Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 5714 videní | 4 minúty čítania

10 nezabudnuteľných zážitkov, ktoré si môžete odniesť iba z dovolenky v Španielsku

10 nezabudnuteľných zážitkov, ktoré si môžete odniesť iba z dovolenky v Španielsku
Španielsko je krajinou stvorenou na výnimočné zážitky a návštevu zaujímavých miest. Neveríte? Presvedčte sa týmto článkom.

Španielsko ponúka cestovateľom množstvo nevšedných zážitkov v podobe historických monumentov, diel svetoznámych umelcov, ale aj moderných architektonických skvostov v mestách ako Barcelona, Valencia alebo Madrid. Okrem toho sa Španielsko pýši aj malebnými plážami a pozoruhodnou prírodou. Vždy veselí a prívetiví domáci vás očaria svojím typickým španielskym temperamentom. Španielsko je krajinou stvorenou na výnimočné zážitky a návštevu zaujímavých miest.

 

1. Vstúpte do plážového raja Costa Brava v Katalánsku

Okúpte sa na jednom z najkrajších pobreží v Španielsku. Nielen na juhu Španielska, ale i v Katalánsku nájdete nádherné kilometre piesočnatého pobrežia. Očaria vás pláže Blanes, Tamariu či Cala Rovira. Jedným z najpôvabnejších miest na pobreží Costa Brava je mestečko s romantickým názvom Tossa de Mar, ktoré leží nad čarovným zálivom s plážou lemovanou skalami.

Costa Brava, Katalansko, Spanielsko, Europa, polostrov, more

 

2. Vydajte sa po stopách Gaudího v Barcelone

Sagrada Familia je najznámejším dielom slávneho architekta Gaudího. Prechádzka vo farebnom parku Güell a pohľad na domčeky, ktoré vyzerajú ako perníkové chalúpky, to sú zážitky na celý život. Okrem toho, treba určite vidieť aj ďalšie unikátne stavby – Casa Mila alebo Casa Batlló. Po náročnom dni si môžete oddýchnuť na krásnej pláži Barceloneta.

Gaudiho park, Barcelona, Gaudiho mesto, vyhlad na Barcelonu

 

3. Navštívte najväčšie európske oceánografické akvárium vo Valencii

L´Oceanográfico, súčasť komplexu Ciudad de las Artes y las, je najväčším akváriom v Európe. Tvar lekna, v ktorom je akvárium postavené, je ďalším dôkazom geniality španielskych architektov. Komplex, ktorý sa skladá zo sústavy budov, múzeí, umeleckých centier a mostov ponad rieku vo Valencii je skutočne výnimočný klenot. Niet divu, že patrí k najobľúbenejším turistickým atrakciám Španielska.

oceanograficke muzeum, Valencia, muzeum, podmorske muzeum, Spanielsko

 

4. Spoznajte kráľovský Madrid

Pulzujúci tep španielskeho hlavného mesta vás chytí za srdce. Požičajte si bicykel a preskúmajte metropolu na dvoch kolesách. Určite nevynechajte námestie Plaza Mayor, ktoré v minulosti slúžilo ako javisko pre slávnostné udalosti, rytierske turnaje či býčie zápasy. Kaviarne, historické stavby, krásne pešie zóny a reštaurácie s lahodným jedlom – to je Madrid, ktorý musíte okúsiť.

Madrid, Spanielsko, madridska ulica, madridska katedrala

 

5. Zatancujte si ohnivé flamenco

Flamenco sa zrodilo v slnečnej Andalúzii. Hýbať sa v rytme vášnivého tanca flamenco znamená vložiť do svojich pohybov prirodzenosť a rytmiku. Flamenco sa vyznačuje nezvyčajným temperamentom. Každý tanečný krok má špecifický význam.

tanecnice flamenca, ohnive flamenco, Spaniesko, spanielsky tanec, vejare, cervene saty

 

6. Prejdite sa po najstaršom meste Európy

Prístavné mesto Cádiz v očarujúcej Andalúzii si pamätá doby dávno minulé. Starobylé mesto založili Féničania už okolo 1100 pred naším letopočtom. Výnimočná architektúra a detaily sú to, čo dotvára magickú atmosféru stavieb tohto miesta ležiaceho na juhozápade Španielska.

Cadiz, Spanielsko, najstarsie mesto Europy, pobrezie

 

7. Vyskúšajte pravé španielske tapas

Tapas sú neodmysliteľnou súčasťou španielskej kultúry. Vyzerajú ako malé a jedlé umelecké diela. Lahodné porcie jedla sa v posledných rokoch stali obľúbenou pochúťkou, ktorú si vychutnávajú ľudia na celom svete. Ale aj keď sa mnohé krajiny a šéfkuchári snažia španielske tapas napodobniť, nikde na svete nebudú chutiť a vyzerať tak ako v Španielsku.

spanielske tapas, spanielske jedlo, typicke Spanielsko

 

8. Objavte tajomný poklad menom Granada

Relax na pláži, lyžovačka v horách či objavovanie kultúrnych pamätihodností? Toto všetko môžete zažiť v Granade! Kľudne aj za jeden deň. Lákavá kombinácia, čo poviete? Pri objavovaní nevynechajte úchvatný palác v Alhambre, orientálne dedičstvo od Arabov, ktorí v minulosti vládli na tomto území.

Granada, Spanielsko, Andaluzia, pevnost

 

9. Nechajte sa zvábiť šarmom mestečka Ronda

Biele domčeky na útesoch, obklopené zelenými stromami. Typický obraz mesta Ronda dotvára most pripomínajúci stavby z fantazijných filmov. Skalné mesto Ronda vyrástlo nad hlbokým kaňonom už v 13. storočí. Odvtedy až dodnes okúzľuje okoloidúcich pútnikov svojou nezvyčajnou krásou.

Ronda, Spanielsko, most v Ronde, najstarsi most, kamenny most

 

10. Vychutnajte si západ slnka na pobreží Costa del Sol

Len tak relaxovať večer na pláži s milovanou polovičkou a pozorovať romantickú hru farieb na nebi. Alebo si sadnúť do plážového baru a vychutnať si západ slnka za morom so sladučkou sangriou v pohári. Ak milujte ruch miest, vyskúšajte na krásnom pobreží Costa del Sol mestá ako Malaga alebo Marbella. Ak, naopak, preferujete pokoj, vyskúšajte tichšie miesta ako Estepona, Benalmadena alebo Mijas.

Costa del Sol, zapad slnka, more, zapad slnka nad morom, Spanielsko

Aký zážitok by ste v Španielsku vyskúšali najradšej?

 

Vyskúšajte si napríklad Španielsko s Idem.sk!

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87052 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85285 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82793 videní | 6 minúty čítania