Späť na všetky články
pred 6 mesiacov 7620 videní | 6 minúty čítania

Kam ísť na dovolenku, keď vám nemá kto postrážiť psa? Vybrali sme pre vás „pet friendly“ hotely

Kam ísť na dovolenku, keď vám nemá kto postrážiť psa? Vybrali sme pre vás „pet friendly“ hotely
Pozrite si tipy na hotely z ponuky Idem.sk, kde okrem vás privítajú aj vašich chlpáčov.

Psičkári to s výberom dovolenky nemajú vôbec ľahké. Situáciu ešte viac komplikuje obmedzená ponuka hotelov, ktoré akceptujú štvornohých hostí. My vám však ponúkame tipy na hotely z ponuky Idem.sk, kde okrem vás privítajú aj vašich chlpáčov. Samozrejme, pridáme i rady, ako sa pripraviť na lietanie so psom.

 

 

Pokiaľ ste sa dostali do fázy, keď ste si konečne našli čas na dovolenku, no dilemou zostáva, čo urobiť s vaším psíkom, na výber máte 3 možnosti:

  • psíka zveríte do opatery známych
  • vezmete ho so sebou aj za cenu, že vás čaká množstvo povinností
  • ubytujete ho v niektorom psom hoteli

Ak sa vám tento problém podarí vyriešiť hneď v prvom bode, môžete začať jasať, pretože zo všetkých možností je táto najmenej nákladná. Ani pri ďalších dvoch však nemusíte zúfať.

 

Pes do lietadla? Za určitých podmienok

Rozhodnutie, či svojho psíka, mačku alebo iného chlpáča vezmete na dovolenku so sebou, príliš neodkladajte. Najlepšie urobíte, ak to budete vedieť naisto už pri kúpe vlastných leteniek. Aj keď viete, že so zvieratami nemajú problém vo vybranej leteckej spoločnosti a ani v cieľovej destinácii, váš dopravca musí byť o preprave zvieraťa vopred informovaný.

Spoločnosti totiž majú vlastné limity a podmienky, ktoré budete musieť splniť. Inak vás na palubu s vaším domácim miláčikom nepustia. Okrem toho, letecká preprava psov je spoplatnená a cena tejto služby sa môže líšiť podľa veľkosti psa alebo rozmerov prepravky.

Veľkosť prepravky by napríklad v Austian Airlines nemala prekročiť veľkosť 55 x 40 x 23 cm a 8 kg hmotnosť. Spoločnosť Travel Service aj SmartWings prepraví v kabíne iba zvieratá do 8 kg v prepravke do 43 × 30 × 27 cm. Pre limity ostatných leteckých spoločností navštívte ich webstránku alebo sa obráťte rovno na svoju cestovku.

Pri preprave lietadlom platí špeciálna výnimka pre vodiace psy. Tie zoberú do lietadla aj nízkonákladové letecké spoločnosti ako Wizz Air a Ryanair, ktoré prepravu psov inak neponúkajú vôbec.

 

Pet pass, čip a očkovanie sú základom

Najjednoduchšie sa so zvieraťom cestuje priamo v krajinách EÚ. Pred odletom musíte psíka označiť čipom, zaočkovať ho proti besnote a vybaviť mu cestovný pas. Niektoré (aj európske) krajiny však majú okrem týchto aj ďalšie podmienky, ktoré by ste si mali pred cestou naštudovať.

 

Do hotela so psíkom cez Idem.sk

Nepodarilo sa vám nájsť pre vášho psíka vhodnú opateru, a tak ste sa rozhodli zobrať ho na dovolenku so sebou? Vybrali sme pre vás hneď niekoľko hotelov v rôznych dovolenkových destináciách, v ktorých vás ubytujú aj s vaším štvornohým spoločníkom.

 

Pet friendly hotely na Korfu

Vyberte sa na nádherné pláže a zelené kopce ostrova Korfu. V tomto obľúbenom gréckom letovisku vás spolu so štvornohým chlpáčom, ktorý nepresiahol váhu 6 kg, ubytujú v hoteli Alkionis aj Elea Beach – ten sa nachádza priamo na pláži a odporúčame ho najmä rodinám s dieťaťom. A psíkom, samozrejme. :)

 

Chorvátsko – raj dovolenkujúcich psov

Výhodou Chorvátska je jeho jednoduchá dostupnosť, takže ak si chcete užiť dovolenku v tomto turistickom raji aj so psíkom, nemusíte sem cestovať lietadlom. Postačí vám aj auto. Navyše, dovolenka v Chorvátsku ponúka dovolenkárom množstvo prírodných aj kultúrnych zážitkov.

