Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 10437 videní | 7 minúty čítania

9 destinácií, ktoré sú ako stvorené na romantickú dovolenku vo dvojici

9 destinácií, ktoré sú ako stvorené na romantickú dovolenku vo dvojici
Nahliadnite s nami do 9 očarujúcich destinácií, ktoré sú ideálne na strávenie krásnych romantických chvíľ vo dvojici.

Chcete sa tento rok vybrať na pokojnú dovolenku so svojou polovičkou, no neviete sa rozhodnúť, kam vycestovať? Vybrali sme pre vás 9 očarujúcich destinácií v rôznych štátoch, ktoré sú priam ideálne na strávenie romantických chvíľ vo dvojici.

 

1. Santorini, Grécko

Pohľad ako vystrihnutý z dovolenkovej pohľadnice. Presne taký sa vám naskytne na gréckom ostrove Santorini, ktorý sa rozprestiera približne 110 kilometrov severne od Kréty na rozhraní Egejského a Krétskeho mora.

Ikonické biele a svetlomodré domčeky, ktoré sa týčia na vysokom útese nad krištáľovo čistou vodou Stredozemného mora, vytvárajú jedno z najromantickejších miest na svete. Santorini je jednoducho zážitkom na celý život, ktorý si netreba nechať ujsť.

Inak, vedeli ste, že tento ostrov je jedným zo zvyškov veľkého sopečného ostrova, ktorý zanikol okolo roku 1600 pred Kristom najsilnejším sopečným výbuchom v dejinách ľudstva?

Santorini, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

 

2. Kauai, Hawaii

Ostrov Kauai je štvrtým najväčším ostrovom z ôsmich hlavných Havajských ostrovov, ktoré sa nachádzajú v severovýchodnej časti Tichého oceánu. Tento ostrov je zároveň najmenej vyvinutým zo všetkých ostrovov, čo znamená, že je ako stvorený pre tých, ktorí chcú uniknúť pred davmi ľudí.

Kauai je známy tiež ako ostrov záhrad. Prečo takáto prezývka?

Celoročne teplé počasie a bohaté zrážky na tomto území vytvárajú na ostrove Kauai ideálne podmienky pre vegetáciu. Zaujímavosťou je napríklad to, že práve na tomto ostrove sa nachádza najvlhkejšie miesto na svete.

Okrem bujných stromov a rôznych druhov kvetov rastú na ostrove aj rôzne plodiny, ktoré tu pestujú miestni obyvatelia. Pestuje sa tu napríklad cukrová trstina, ananásy alebo kávovník. Ostrov však láka aj krásnymi plážami, malebnými vodopádmi, kaňonmi a vysokými útesmi.

Za najpôsobivejšie miesto na ostrove sa pritom považuje čarokrásne pobrežie Na Pali Coast, ktoré môžete vidieť na obrázku nižšie. Nádhera, však?

Hawajské ostrovy, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

 

3. Zermatt, Švajčiarsko

Z Tichého oceánu sa teraz presunieme do tichého prostredia švajčiarskeho mestečka Zermatt, ktoré je obľúbeným horolezeckým a lyžiarskym strediskom švajčiarskych Álp.

Dokonalú scenériu mestečka dotvára majestátny vrch Matterhorn, dominanta Álp, ktorý sa týči priamo nad ním a ktorý akoby chránil pokojný život tohto mestečka učupeného v kotline.

Ak teda chcete uniknúť pred rušným mestským životom a užiť si spoločne strávené chvíle v romantickej chalúpke pri krbe s pohárom vína v ruke, toto miesto si zamilujete. A nezáleží na tom, či sa sem vyberiete v lete, alebo v zime. Krásne je tu totiž neustále.

Svajciarsko, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

 

4. Amalfské pobrežie, Taliansko

Keď sa povie talianska romantika, mnohým prídu na um práve Benátky. My vám však predstavíme trochu menej známe, no o to kúzelnejšie miesto Talianska – Amalfské pobrežie.

Mnohí toto pobrežie označujú za najkrajšie pobrežie Talianska. A niet divu. Celé pobrežie je totiž lemované malebnými mestečkami a dedinkami, ktoré akoby vyrastali zo strmých skalných útesov.

Jedným takýmto mestečkom je aj Positano (na obrázku nižšie), preslávené výrobou citrónového likéru známeho ako Limoncello.

Pochutíte si tu však aj na rôznych morských špecialitách, oddýchnete si na krásnych plážach, užijete si nádherné výhľady na more a poprechádzate sa medzi množstvom butikov a obchodíkov, ktoré jednoducho k patria ku klasickej dovolenkovej pohode.

pobrezie Taliansko, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

zdroj: flickr.com

 

5. Kyoto, Japonsko

Pre japonské mesto Kyoto sú typické nádherné rozkvitnuté čerešne, ktoré sa považujú za národný symbol celého Japonska. Samozrejme, aby ste si stihli v Kyote urobiť krásne snímky plné ružovkastých kvetov, zavítať sem treba na jar, ideálne v apríli.

V tomto období sa tu dokonca koná aj tradičný japonský festival Hanami, ktorý spočíva v obdivovaní krásy japonských čerešní, známych aj pod názvom Sakura.

