Späť na všetky články
pred 1 rokom 6258 videní | 6 minúty čítania

Kúpanie, safari a lyžovačka? V Dubaji môžete zažiť toto všetko naraz

Kúpanie, safari a lyžovačka? V Dubaji môžete zažiť toto všetko naraz
V Dubaji sa váš deň môže začať na pláži a ukončiť v odľahlej púšti či v lyžiarskom stredisku.

Nájsť okamžitú odpoveď na otázku, kam sa vybrať počas dovolenky v Dubaji, je zložité. Váš deň sa môže začať priamo na pláži a ukončiť v odľahlej púšti, v lyžiarskom stredisku alebo na nákupoch, kde vás bude sprevádzať podmorský svet vo veľkom akváriu. Veď pozrite sa sami.

 

1. Na Slovensku vo vetrovke, v Dubaji v plavkách

Arabské krajiny sú pre európskych dovolenkárov populárne práve v čase, keď u nás panuje (alebo sa ešte len chystá úradovať) zima. Zatiaľ čo počas leta by ste sa v Dubaji skôr grilovali ako relaxovali, v novembri sa tu priemerná teplota pohybuje okolo 29 °C. Počas decembra je to o čosi menej, ale pre niekoho stále príjemných 26 °C.

dievca-sa-opaluje-v-dubaji-na-plazi

Ak sa chcete vyhnúť jeseni a jej chladnému a daždivému počasiu, dovolenku v Dubaji si naplánujte na november či december.

 

2. Najväčšia zábavná udalosť roka sa začala práve teraz

V období od novembra do apríla v Dubaji každoročne prebieha obrovská zábavná senzácia, ktorá je sprevádzaná nákupným ošiaľom. Global Village je najväčšou sezónnou kultúrnou atrakciou, ktorá návštevníkom ponúka bohatú škálu udalostí, reštaurácií a obchodov. Skrátene povedané, ide o festival zábavy a nakupovanie pod holým nebom.

kolotoc-zabavny-park-v-dubaji-a-sejkovia

Okrem jedla z rôznych krajín tu nájdete aj vysvietené napodobeniny známych budov a pamiatok z celého sveta.

Pokiaľ sa vyberiete na dovolenku do Dubaja s celou rodinou, vaše deti sa tu nudiť určite nebudú. Global Village je totiž udalosť, ktorou žije každý rok celé mesto, jeho obyvatelia aj sezónni návštevníci.

nocny-vysvieteny-dubaj-pamiatky-z-celeho-sveta

 

3. Na nákupoch s gigantickým akváriom a obrovským vodopádom

V prípade, že si budete chcieť chvíľu odpočinúť od pláže a dopriať si nákupný ošiaľ, jednoznačne zavítajte do nákupného raja. V Dubai Mall hrozí, že aj nevinné nakuknutie sa môže predĺžiť na niekoľkohodinovú prechádzku medzi butikmi

dubaj-mall-nakupne-centrum

Aby ste videli všetko, čo toto nákupné centrum ponúka, určite by vám nestačil ani jeden celý deň. Nachádza sa tu totiž cez 1 200 obchodov. Dubai Mall však ponúka aj množstvo príležitostí na zábavu – je tu zábavný park, priamo vo vnútri obrovský vodopád a presklené akvárium.

dubaj-obrovske-akvarium

 

4. Výhľad z najvyššej budovy sveta? Všetko sa dá

Poďme však z preplnených nákupných centier späť do mesta. Hneď vedľa Dubai Mall sa nachádza atrakcia, ktorú je nemožné si nevšimnúť. Burj Khalifa je totiž ikonickou stavbou Dubaja a zároveň najvyššia budova sveta. 

dubaj-vyhliadka-na-mesto-z-najvyssej-budovy-sveta-148-poschodie

Pred 828-metrovoým mrakodrapom sa väčšina turistov iba odfotí a pokračuje v spoznávaní Dubaja ďalej. Málokto však vie, že na 148. poschodí sa nachádza vyhliadka, z ktorej sa naskytá nádherná panoráma na celé mesto aj jeho okolie. Vstupenka na najvyššie poschodie stojí 129 €, no ak chcete ušetriť, vyhliadka zo 124. poschodia je až o tretinu lacnejšia.

dubaj-vyhliadka-na-mesto

 

5. Skutočný poklad nájdete pod modernými mrakodrapmi

Aj keď sú najväčšou pýchou Dubaja výškové budovy, luxusné hotely a ostrovov v tvare palmy, pôvodnú atmosféru mesta nájdete v Dubajskej zátoke. Je to miesto, kde sa usídlili pôvodní obyvatelia a dá sa teda povedať, že súčasná podoba Dubaja sa začala formovať práve tu.

dubaj-pristav-stare-mesto-rybarska-lodka

Dubajská zátoka nie je len srdcom mesta, ale aj lokalita, ktorá dýcha históriou a autenticitou. V najstaršej budove mesta sa nachádza Dubajské múzeum.

stredoveka-pevnost-v-dubaji-historicka-pevnost

Expozícia múzea je umiestnená v pevnosti Al Fahidi – najstaršej budove mesta z roku 1787.

