Späť na všetky články
pred 1 rokom 11041 videní | 6 minúty čítania

Vybrali sme 7 najkrajších pláží ostrova Maurícius

Vybrali sme 7 najkrajších pláží ostrova Maurícius
Maurícius je síce rozlohou pomerne malý, no nájdete tu množstvo nádherných pláží, ktoré stojí za to navštíviť.

Ak by sa vám veľmi chcelo, Maurícius by ste dokázali prejsť peši krížom-krážom. No aj keď je rozlohou pomerne malý, nájdete tu množstvo nádherných pláží, ktoré stojí za to navštíviť.

 

podmorsky vodopad pri hore Le Morne Mauricius

Ohromujúci podmorský vodopád pri hore Le Morne uvidíte len na ostrove Maurícius.

Na pobreží, ktoré je dlhé iba 177 kilometrov, sa skrýva množstvo dokonalých pláží, ktoré vás presvedčia o tom, že Maurícius je malý raj na Zemi. Vyberte sa spolu s nami na tie najkrajšie z nich.

 

1. Grand Baie

Asi najznámejšou plážou vôbec je Grand Baie na severnom pobreží. Nájdete tu množstvo hotelov, viliek, kreolských či francúzskych reštaurácií, nočných klubov, pubov a obchodov. V prístave si môžete požičať jachtu, vyskúšať si vodné lyže či surfovanie.

letecky pohlad na zatoku Pereybere a plaz Grand Baie Mauricius

Letecký pohľad na zátoku Pereybere a pláž Grand Baie.

Popreháňať sa môžete aj po súši. Stačí si požičať bicykel či obľúbený moped a ísť napríklad do neďalekej zátoky Peréybére, ktorá je až gýčovo krásna. Na Grand Baie sa budete cítiť jednoducho „báječne“!

 

2. Trou aux Biches

V severozápadnej časti ostrova, neďaleko Grand Baie, sa nachádza jedna z top lokalít na kúpanie a slnenie. Je ňou Trou aux Biches.

Trou aux Biches Mauricius

Trou aux Biches je plné pravej dovolenkovej pohody.

Pláž je dlhá až dva kilometre, no prekvapí vás svojou čistotou a nádherným bielym pieskom. Ak k tomu pridáme malé exotické vilky roztrúsené vôkol rezortu, je to naozaj miesto plné romantiky, kde si vychutnáte svoju dovolenku snov.  

pohlad Trou aux Biches Mauricius

Pohľad z výšky na pláž Trou aux Biches.

 

3. Belle Mare Beach

Ako už napovedá samotný názov, táto pláž je naozaj nádherná. Ak máte radi dlhé prechádzky, Belle Mare Beach je pre vás správnou voľbou.

Belle Mare Mauricius

Belle Mare – dokonalý názov pre takúto pláž s krásnym morom.

Pláž spája dedinku Trou deau Douce a Belle Mare, čo je poriadne dlhý úsek. Oceníte to nielen kvôli súkromiu, ale máte sa aj kde poprechádzať, čo sa po dobrej večeri v jednej z mnohých miestnych reštaurácií určite bude hodiť.

Pláž je veľmi členitá. Miestami je voda plytká, a teda aj naozaj príjemne teplá, inde zas o niečo sviežejšia.

Nájdete tu opustené zátoky, modré lagúny plné rýb, ale občas natrafíte aj na obydlia miestnych obyvateľov, ktorí si užívajú pravú exotickú pohodu.

 

4. Flic en Flac

Ak nie ste fanúšikom veľkých vĺn vhodných na surfovanie, určite navštívte Flic en Flac. Pláž sa nachádza v menšej zátoke, ktorú chráni pred morským príbojom nádherný koralový ostrov. Stačí si nasadiť plutvy a počas „šnorchlovačky“ objaviť tajomný podmorský svet a jeho život.

panorama Flic en Flac Mauricius

Panoráma na Flic en Flac je na nezaplatenie.

Pláž je vhodná aj na kúpanie a dlhé romantické vychádzky. Kryť vás budú stromy, nazývané filaos alebo kazuarína, ktoré lemujú celé blízke okolie.

