Späť na všetky články
pred 1 rokom 14051 videní | 6 minúty čítania

Aj v bazéne sa môžete cítiť ako v mori. Týchto 10 vyzerá, akoby nemali konca kraja

Aj v bazéne sa môžete cítiť ako v mori. Týchto 10 vyzerá, akoby nemali konca kraja
Nekonečné bazény poskytujú istotu pod nohami, no zároveň sa v nich cítite, akoby ste plávali v mori.

Nekonečné bazény poskytujú istotu pod nohami, no zároveň sa v nich cítite, akoby ste plávali v skutočnom mori alebo sa len tak vznášali nad panorámou veľkomesta. Aké konkrétne bazény máme na mysli? Pozrite si fotografie.

 

1. Laucala Island Resort (Fidži)

Zaujímavosťou tohto skleneného bazéna v obľúbenom dovolenkovom rezorte vo Fidžijskej republike je jeho umiestnenie. Ide totiž o bazén, ktorý sa nachádza v bazéne. Pýtate sa, prečo to takto urobili?

Odpoveď nepoznáme. Vieme však to, že práve táto netradičná inštalácia bazéna, ktorý obklopujú vysoké palmy, je vyhľadávaným miestom mnohých turistov.

bazen-fidzi

Zdroj: FB Laucala Island

 

2. Marina Bay Sands (Singapur)

Vo výbere „nekonečných“ bazénov nesmie chýbať ten najznámejší. Bazén je umiestnený na úplnom okraji 57. poschodia 5-hviezdičkového hotela Marina Bay Sands, odkiaľ sa návštevníkom naskytá panoramatický výhľad na Singapur.

Pri pohľade z hladiny bazén pôsobí, akoby pokračoval do nekonečna, no ak sa pozriete z perspektívy, vyzerá, akoby sa z neho voda vylievala von. 150-metrová dĺžka z neho robí najväčší bazén na svete umiestnený v takejto výške.

bazen-singapur
najvyssie-polozeny-bazen-na-svete-singapur

 

3. Four Seasons Safari Lodge (Tanzánia)

Počas kúpania sa v tomto unikátnom bazéne uprostred divokej safari v Tanzánii sa dostanete do bezprostrednej blízkosti s divočinou. Do neďalekej nádrže s vodou sa dokonca zvyknú chodiť občerstviť africké slony.

bazen-tanzania

Zdroj: Flickr

 

4. Six Senses Yao Noi Poo (Thajsko)

Luxusný ostrovný rezort Six Senses Yao Noi Poo patrí medzi to najlepšie, čo si na dovolenke v Thajsku môžete dopriať. Zakladajú si na maximálnou súkromí, takže vlastný nekonečný bazén, aký môžete vidieť na obrázkoch, tu má každá vila.

Návštevníkov okrem súkromného bazéna a kúpeľných procedúr čaká jedinečný výhľad na Phang Nga Bay – vysoké vápencové skaly a tyrkysové more, ktoré splýva s hladinou bazéna.

 

5. San Alfonso del Mar (Čile)

Tento obrovský bazén, ktorý patrí rezortu San Alfonso del Mar, je podľa Guinessovej knihy rekordov najväčší na svete – jeho dĺžka je viac ako 900 metrov. Nachádza sa medzi rezortom a morom, takže je skvelou alternatívou pre hostí, ktorí sa boja otvoreného mora, no zároveň by si radi užili voľnosť, ktorú kúpanie v mori prináša.

bazen-chile-najdlhsi-na-svete

Zdroj: YouTube

Pri pohľade z bazéna to totiž vyzerá, akoby bol bazén súčasťou mora. Na autentickosti to pridáva aj fakt, že v tomto bazéne sa dá nielen kúpať, ale aj potápať či plachtiť ako na skutočnom mori. Najväčší rozdiel je však v teplote vody – tá v bazéne je totiž o 6 °C teplejšia.

 

 

6. Perivolas Luxury Hotel (Grécko)

Nachádza sa na obľúbenom gréckom ostrove Santorini. „Nekonečný“ bazén ponúka návštevníkom priamy výhľad na Egejské more a pohľady na budovy v tradičnom „Santorini“ štýle.