Zátoka je zároveň jedna z najdostupnejších atrakcií Dubaja. Plavba na tradičnej loďke abra je totiž až neuveriteľne lacná. Podľa údajov na stránke Visit Dubai stojí lístok 1 dirham, čo v prepočte vychádza na 25 centov.

mesto-zhora-rieka-dubaj

 

6. Hneď vedľa civilizácie sa nachádza úplná divočina

Safari v dubajskej púšti je skvelá príležitosť zažiť pôvodnú atmosféru Dubajského emirátu. Návštevou púšte sa totiž vrátite do čias, keď Dubaj ešte nebol synonymum luxusu, ale iba odľahlá púšť bez náznakov civilizácie.

safari-v-dubaji-autom

Návštevu safari organizujú viaceré výletné spoločnosti. Všetky ponúkajú jazdu púšťou na 4x4, no ak hľadáte skutočnú autenticitu, vyberte si jazdu na ťave. Niektoré organizácie okrem možnosti prenocovať pod holým nebom ponúkajú aj ďalšie doplnkové atrakcie. Napríklad brušné tance, ktoré sú súčasťou návštevy Beduínskej dediny.

beduinsky-camp--dubaj-pust

Cestu do púšte si naplánujte na poobednajšie hodiny. Rána tam totiž bývajú dosť chladné, no počas dňa sa piesok príjemne ohreje. Dovtedy si môžete užívať kúpanie a opaľovanie na niektorej z miestnych pláží.

 

7. Kúpanie na tých najlepších miestach

Blízko luxusného a 3. najvyššieho hotela na svete Burj Al Arab sa nachádza azda najlepšia verejná pláž v Dubaji. Denne sem prichádza množstvo domácich aj turistov, ktorí si užívajú slnko a teplú vodu. Pokojné more okrem kúpania ponúka skvelú príležitosť na rôzne vodné športy.

plaz-more-mrakodrapy-dubaj

Pláž Jumeirah je otvorená od 7:00 do 23:00 hod., no ak si chcete nájsť najlepšiu lokalitu blízko miesta na grilovanie či piknik, určite príďte hneď zrána. S pribúdajúcim časom totiž rastie aj počet návštevníkov.

Ďalším dôvodom, prečo sa vybrať počas novembrovej dovolenky v Dubaji práve sem, sú priaznivé ceny. Vstupné na pláž stojí asi 5 dirhamov, čo je približne 1,20 €.

 

8. Lokality pre milovníkov adrenalínu a vodných športov

Pre ľudí, ktorí si okrem pokojného kúpania chcú z dovolenky odniesť aj zopár adrenalínových zážitkov, odporúčame navštíviť pláž Kite. Je to ideálne miesto, kde si poriadne otestujete vašu kondíciu aj zručnosti.

vodne-sporty-kite-surfing-v-dubaji

To všetko opäť s výhľadom na majestátny Burj Al Arab, vďaka ktorému budú fotografie vašich vývrtiek a skokov na vodných lyžiach ešte zaujímavejšie.

kite-surfing-dubaj

Priamo na pláži sa nachádza viacero kaviarní a reštaurácií. Počas víkendov sa pripravte na väčší nával návštevníkov. Vtedy tu totiž prebieha trh s rôznymi remeselnými a darčekovými výrobkami.

 

9. Veľkolepá lyžovačka uprostred púšte

Ak by sa vám za slovenskou zimou počas dovolenky v Dubaji predsa len cnelo, vyriešiť sa to dá návštevou komplexu Ski Dubai. V tomto prvom stredisku zimných športov na Strednom východe sa nachádzajú tony snehu aj v čase, keď vonku panujú ukrutné horúčavy.

lyziarske-stredisko-dubaj

Kryté lyžiarske stredisko obsahuje zjazdovku aj sedačkovú lanovku. Zábavu si tu užijú aj tí, ktorí obľubujú snowboarding, korčuľovanie či obyčajnú guľovačku.

lyziarske-stredisko-dubaj

Koľko vás taká lyžovačka v meste, ktoré obklopuje púšť a more, asi bude stáť? Tak čo, ste pripravení vyraziť do Dubaja?

 

 

Pozrite si ponuku dovoleniek v Dubaji

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 86683 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84214 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82623 videní | 6 minúty čítania