Späť na všetky články
pred 1 rokom 14355 videní | 6 minúty čítania

9 hotelových izieb s najkrajšími výhľadmi, aké si len môžete priať

9 hotelových izieb s najkrajšími výhľadmi, aké si len môžete priať
Tieto hotelové izby by sa opúšťali naozaj veľmi ťažko. Ponúkajú totiž výhľady, ktoré sú priam dokonalé.

Hotelové izby, ktoré vám predstavíme v tomto článku, by sa vám určite nechcelo len tak opustiť. Majú totiž výhľady, ktoré predčia aj nádherné pláže či populárne pamiatky v ich okolí.

 

1. The Oberoi Amarvilas Agra (India)

Jeden z najlepších hotelov v Indii nájdete v meste Agra. Populárny je najmä vďaka bezkonkurenčnej polohe. Hotel sa totiž nachádza hneď oproti monumentálnemu Tádž Mahal. Výhľad na túto jedinečnú stavbu ponúka každá izba v hoteli.

vyhlad-z-izby-tadz-mahalZdroj: Oberoi Hotels & Resorts

Hostia si tu okrem výhľadu môžu vychutnávať špeciality z indickej kuchyne. Okrem luxusných reštaurácií je súčasťou hotela jediný bar s priamym výhľadom na Tádž Mahal.

vyhlad-z-izby-tadz-mahalZdroj: Oberoi Hotels & Resorts

Komu by sa málilo, skutočný relax si môže dopriať vo wellness. Aj v tomto prípade máte počas masáže neustály výhľad na stavbu, ktorá je súčasťou svetového dedičstva UNESCO.

 

2. Hacienda na Xamana (Ibiza)

Z hotela postavenom na útese máte výhľad na Stredozemné more takmer zo všetkých 77 izieb. Hacienda na Xamana, ktorý bol vôbec prvý 5-hviezdičkový hotel na Ibize, obkolesuje borovicový les, z letiska sa sem dostanete do 30 minút a z neďalekej obce Sant Miguel už do 10 minút.

vyhlad-z-izby-ibizaZdroj: Hacienda na Xamana

Aby ste nemuseli neustále schádzať k moru, komplex je vybavený viacerými vonkajšími aj krytými bazénmi. Zatiaľ čo vy si budete nerušene užívať nádherný výhľad na zátoku pod vami, prúd vody z kaskádových bazénov vám pomasíruje chrbát.

vyhlad-z-izby-ibizaZdroj: Hacienda na Xamana

 

3. Villa Làrio (Taliansko)

Neobyčajný výhľad, pri ktorom zažijete autentický „La dolce vita“ pocit, ponúka Villa Làrio na okraji jazera Como. Keďže sa v tomto hoteli nachádza iba 6 izieb, žiadostí o ubytovanie majú určite neúrekom.

Pokiaľ by ste si takýto výhľad chceli dopriať aj vy, na výber termínu musíte myslieť v dostatočnom predstihu.

vyhlad-z-izby-talianskoZdroj: VILLA LÀRIO

Pokiaľ sa vám sem nepodarí dostať ani tak, nezúfajte. Vybrať si môžete niektorý náš poznávací zájazd do Talianska a toto miesto navštíviť aspoň na chvíľu.

Hotel je známy aj vďaka svojej kuchyni s pravými talianskymi jedlami. Návštevníci sem totiž vo veľkom prichádzajú nielen kvôli výhľadu, ale aj spomínaným jedlám. Ďalším lákadlom sú romantické plavby po jazere.

 

4. The Ritz-Carlton (Singapur)

Vráťme sa z prírody späť do mesta. Nielen tak hocijakého, ale jedného z najprogresívnejších na svete.

Úchvatný výhľad na záliv Marina Bay alebo oblasť Kallang sa naskytá takmer zo všetkých presklených apartmánov hotela The Ritz-Carlton. Zatiaľ čo vonkajšiu časť hotela zdobí veľký počet výškových budov, vo vnútri sa môžete kochať až 4 200 umeleckými dielami viacerých známych autorov, napríklad Andyho Warhola či Franka Stella.

vyhlad-z-izby-sanghajZdroj: The Ritz-Carlton Singapore

Známy cestovateľský portál Travel & Leisure ohodnotil v roku 2017 The Ritz-Carlton ako najlepší hotel v Singapure. Na 32 poschodiach sa nachádza celkovo až 608 izieb. Jedinečný výhľad takmer na celý Singapur si okrem nich môžete vychutnať aj z baru na najvyššom poschodí.

vyhlad-z-izby-sanghajZdroj: The Ritz-Carlton Singapore

 

5. Shangri-La Hotel Paris (Francúzsko)

Ak sa nad mestom týči vyše 300-metrová stavba, nájsť hotel s priamym výhľadom na ňu, nie je až také ťažké. Presne to platí v prípade Paríža, kde sa nachádza viacero hotelov, z ktorých okien môžete okrem ruchu veľkomesta pozorovať jeden z najznámejších symbolov sveta.

