Späť na všetky články
pred 6 mesiacov 50225 videní | 6 minúty čítania

7 najkrajších pláží na Malorke, pri ktorých sa vám zatají dych

7 najkrajších pláží na Malorke, pri ktorých sa vám zatají dych
Stovky kilometrov pláží, tyrkysovo modré more a k tomu celoročne príjemné teploty. Aj taký je španielsky ostrov Malorka.

Stovky kilometrov pláží, tyrkysovo modré more a k tomu celoročne príjemné teploty. Španielsky ostrov Malorka je rajom cestovateľov, ktorí si chcú oddýchnuť na tých najkrajších španielskych plážach. Vydajte sa s nami do turisticky atraktívnych destinácií, ale aj na málo známe miesta, kde budete mať piesok a more iba sami pre seba.

 

zapad slnka na plazi Playa de Muro Malorka

Západ slnka na pláži Playa de Muro.

Ostrov Malorka leží v Stredomorí a je najväčší nielen v rámci súostrovia Baleáry, ale aj spomedzi všetkých španielskych ostrovov. Kedysi bol známy ako La isla de la calma, čiže ostrov pokoja, no dnes je to prevažne vychytené turistické miesto, ktoré počas dovolenkovej sezóny vyhľadávajú ľudia z celého sveta.

Pobrežie s dĺžkou 550 kilometrov ponúka viac ako 345 pláží všetkých rôznych typov. Nájdete tu miesta na relax posiate drobnými kamienkami, ale aj dlhočizné pláže so zlatistým pieskom. Niektoré z nich sú naozaj vychýrené a nájdete tam špičkové služby, ktoré k modernej dovolenke jednoducho patria, no natrafiť môžete aj na malé zabudnuté oblasti, kde nestretnete ani živú dušu.

 

Toto sú pláže Malorky, ktoré by ste rozhodne nemali obísť:

 

1. Cala Formentor

Na severe ostrova sa nachádza jedna z najkrajších pláží známa ako Playa de Formentor. Piesočnatá pláž a takmer až gýčovo nádherná scenéria sú zárukou toho, že svoju cestu sem rozhodne neoľutujete. A pozerať sa na to všetko môžete z pohodlných lehátok, ktoré vám navodia pravú atmosféru exotiky.

plaz Cala Formentor Malorka

Na svoje si však príde naozaj každý. Ak sa vyberiete o niečo ďalej, nájdete osamelé miesta, kúzelné zátoky s tyrkysovou pokojnou vodou, ale aj vlny, v ktorých sa môžete poriadne vyskákať. Ba čo viac, oblasť je obklopená pohorím Tramuntana, z ktorého sa môžete pozrieť na celé okolie, ale aj na romantický maják, ktorý drží nad celou touto oblasťou ochrannú ruku a stráž.

plaz s turistom Cala Formentor Malorka

Turista drží španielsku vlajku neďaleko majáku v oblasti Cala Formentor.

 

2. Playa de Muro

Leží na severe ostrova pri letovisku Alcudia a patrí medzi menej známe pláže. Pobrežie je tu však naozaj rozsiahle, a tak tu dovolenkári na sebe aspoň nie sú natisnutí. Vychutnať si tu tak môžete svoje vytúžené súkromie a pohodu v kruhu svojich blízkych.

most na plazi Playa de Muro Malorka

Mnoho ľudí sa chodí prejsť na dlhokánsky pontónový most, z ktorého veselo skáču do vody.

Výletné lode sem až tak často nechodia, no ak máte chuť pokochať sa okolím, určite využite aj túto možnosť. A ešte jedna zaujímavosť. Pláž si vyslúžila takzvanú modrú vlajku, čo znamená, že je dobre dostupná a vybavená aj pre ľudí s hendikepom.

 

3. Porto Cristo Beach

Malá, čistá a nádherná. Aj tak by sa dala opísať pláž priamo v centre španielskeho mestečka Porto Cristo. Ako už napovedá názov, nájdete tu aj prístav, a tak môžete pozorovať loďky plaviace sa po horizonte.