Pri pohľade z vody je ťažké odhadnúť, kde presne sa končí bazén a v ktorom mieste už začína spomínané Egejské more. Ich hladiny totiž splývajú. Perivolas Luxury Hotel je pokojné miesto, kde si môžete príjemne oddýchnuť a kde vás nebude nič obmedzovať. Ani veľkosť bazéna.

bazen-grecko

Zdroj: Perivolas

 

7. Bel Air Collection Resort & Spa Cancun (Mexiko)

Svoje vlastné infinity bazény má viacero rezortov v mexickom letovisku Cancún, ktoré sa nachádza v severovýchodnej časti polostrova Jukatán. Bazén na fotografii je súčasťou Bel Air Collection Resort a už pri pohľade z pevniny to vyzerá, akoby bol spojený s hladinou Karibského mora.  

Z bazéna vystupujú ostrovčeky s ležadlami a slnečníkmi, kde si môžu návštevníci oddýchnuť, opaľovať sa alebo si len tak užívať výhľad na tyrkysovo sfarbenú morskú vodu.

bazen-cancun-mexiko

Zdroj: Bel Air Collection Resort & Spa

bazen-mexiko

Zdroj: Bel Air Collection Resort & Spa

 

8. The Cambrian Adelboden Hotel & SPA (Švajčiarsko)

Väčšina „nekonečných“ bazénov sa nachádza v teplých krajinách a obľúbených dovolenkových letoviskách. No pokiaľ si chcete užiť nespútanosť bazénov bez hraníc, v tomto prípade nemusíte cestovať až tak ďaleko. Infinity bazén v hoteli Cambrian Adelboden sa totiž nachádza v neďalekom Švajčiarsku.

Oproti iným spomínaným bazénom je tento unikátny hlavne prostredím, v ktorom sa nachádza. Počas kúpania sa návštevníkom naskytá jedinečný výhľad na scenériu švajčiarskych Álp.

Ak vás kúpanie omrzí, stále sa môžete ísť poprechádzať po miestnych turistických chodníčkoch alebo si užiť plavbu na niektorom z okolitých jazier.

bazen-svajciarske-alpy

Zdroj: Hotel Cambrian Adelboden

 

9. Lefay Resort & SPA (Taliansko)

Rezort na pobreží jazera Garda sa nachádza v prostredí olivových hájov a z jeho nekonečného bazéna návštevníkov čaká dychberúci pohľad na vzdialené ostrovčeky. Dovolenkový rezort, ktorý sa nachádza len 130 km od Milána, si zakladá na využívaní ekologických technológií a obnoviteľných zdrojov.

Neďalekú dedinku Gargnano si tak môžete ísť obzrieť na bicykli, pre dobrodružnejšie povahy odporúčame aj návštevu jazera, s ktorým splýva hladina bazéna. Tam si môžete vyskúšať windsurfing, vodné lyžovanie či plavbu na kajaku alebo plachetnici.

 

10. Dionysos Hotel Kumlubuk (Turecko)

Obklopujú ho hory a tisíce olivovníkov, z ktorých si tunajšie hotelové reštaurácie vyrábajú vlastný olivový olej. Pri príprave tradičných tureckých jedál používajú tiež zeleninu vypestovanú na vlastnej farme.

Okrem toho je hotel vybavený nekonečným bazénom umiestneným nad zálivom Kumlubuk. Počas kúpania sa tak dovolenkári môžu užiť nádherný výhľad na rozľahlé more a ostrovy, ktoré z neho vyčnievajú.

bazen-turecko-zapad-slnka

Zdroj: Dionysos Hotel Kumlubuk

bazen-turecko

Zdroj: Dionysos Hotel Kumlubuk

 

Ak vám náš výber infinity bazénov nestačí a radi by ste si pozreli ďalšie, tie najkrajšie „neviditeľné“ bazény na svete nájdete na stránke infinitypools.holiday.

Autor: Evelína Jakubcová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87047 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85276 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82790 videní | 6 minúty čítania