdelný spev žiab môžete vypočuť na vlastné uši.


Zatiaľ čo študenti Chrabromilu, Bifľomoru, Bystrohlavu a Slizolinu spievajú typické vianočné piesne, žaby ich zvukovo sprevádzajú a veselo im „hmkajú“ a kvákajú do rytmu. Pozrite si vo videu:

 


Ešte čarovnejší Rokfort než inokedy

Najväčším lákadlom vianočného Čarodejníckeho sveta Harryho Pottera je 8-minútová projekcia na hradbách rokfortského zámku. Súčasťou tejto svetelno-zvukovej šou je legendárna filmová hudba a premietané scénky s filmovými postavami.

Na stenách hradu uvidíte zobrazené čarovné víly, ktoré vykúzlia vianočný stromček, Harryho, ktorý tancuje s Hermionou či nezbedných bratov Weasleyových, ktorí robia neplechu. Autori projekcie nezabudli ani na ohňostroj a zobrazenie veľkolepého vianočného stromčeka.

 


Dali by ste si maslové pivo?

Ak sa vám pri slove Rokvill vybavia tie najlepšie maškrty, bar U troch metiel, krčma U kačacej hlavy či legendárne maslové pivo, utrite si slinky a čítajte ďalej.

V rokvillských podnikoch si pochutia aj tí najväčší labužníci. Nájdete tu napríklad pečenú morku s brusnicovou omáčkou a pečenými zemiakmi, no vrcholom každého jedla je aj tak tradičný vianočný puding.


Aby ste túto študentskú dedinku navštívili, nemusíte mať neviditeľný plášť ani záškodnícku mapu. Postačí vám vstupenka do čarodejníckeho sveta, pretože Rokvill je jeho súčasťou nielen vo filme, ale aj „v skutočnosti“. :)

 

Za nákupmi do čarovného sveta

Rokvill však nebol pre študentov obľúbenou destináciou iba kvôli sladkostiam a pivu. Toto prázdninové mestečko je (rovnako ako vo filme) plné obchodov s čarodejníckymi pomôckami.

Nadšenci si tu môžu kúpiť rôzne repliky predmetov z filmu. Napríklad vlaky, cestovné lístky, interaktívne čarodejnícke prútiky či prsteň Horcrux.


Na pamiatku si odtiaľ môžete odniesť aj iné darčekové predmety – rôzne vianočné ozdoby, typické čarodejnícke kabáty alebo kompletný outfit profesora Snapea. Prechádzať sa pomedzi všetky tie obchody z filmov a kníh je veľký zážitok.


Keď však uvidíte výklady plné vianočných výzdob a strechy pokryté snehom, nebudete si pripadať ako mukel, ale ako jeden z členov Rokfortskej strednej školy čarodejníckej.

 

Čarodejnícky svet Harryho Pottera je jedinečný, no nie je jediný

Čarovnú oblasť s tematikou Harryho Pottera tvoria dva zábavné parky – Islands of Adventure, kde sa nachádza Rokfort či Rokvill a Universal Studios Florida, kde sa môžete povoziť na legendárnom Rokfortskom exprese.

Okrem spomínaného zábavného parku na Floride však existujú ešte ďalšie tri podobné čarodejnícke atrakcie. V štúdiu Warner Bros. Studio Tour v Londýne sú vystavené autentické rekvizity. Každá z nich bola použitá aspoň v jednom z ôsmich dielov. Od roku 2014 môžete navštíviť Čarodejnícky svet Harryho Pottera v japonskej Osake a od roku 2016 už aj v Hollywoode.

Autor: Erik Oravec

Súvisiace články
pred 1 rokom 86955 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84975 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82747 videní | 6 minúty čítania