Azda ten najviac netradičný zažijete v bare na pobreží Crikvenice, kde čapujú pivo nielen majiteľom, ale aj ich psíkom. Samozrejme, že v tom druhom prípade ide o nealkoholickú verziu. Pivo pre psov sa totiž varí zo zeleniny a kuracieho mäsa. Okrem neho tu ponúkajú aj špeciálnu pizzu pre psov, zmrzlinu a čaj.
 

V Chorvátsku sa so psíkom ubytujete v apartmánoch naprieč celou Dalmáciou.

 

Priateľská k zvieratám je aj Andalúzia

Láka vás najnavštevovanejšie miesto Andalúzie? Španielska Costa del Sol je preslávená lokalita plná nádherných pláži s čírou vodou, no okrem toho sa tu dá obdivovať kopec historických pamiatok či jasať nad dobrotami španielskej kuchyne.

A to všetko môžete zažiť aj v prítomnosti svojho štvornohého miláčika. Pri ochutnávke tunajších špecialít ho však majte pod kontrolou – v hoteli Globales Gardenia Park totiž ubytujú psov len do 5 kg.

 

Štyri labky na Sardínii? Prečo nie

Láka vás azúrová voda, zátoky a nedotknutá príroda? Nemusíte cestovať až na ďaleký Karibik. Stačí sa vybrať na Sardíniu v Stredomorí, kam sa v pohodlí dopravíte autom aj letecky. A ak ste rozhodnutý stráviť rodinnú dovolenku v kompletnom zoskupení, v hoteli Club Esse Palmasera ubytujú aj vášho psa. Jediným kritériom je jeho hmotnosť, ktorá by nemala prekročiť 6 kg.

 

Kde dovolenkovať so psíkmi na Slovensku?

Nie je ich síce veľa, no zopár hotelov priateľských k psíkom máme aj u nás na Slovensku. Pokiaľ patríte medzi ľudí, ktorí vyhľadávajú aktívny oddych v prostredí tatranských štítov, určite vám odporúčame Hotel FIS na Štrbskom plese. Ide vôbec o prvý dog friendly hotel vo Vysokých Tatrách s jedinečným športovo-rekreačným prostredím, kde sa váš chlpáč môže šantiť až do vyčerpania.

Že to tu s psíkmi myslia naozaj vážne, dokazuje aj uvítací balíček s miskou plnou granúl, kostičkami na hryzenie a koberčekom na spanie. Ústretová je aj recepcia, kde vám ochotne odporučia najlepšie vychádzkové trasy v okolí.

Ďalším dog friendly hotelom, kde sa oplatí stráviť dovolenku v prostredí Nízkych Tatier, je Wellness Hotel Chopok. Keď v jeho saunách a vírivkách načerpáte dostatok energie, so psíkom si môžete urobiť prechádzku po Demänovskej doline alebo smerom na Chopok.

V rovnako nádhernom prostredí sa nachádza aj prvý slovenský Feng Shui hotel Tri studničky, kam si môžete zobrať aj väčšieho psíka do 10 kg. Po masáži, saune, vírivkách a absolvovaní procedúr odporúčame nasať atmosféru okolitej prírody.

Hneď pod Chopkom sa nachádza hotel Chalets Jasná De Luxe, ktorý je výbornou destináciou nielen pre psích milovníkov, ale aj vyznávačov turistiky a zimných športov.

Vašich domácich miláčikov privítajú aj v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici. Odtiaľ sa s nimi môžete vybrať na jednodňové výlety aj náročnejšie túry po Vysokých Tatrách.

 

Posledná možnosť – hotely pre psy

Pokiaľ vám nevyhovuje ani jedna z možností, alternatívou sú psie hotely.

Medzi odporúčané patrí Dogstar v Bratislave, Top Dog v Nitre, Hotel Cansilog v Poprade, Dareos v Trenčíne či Hotel Saurus v Žiline. Túto možnosť si však s najväčšou pravdepodobnosťou vyberie každý psičkár len ako poslednú možnosť. :)

 

 

Nájdite si s nami tú pravú dovolenku pre vás!

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 9 mesiacov 48842 videní | 3 minúty čítania