Späť na všetky články
pred 1 rokom 7680 videní | 5 minúty čítania

Dovolenka v Andalúzii: Týchto 7 úžasných pláží sa tu skutočne oplatí zažiť

Dovolenka v Andalúzii: Týchto 7 úžasných pláží sa tu skutočne oplatí zažiť
Vybrali sme pre vás 7 najkrajších pláží Andalúzie, ktoré sa oplatí vidieť naživo.

Horúce slniečko, čistučké pláže, príjemný vánok, temperamentné flamenco, záhrady plné bujnej vegetácie, jedinečná architektúra, umelecké diela, historické pamiatky a prvotriedna španielska kuchyňa. Úžasná Andalúzia je bez pochýb jedným z najkrajších kútov sveta.

 

Ak plánujete zavítať do tohto malebného kraja, určite premýšľate aj nad tým, ktoré konkrétne miesto si vybrať pre svoju letnú dovolenku. Pomôžeme vám s výberom. Pripravili sme si pre vás totiž zoznam 7 najkrajších tamojších pláží.

 

1. Pláž Carabeo, Costa Del Sol

Na slnečnom pobreží Costa Del Sol, v blízkosti letoviska Malaga, leží nádherné mestečko Nerja. Toto miesto je obľúbeným cieľom cestovateľov z celého sveta. V meste žije mnoho expatov, teda ľudí, ktorí ostávajú dlhodobo žiť v zahraničí. Mnohí dovolenkári sa totiž do mesta Nerja zamilovali natoľko, že tu ostali bývať.

Dychberúce prírodné scenérie v meste, ktoré sa rozprestiera na kopcoch, očaria jednoducho každého. Vďaka týmto výhľadom si vyslúžilo prezývku “Balcón de Europa“, teda balkón Európy. Pri okolí mesta sa nachádza až 12 úžasných pláží. Pláž Carabeo vás prekvapí svojimi nádhernými jaskyňami a farebnými západmi slnka.

 

2. Pláž Playa de los Muertos, Costa de Almeria

Pláž z ľubozvučným španielskym názvom „Playa de los Muertos“ na pobreží Costa de Almeria splní vaše dovolenkové očakávania do bodky.

Obrovská rozloha pláže, neuveriteľne čistá voda a poloha v blízkosti prírodného parku Cabo de Gata-Níjar poteší všetky nespútané duše. Aj keď pláž nie je kvôli veľkým vlnám príliš vhodná pre rodinky s deťmi, jej nádherná prírodná krása, priezračnosť vody, obrovské skaly a nedotknutosť turizmom vám vyrazia dych.

Ak preferujete tichšie miesta, táto pláž je pre vás to pravé.

 

3. Pláž Bolonia, Costa de la Luz

Pláž Bolonia, ležiaca na pobreží Costa de la Luz, ponúka dovolenkárom všetko, po čom cestovateľské srdce piští. Aj keď pláž patrí k ťažšie dostupným, určite stojí za to dostať sa tam.

Obrovská zátoka je rozdelená na tri časti. Vo veternej južnej časti natrafíte na surferov, ktorí sa preháňajú na vlnách a snažia sa chytiť tie najlepšie. V centrálnej časti stretnete najmä rodinky s deťmi, ktoré si užívajú ničím nerušenú zábavu v objatí morských vĺn. Severná časť pláže Bolonia je známa pre 30 metrov vysoké piesočnaté duny. Patria k najväčším v Európe.

Ak dostanete náladu objavovať históriu, v blízkosti nájdete ruiny antického mestečka Baelo Claudia.

 

4. Pláž Herradura, Costa Tropical

Čo tak sa v jeden deň zalyžovať a aj okúpať sa na pláži? Pri pobyte v okolí Granady je to možné.

Na pobreží Costa Tropical nájdete krásnu pláž Herradura. Piesok je tu jemnejší oproti ostatným plážam v tejto oblasti. Príjemná pláž sa nachádza vo výnimočne krásnej zátoke, ktorá je z oboch strán obklopená poloostrovmi. Vynikajúca poloha tak zabezpečuje pláži perfektnú ochranu pred silným vetrom. Nájdete tu reštaurácie s chutnými španielskymi špecialitami, pestrý výber vodných športov a zabaviť sa môžete aj šnorchlovaním.   

 

5. Pláž Carihuela, Costa del Sol

Iba 13 kilometrov od Malagy leží mestečko Torremolinos. V jeho okolí si turisti môžu vychutnať čaro nejednej úžasnej pláže. Pláž Carihuela je skvele vybavená a plná života.

Nájdete na nej slnečníky, pohodlné ležadlá a mnoho reštaurácií a barov. Vďaka plytkej vode je pláž obľúbeným miestom aj pre rodinky s menšími deťmi. A to ešte nie je všetko.

Kde inde si vychutnáte neopakovateľný západ slnka, keď nie v Andalúzii na pobreží Costa del Sol? Len si to prestavte. Cez deň relax na pláži a večer pohárik sladučkej sangrie v ruke a romantická hra farieb na nebi. Čo viac si priať?

 

6. Pláž El Rompido, Costa del Luz

Milujete netradičné výlety a nezvyčajné miesta? Zavítajte na pláž El Rompido na pobreží Costa del Luz v okolí mesta Huelva.

Z dovolenkového strediska El Rompido, ktoré sa leží pri rieke Rio Piedraz, obklopené slanými močiarmi, máte možnosť plaviť loďkou do neobývanej chránenej oblasti, ktorá sa nachádza rovno oproti fantastickým zlatistým plážam. Perfektné miesto pre milovníkov lodných výletov a nadšencov prírody, však?

Na lodnej exkurzii sa čo-to o prírode naučia aj deti. Miesto je ideálne na pozorovanie života vodného vtáctva, ako sú napríklad bociany, lyžičiare či volavky.

 

7. Pláž Monsul, Costa de Almeria

Nekonečné kilometre nedotknutého pobrežia, kde sa vám príroda predstaví v celej svojej kráse. Ak hľadáte pokoj a uprednostňujete tichšie miesta, do pláže Monsul sa s najväčšou pravdepodobnosťou zaľúbite na prvý pohľad.

Táto ikonická pláž by sa pokojne mohla nazývať aj filmová. Bolo ju totiž vidieť v mnohých španielskych filmoch. Objavila sa aj v reklamách a na hollywoodskom plátne.

Na pláži Monsul sa natáčali napríklad niektoré scény z kultovej série filmov o osudoch Indianu Jonesa. Panenská pláž sa nachádza priamo v srdci národného parku Cabo de Gata Nijár. Zavítajte na toto nezabudnuteľné miesto a prineste si domov fotografie ako vystrihnuté z filmového plátna.

 

 

Objavte čaro Andalúzie s Idem.sk

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 89756 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 88196 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 83526 videní | 6 minúty čítania