Späť na všetky články
pred 1 rokom 3949 videní | 6 minúty čítania

9 najpôsobivejších vianočných stromčekov na svete

9 najpôsobivejších vianočných stromčekov na svete
Nalaďte sa na Vianoce aj vďaka nášmu výberu najkrajších vianočných stromčekov zo svetových metropol.

Nalaďte sa na Vianoce aj vďaka nášmu výberu tých najkrajších vianočných stromčekov, ktoré práve v tomto období skrášľujú námestia a obchodné centrá svetových metropol.

 

Paríž (Francúzsko)

Každý rok ohromuje v parížskom obchodnom dome Galeries Lafayette stromček, ktorého vizuálna podoba vyvolá ozajstný údiv. Téma sa každoročne mení, ale vždy je pre všetkých zákazníkov nesmiernym prekvapením.

V uplynulých rokoch ste tu mohli vidieť stromček akoby z inej planéty, doplnený striebornými, zlatými a meteorickými dekoráciami, veľkolepý stromček inšpirovaný filmom Moulin Rouge alebo arkticky ladený vianočný stromček, ktorý bol v celej svojej veľkosti vyrobený z papiera. Ani tento rok pritom stromček svojou originalitou nesklamal, veď uznajte.

Za týmto nápaditým návrhom stál francúzsky umelec Lorenzo Papace, ktorý má už za sebou viacero komerčných, ale aj kultúrnych projektov.  

 

Mexico City (Mexiko)

Veľkolepo na vás zapôsobí aj gigantický vianočný stromček na námestí Zócalo v Mexiku.

Pohľad na túto nádheru zintenzívňuje barokový architektonický kúsok Metropolitan Cathedral, ktorý sa nachádza za stromčekom.

V posledných rokoch perfektne dotvára celkovú atmosféru námestia aj klzisko, svetlá a hudobná show, kde sa môžu návštevníci zabaviť a naladiť na tú správnu vianočnú vlnu.

 

New York City (New York)

Asi vás neprekvapí, že spomenieme aj New York. Prirodzene, svetová metropola potrebuje stromček, ktorý sa zapíše do spomienok nielen miestnym obyvateľom, ale aj zvyšku zemegule. A v tom pozitívnom smere sa to New Yorku darí úspešne už niekoľko rokov.

Rockefellerovo centrum každoročne obsadí stromček, ktorého výška siaha od 20 až 30 metrov. Zdobí ho približne osem kilometrov dlhých reťazových svetiel a honosná trojmetrová hviezdica na jeho vrchole, ktorá je vyrobená zo Swarovski kryštálov.

K stromčeku sa viaže dlhoročná tradícia, ktorá sa datuje už od roku 1933, keď sa začalo Rockefellerovo centrum stavať.

Stromček však nachádza využitie nielen počas vianočnej sezóny, ale aj po svojej 'chvíľke slávy'. Jeho drevo sa totiž daruje spoločnosti Habitat for Humanity na stavbu príbytkov pre ľudí, ktorí ich najviac potrebujú.

 

Vilnius (Litva)

Priam epický zážitok môžete zažiť aj pri pohľade na stromček v centre Litvy, pretože vás obklopí hneď tisícka rôznofarebných svetiel, pod ktorými sa dokonca môžete poprechádzať a precítiť tak ohromujúce svetelné predstavenie naplno.

Ak by ste chceli stromček uvidieť aj pri prelete ponad mesto, nedokázali by ste ho prehliadnuť. 27-metrov vysoká kovová konštrukcia s päť kilometrovým osvetlením bude na vás zďaleka žiariť. Na Cathedral Square v Litve si ho však môžete vychutnať zblízka.

 

Taipei (Taiwan)

Na Vianoce sa Taipei premení na rozprávkovú zimnú krajinu, ktorú oficiálne nazývajú Christmasland. Ide o miesto s množstvom úžasných svetelných inštalácií, hier, vianočných trhov a rôznych fantastických udalostí.

Súčasťou každoročnej vianočnej prehliadky je nevšedný psychedelický stromček, ktorý zdobí prednú časť Taipei City Hall. Výtvor predstavuje unikátnu ukážku 3D umenia, ktorého výsledkom je podmanivá hra s vašou predstavivosťou.

Vianoce síce nie sú v Taiwane oficiálnym štátnym sviatkom, obyvateľov to však nijako neodrádza od toho, aby si túto neobyčajnú udalosť užili.

 

Rio de Janeiro (Brazília)

Ak ide o mesto Rio de Janeiro, viacerým sa vám možno vybaví kontrastná krajina plná nekončiacej zábavy karnevalov, ruchu, tanca, hudby, a preto ani vianočný čas nie je výnimkou.

Dôkazom je oslňujúci, vyše 82 metrov vysoký vianočný stromček, ktorý pláva na hladine lagúny Rodrigo de Freitas.

Skutočne pompézne pôsobiacia výzdoba stromčeka pozostáva z troch miliónov svetiel, pričom jeho základy stoja na člne, na ktorom ho každoročne postavia.

Táto tradícia sa drží od roku 2014, avšak kvôli nedostatku finančných zdrojov bola na dva roky pozastavená. Našťastie tento problém vyriešili a tento rok sa môžu Brazílčania a navštevníci z celého sveta tešiť na očarujúci zážitok dotvorený veľkolepým ohňostrojom.

 

Lisabon (Portugalsko)

Lisabonský vianočný stromček sa v roku 2005 zapísal do Guinessovej knihy rekordov ako Najvyšší európsky vianočný strom. Jeho výška sa každým rokom mení, ale v roku 2007 dosiahol až 76 metrov a svoj titul sa snaží každoročne udržať.

Ak sa rozhodnete Lisabon navštíviť, túto vianočnú nádheru si môžete užiť na Comercio Square.  

 

Londýn (Anglicko)

Každoročným darom Nórov pre Angličanov je viac ako 20 metrov vysoký strom, ktorý sa dožije 50 až 60 rokov. Vždy v novembri zotnú ten najkrajší strom počas špeciálneho ceremoniálu za spevu detí z lokálnych škôl. Potom ho prepravia cez Nórske more a pripravia na inštaláciu na Trafalgar Square.

Britské rádio totiž poskytovalo Nórom počas II. svetovej vojny dôležité správy a informácie o súčasnej politickej situácii a Nóri tak mohli reagovať svojím zásahom. Pre túto národnú spojitosť dodávajú nórski drevári každoročne Anglicku strom, ktorý hrdo nazývajú kráľovná lesa.

 

Berlín (Nemecko)

V blízkosti Brandenburskej brány, jednej z najznámejších pamätihodností a ikonických pamiatok Berlína, sa nachádza nádherne osvetlený vianočný stromček, ktorý si vďaka jeho očarujúcemu vzhľadu i lokalite budete dlho pamätať.

Aj keď napriek všetkým stromčekom, ktoré sme vám ukázali, je nám úplne jasné, že ten najkrajší vianočný stromček máte predsa len u vás doma. Za celý tím CA Idem.sk vám prajeme šťastné a veselé Vianoce. :)

Súvisiace články
pred 1 rokom 86972 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85047 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82759 videní | 6 minúty čítania