Nás však najviac uchvátil výhľad z izby hotela Shangri-La Paris.

vyhlad-z-izby-parizZdroj: Shangri-La Hotel Paris

V ňom sa totiž obyčajný pohľad z okna mení na romantický zážitok. Eifelovku totiž máte len 500 metrov od vás. Pozorovať ju dokonca môžete aj počas večerného kúpeľa. Pokiaľ hľadáte miesto, kde stráviť blížiaci sa Valentín, toto je jasná voľba.

vyhlad-z-izby-parizZdroj: Shangri-La Hotel Paris

 

6. Jade Mountain (Svätá Lucia)

Pokiaľ by ste si chceli vyčistiť hlavu niekde mimo hlučnej civilizácie, tento 24-apartmánový rezort ukrytý na ostrovnom miništáte uprostred Karibského mora je na to ako stvorený.

Priamo z hotelovej izby sa naskytá dychberúci pohľad na veľkolepé hory, ktoré sa na povrch predierajú priamo z mora.

vyhlad-z-izby-sv-luciaZdroj: Jade Mountain

Okrem jedinečnej vyhliadky je každá z luxusných izieb vybavená vlastným „nekonečným“ bazénom, veľkou spálňou a obývačkou. Všetky prvky pritom spadajú do jednotného celku. Komplex bol vybudovaný tak, aby s okolitou karibskou prírodou fungoval v dokonalej harmónii.

 

7. Palácio Belmonte (Portugalsko)

Najúchvatnejšie výhľady na centrum Lisabonu, rieku Tagus, Alfama Bairro – najstaršiu ulicu v Lisabone a hrad São Jorge nájdete práve z izieb tohto hotela. Ak by vám nestačili scenérie ohraničené okennými rámami, nerušený 360° pohľad na tie najkrajšie časti Lisabonu si môžete vychutnať zo suity, záhradnej terasy alebo izby Piano Nobile.

vyhlad-z-izby-portugalskoZdroj: Palácio Belmonta

vyhlad-z-izby-portugalskoZdroj: Palácio Belmonta

 

8. Explora Hotel Salto Chico (Čile)

Takýto výhľad na nedotknutú prírodu národného parku Torres del Paine zažijú hostia hotela Explora v Čile z každej izby. Lokalita sa vyznačuje výbornými podmienkami na turistiku, avšak pohorím Paine Massif sa môžete pokochať aj počas jazdy na koni.

vyhlad-z-izby-cileZdroj: Explora.com

Po výlete môžete ďalej relaxovať v otvorenej výrivke s ohromujúcim pohľadom na jazerá Lago Pehoe, Macizo del Paine a zasnežené vrcholy hôr.

vyhlad-z-izby-cileZdroj: Explora.com

 

9. Four Seasons Hotel (Austrália)

Predstavte si, že sedíte na gauči, sledujete televíziu a po mihnutí oka vidíte budovu Opery v Sydney – ikonickú stavbu Austrálie. Nereálne to až tak nie je, pretože presne takýto scenár zažíva azda každý návštevník Four Seasons Hotel.

vyhlad-z-izby-sydneyZdroj: Four Seasons Sydney

Je pritom jedno, či si vyberiete lacnejší variant apartmánu alebo ten najluxusnejší. Výhľad na prístav, budovu opery, ako aj Harbour Bridge sa naskytá z každej z nich. Izby majú rohové okná od podlahy až po strop.

vyhlad-z-izby-sydneyZdroj: Four Seasons Sydney

TIP: Ďalšie zaujímavé pohľady z hotelových izieb nájdete napríklad na stránke The Most Perfect View.

 

Navštívili ste aj vy hotel s výhľadom, ktorý vás uchvátil? Pochváľte sa fotkou z okna vašej izby v komentári. ;-)

Autor: Erik Oravec

Súvisiace články
pred 1 rokom 86673 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84182 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82619 videní | 6 minúty čítania