Festival však nemá presne stanovený dátum. Termín jeho konania sa totiž odvíja od „čerešňových predpovedí“ alebo inak „čerešňových správ“, ktoré Japonci pravidelne sledujú v miestnych televíziách. Sakury totižto kvitnú len 1 až 2 týždne v roku.

Avšak len čo rozkvitnú, mnohých miestnych ľudí i turistov lákajú von, aby si mohli pod kvetmi stromov vychutnať nezabudnuteľné rodinné posedenia, čajové obrady či jednoducho spoločné romantické chvíle. Festival sprevádzajú tiež slávnostné sprievody s lampiónmi, hudba a vystúpenia umelcov.

Kyoto, Japonsko, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

zdroj: flickr.com

 

6. Chefchaouen, Maroko

Chefchaouen je neobyčajné modré mestečko, ktoré sa nachádza v severnej časti Maroka (na severe Afriky). Toto stredoveké mesto v sebe spája africké slnko, európsku i arabskú kultúru a považuje sa za jedno z najkrajších miest celého Maroka.

Charakteristické je predovšetkým bielymi skalami a drobnými domčekmi, ktorých múry sú natreté najrôznejšími odtieňmi modrej farby. Miestnu idylku dotvárajú tiež sústavné opary na okolitých vrchoch, šum vodopádov v pozadí či madarinkovníky plné chutných plodov, ktorých tu nájdete neúrekom.

Zaujímavosťou je, že toto mestečko je známe vysokou popularitou a ľahkou dostupnosťou hašišu. Hoci v Maroku vo všeobecnosti platí prísny zákaz držania a konzumácie tejto drogy, na tomto mieste je, čuduj sa svete, povolená.

Samozrejme, drogám sa vyhnite. Toto miesto si oveľa lepšie užijete bez nich. :)

Chefchaouen, Maroko, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

zdroj: flickr.com

 

7. Kapadócia, Turecko

Približne v strede Turecka sa nachádza historické územie Kapadócia, zvané aj ako mesačná krajina. Pre toto miesto je totiž typická drsná príroda tvorená z obrovských skál sopečného pôvodu.

V Kapadócii nájdete množstvo jaskýň, z ktorých ľudia niekoľké premenili aj na originálne maľované jaskynné kostoly. V niektorých jaskyniach sa dokonca nachádzajú hotelové izby.

Nemusíte sa však báť, že by ste spali na zemi. Jaskynné hotely poskytujú komfort normálnych hotelových izieb.

V oblasti nájdete tiež niekoľko podzemných mestečiek (napríklad Derinkuyu či Kaymakli), ktoré sú, podobne ako celá táto oblasť, zapísané do zoznamu UNESCO. Pozornosť púta tiež miestny byzantský kláštor, ktorý je vtesaný do skaly.

Často to však nie sú spomínané pamiatky či prírodné úkazy, ktoré sem lákajú turistov. Pre Kapadóciu sú totiž príznačné lety balónom, ktoré sú úžasným romantickým zážitkom nielen pre tých, ktorí sa takýmto letom rozhodnú spoznať Kapadóciu pohľadom vtákov, ale aj pre tých, ktorí si budú len pomaly vychutnávať pohľady na túto balónovú krásu. :)

Kapadocia, Turecko, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

zdroj: flickr.com

 

8. Granada, Španielsko

Stredoveké mesto Granada sa nachádza v Andalúzii na juhu Španielska a je preslávené najmä majestátnou pevnosťou Alhambra, ktorá taktiež patrí do zoznamu UNESCO.

Táto pevnosť je komplexom palácov a pevností, ktorých vznik sa datuje do 13. až 14. storočia. Očarí vás svojou nádhernou orientálnou výzdobou a farebnými záhradami.

Svojou architektúrou a atmosférou vás však dostane nielen samotná Alhambra, ale aj historické centrum malebnej Granady.

Granada, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

 

9. Alberta, Kanada

Jedna z desiatich kanadských provincií Alberta je vyhľadávanou turistickou destináciou aj vďaka tomu, že sa na jej území nachádza prekrásny Národný park Banff. Tento národný park je nielen najväčším v celej Kanade, ale tiež jeden z najrozľahlejších na celom svete. Od roku 1984 je súčasťou UNESCO.

Pri pohľade na fotografické snímky z tohto parku môžu mnohí nadobudnúť pocit, že zábery prešli grafickými úpravami. Opak je však pravdou. Nádherná príroda a priezračná tyrkysová voda jazera Peyto Lake sú totiž v skutočnosti ešte krajšie ako na fotografiách.

Ak teda so svojou polovičkou viac holdujete turistike ako prechádzkam po historických miestach či plážach, toto miesto určite navštívte aspoň raz za život.

Najlepšie pritom bude, ak sem zavítate v júli. Vtedy je tu totiž príjemných 20 stupňov.

Alberta, Kanada, cestovatelsky portal Idem FIRO-tour.sk

Na ktoré zo spomenutých miest by ste sa s partnerom/partnerkou vybrali najradšej vy? :)

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 86679 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84204 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82623 videní | 6 minúty čítania