Výhodou tohto miesta sú aj malé domčeky na neďalekom útese, v ktorých nájdete reštaurácie, bary aj ubytovanie. Oplatí sa však zájsť aj do malého certifikovaného obchodíka, kde si môžete zakúpiť pravé perly z Malorky.

plaz Porto Cristo Beach Malorka

Za zmienku stojí aj neďaleká Dračia jaskyňa, v ktorej sa môžete plaviť loďkou a pozorovať podzemné krásy, ktoré tu vytvorila príroda. A ak sa vám pošťastí, vychutnať si tu môžete aj husľový koncert, ktorý atmosféru tohto miesta ešte viac ozvláštni.

Dracia jaskyna pri Porto Cristo Malorka

Tajomná Dračia jaskyňa v španielskom mestečku Porto Cristo na ostrove Malorka.

 

4. Cala Torta

Hlavné turistické oblasti sú sústredené na južnom a východnom pobreží Malorky. Cala Torta však tróni na severe a je zárukou pokoja, ktorým bola „La isla de calma“ kedysi známa.

plaz Cala Torta Malorka

Rozsiahla biela pláž s jemným pieskom býva viac prázdna než plná, a tak splní očakávania všetkých turistov, ktorí preferujú skôr samotu.

Voda je tu síce o niečo búrlivejšia, no aj tak sa tu dá kúpať či šnorchlovať a tí odvážnejší si môžu vyskúšať aj surfing. A ak by sa vám to predsa len málilo, vyraziť môžete aj na neďaleké kopce, odkiaľ budete mať fantastický výhľad na severné pobrežie.

 

5. Camp de Mar

Reštaurácia, ku ktorej sa musíte dostať po mostíku z pláže. Aj tým je známa Camp de Mar Beach. Turisti, ktorí sem prídu, oceňujú nielen kvalitné služby a blízke parkovanie, ale najmä čistú pláž a čistú vodu v zátoke.

V okolí nájdete viacero rezortov, takže rátať treba s väčším počtom ľudí, napriek tomu však toto miesto patrí medzi tie najobľúbenejšie na celej Malorke.

plaz Camp de Mar Malorka

 

6. Sa Coma

Niektorým turistom názov tejto pláže znie japonsky, no naozaj sa nachádza na Malorke a patrí medzi tie najpopulárnejšie. V okolí sa nachádza viacero rezortov, a tak treba rátať s tým, že tu nebudete dovolenkovať sami. Deti si tu však z bieleho piesku môžu postaviť zámok a vy si zatiaľ môžete vychutnať dovolenkové scenérie a služby na úrovni.

plaz Sa Coma Malorka

Sa Coma Beach je ideálna voľba pre tých, ktorí chcú oddychovať, no zároveň mať všetko nadosah.

vychod slnka na plazi Sa Coma Malorka

Východ slnka nad plážou Sa Coma.

 

7. Cala Agulla

Za najkrajšiu pláž celého ostrova sa však považuje Cala Agulla na východnej strane ostrova. Romanticky znejúce miesto sa nachádza uprostred malého zálivu s bielym pieskom, odkiaľ môžete pozorovať ranný východ slnka.

plaz Cala Agulla Malorka

Pláž obľubujú najmä rodiny s deťmi, lebo voda tu nie je príliš hlboká, a tak tu môžete naučiť svojho drobca aj plávať. Bonusom sú ryby, ktoré môžete v krištáľovo čistej vode pozorovať. A neoceniteľným benefitom je aj to, že tu môžete zostať aj počas obedňajšej siesty, lebo blízke borovice vám poskytnú dostatočnú ochranu pred páľavou.

plaz Cala Agulla Malorka

Pláž Cala Agulla ukrytá v zátoke na východe ostrova Malorka.

Nenápadné hotely, ale aj bary poskytujú vybavenie a služby na vysokej úrovni a výhodou je aj to, že nenarúšajú kúzlo tejto čarovnej zátoky. Miesto si pritom nevedia vynachváliť ani surferi, ktorí sa o niečo ďalej snažia pokoriť silu morských vĺn.

 

Výhodné ponuky dovoleniek v overených rezortoch priamo na Malorke si môžete pozrieť na stránkach idem.sk

 

Vychutnaj si niektorú z pláží s Idem.sk

Súvisiace články
pred 1 rokom 86672 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84179 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82616 videní | 6 minúty čítania