Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 6289 videní | 3 minúty čítania

Večná dilema žien: Ako sa čo najúspornejšie pobaliť na víkendový pobyt?

Večná dilema žien: Ako sa čo najúspornejšie pobaliť na víkendový pobyt?
Vážne si myslíte, že na víkendovú dovolenku potrebujete veľký kufor plný vecí? V tomto článku vám poradíme, ako minimalizovať hystériu.

Vážne si myslíte, že na víkendovú dovolenku potrebujete veľký kufor plný vecí? V nasledujúcom článku vám poradíme, ako minimalizovať hystériu pred odchodom na krátky pobyt a zbaliť sa čo najefektívnejšie.

 

Každá žena veľmi dobre vie, že zúfalstvo sprevádzané slovami „Nemám čo na seba!“ v skutočnosti znamená „Mám toho tak veľa, že si neviem vybrať“. Výber šiat trápi ženy už aj pred cestou do neďalekej samošky.

Ako to potom musí vyzerať pri balení sa na víkendový pobyt, kde si okrem oblečenia musíte vyberať medzi ohnivo červenými, karmínovými, rubínovými alebo bordovými topánkami? Veď to všetky dámy dobre viete.

 

O veľkosti rozhoduje spôsob cestovania

Pokiaľ cestujete lietadlom, zmestiť by ste sa mali aj do príručnej batožiny, čo je na dvojdňový výlet tak akurát. Inak si budete musieť priplatiť. V prípade cestovania autom, autobusom alebo vlakom si môžete dopriať batožinu väčších rozmerov.

Balenie sa na predĺžený víkend lietadlom prináša okrem veľkosti a váhy aj ďalšie obmedzenia. Tie pocítite najmä pri výbere kozmetiky, pretože na palubu si môžete zobrať maximálne 100-mililitrové balenia. Pribaľte si univerzálne prípravky, medzi ktoré patrí napríklad kokosový olej vhodný na tvár i ruky alebo sprchový gél kombinovaný so šampónom.

V prípade rúžu či očnej linky si úplne vystačíte aj s jedným odtieňom. Napokon, ak nejdete robiť spoločnosť Chuckovi Nolandovi na opustený ostrov, ďalšiu kozmetiku si pokojne môžete kúpiť aj po pristátí.

 

Urobte si zoznam

Jeho obsah si budete musieť naplniť podľa vlastných potrieb, aktuálneho ročného obdobia a cieľovej destinácie. Pri jeho písaní by ste sa ale určite nemali zamerať iba na oblečenie, módne doplnky a kozmetiku. Pribaľte si aj niektorú z týchto 10 vecí, ktoré by ste si mali so sebou zobrať na každú dovolenku.

 

Oblečte sa ako do škôlky – „na cibuľku“

Tričká sú univerzálnym odevom, pretože si na ne môžete obliecť takmer čokoľvek. Pulóver, sveter alebo bundu. A to pokojne aj všetko naraz, vďaka čomu ušetríte množstvo miesta v kufri. Úsporné balenie prináša aj niekoľko výhod. Nostalgické spomienky na niekoľko vrstiev oblečenia, ktoré boli súčasťou života azda každého dieťaťa, sú jednou z nich.

 

Do kufra najskôr topánky a kozmetika

To, čo zaberie najviac miesta, sú topánky. Tie umiestnite na dno ako prvé. Ideálne po bokoch kufra, čím získate stále dostatok voľného miesta. Po nich vyplňte spodok tými najťažšími vecami – pridajte sem kozmetiku, prípadne sušič.

 

Oblečenie zrolujte do klbka

Na vrch položte uterák, zrolované tričká, sveter, nohavice aj ponožky. Aj keď to na prvý pohľad nevyzerá, práve tento spôsob „skladania“ je najefektívnejší, pretože zabraňuje pokrčeniu a v kufri šetrí množstvo miesta.

Ak predsa len uprednostníte klasický spôsob skladania, nohavice zložte podľa záhybov a do kufra ich vložte tak, aby z neho spodná časť nohavíc vytŕčala von. Na nohavice môžete uložiť krehké veci, napríklad slnečné okuliare alebo rôzne cennosti. Časť nohavíc, ktorá visí z kufra, zahnite dovnútra až nakoniec.

Pripadá vám, že si so sebou beriete málo oblečenia? Inšpirujte sa od herečky Rachel Grant, ktorá do svojej kabelky dokázala zbaliť až 50 rôznych outfitov.

 

 

zdroj: youtube.com

 

Tip: Pribaľte si vrecúško

Svoje ďalšie topánky či tenisky môžete predtým, než ich vložíte do kufra, umiestniť do vrecúška. To vám neskôr môže poslúžiť na špinavú bielizeň.

 

Autor: Evelína Jakubcová

Súvisiace články
pred 9 mesiacov 49028 videní | 3 minúty čítania