Podvečer si tu môžete vychutnať západ slnka, lebo pláž sa nachádza v západnej časti nebesky krásneho Maurícia.

zapad slnka Flic en Flac Mauricius

Flic en Flac je ideálne miesto na romantické vychádzky pri západe slnka.

 

5. Gris Gris Beach

Táto pláž síce nemá taký pútavý názov ako Flic en Flac, ale takisto má čo ponúknuť. Nachádza sa pri mestečku Souillac a je úplne iná ako ostatné pláže, pretože je prevažne skalnatá. To preto ju pomenovali Gris Gris.

Gris Gris Beach Mauricius

Sivé skaly navždy vpečatili meno Gris Gris Beach.

Voda je tu trochu dravá, lebo vlny bijú do skál, no výhodou je práve to, že tu býva viac prázdno ako plno. Bonusom je aj výhľad z útesov na opustenú pláž. Na tomto mieste sa vám tak podarí uniknúť od všetkých starostí vášho bežného života.

plaz Gris Gris Beach Mauricius

Pláž Gris Gris zblízka.

 

6. Blue Bay Beach

Rebríček top 7 pláží Maurícia by nebol kompletný bez Blue Bay Beach, ktorá je všeobecne považovaná za miestnu kráľovnú pláží.

plaz Blue Bay Mauricius

Pláž Blue Bay.

Tróni na juhovýchode ostrova, neďaleko prístavného mesta Mahéboug. Nájdete tu aj najväčší ostrovný morský park Blue Bay Marine Park.

odtiene modrej Blue Bay Mauricius

Päťdesiat odtieňov modrej – to nájdete iba v oblasti Blue Bay na Mauríciu.

Za jej popularitou však stojí najmä nezvyčajne modrá voda, ktorá tu má vari všetky odtiene. Cez víkend tu stretnete množstvo domácich, no v týždni to tam býva o niečo voľnejšie a skryť sa pred davmi môžete aj v nejakej mini zátoke, ktorých je v okolí naozaj požehnane.

 

7. Le Morne

Predsa len však niečo Blue Bay Beach tromfne. Je to Le Morne, ktoré sa nachádza v juhozápadnom cípe ostrova. Toto prepychové letisko lemované palmovou plážou s názvom Le Morne. Letovisko je chýrne vďaka svojmu kolonionálnemu štýlu, špičkovým hotelovým službám, ale aj jedinečným atrakciám.

Le Morne Mauricius

Legendárna stolová hora v Le Morne na ostrove Maurícius je obklopená skvostnými plážami.

To však nie je ani zďaleka všetko. Polostrov Le Morne Brabant bol v roku 2008 zapísaný na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Na strmých svahoch sa nachádza množstvo jaskýň a previsov, okolie je obklopené lagúnami, ktoré vyzerajú ako z filmu, a miestni sprievodcovia vám ukážu aj dve vzácne rastliny, ktoré nikde inde na svete neuvidíte. A porozprávajú vám aj zaujímavú legendu, ktorá sa viaže k miestnej stolovej hore.

Tá hovorí o tom, že potomkovia dnešných ostrovanov tu kedysi hľadali útočisko pred otrokármi. Otroctvo však bolo 1. februára 1835 zrušené a policajti o tom chceli ukrývajúcich sa informovať a oslobodiť ich. Skupina si však ich príchod zle vysvetlila a radšej sa rozhodli skočiť z vrchola skaly do oceána, než by sa mali opäť stať otrokmi. Tak aspoň hovoria príbehy, ktoré sa tu tradujú z generácie na generáciu.

Tento pamätný dátum sa tu dodnes oslavuje ako spomienka na čin odvážnych ľudí, ktorí sa rozhodli slobodne zomrieť než žiť v otroctve.

Ale predsa len máme pre vás ešte niečo. Absolútnou tutovkou je totiž „podmorský vodopád“, aký nikde inde na svete neuvidíte. Pozrite si toto jedinečné video a nebudete veriť vlastným očiam.

Súvisiace články
pred 1 rokom 87047 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85274 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82790 videní | 6 minúty čítania