Späť na všetky články
pred 1 rokom 10614 videní | 4 minúty čítania

Predĺžte si leto na exotickom Mauríciu: Toto je top 7 miestnych pláží

Predĺžte si leto na exotickom Mauríciu: Toto je top 7 miestnych pláží
Zatiaľ čo iní budú mrznúť v sychravom počasí, vy môžete relaxovať na dokonalých plážach ostrova Maurícius.

Nádherný ostrov Maurícius ležiaci v Indickom oceáne je dovolenkový raj pre všetkých, ktorí milujú more, slnko a teplo a kvalitné služby. Príjemná klíma tu navyše zaručuje dokonalý relax v akomkoľvek ročnom období. A tak zatiaľ čo iní budú mrznúť v sychravom počasí na Slovensku, vy môžete relaxovať na týchto priam dokonalých plážach.

 

satelitne-umiestnenie-mauricius-ostrov-pri-afrike

Zdroj: www.google.sk/maps

 

1. Tamarin Beach

Jednou z najobľúbenejších pláží na západnom pobreží ostrova je Tamarin Beach. Pohľad na impozantné pohorie Black River jednoducho nadchne každú cestovateľskú dušu. Rieka Tamarin rozdeľuje túto pláž na dve časti, pričom je možné prejsť pešo z jednej strany na druhú.

tamarin-beach-mauricius

Keďže pri pláži Tamarin nie je žiadny koralový útes, ktorý by ju chránil pred silnými morskými prúdmi a vlnami, na pláži sa odporúča zdržiavať sa najmä v plytčinách blízko pri pobreží alebo vo vodách strednej hĺbky. Zátoku Tamarin Bay vyhľadávajú aj surferi, ktorí tu vyhľadávajú dobrodružstvo na vlnách.

 

2. Belle Mare Beach

Jedna z najkrajších a najdlhších pláží na Mauríciu spája kúzelné dedinky Belle Mare a Trou deau Douce. Pláž ležiaca na východnom pobreží je populárna vďaka svojej kráse, pokojnej vode v mori, možnosťami potápania v okolí.

belle-mare-beach-mauricius

Biely piesok je tu v kontraste s bujnou vegetáciou na pobreží a rozličnými odtieňmi modrej farby mora a oblohy. Zaujímavosťou na konci lagúny je tmavomodrá hlbočina, ktorá leží len malý kúsok od pieskového pobrežia.

 

3. St. Felix Beach

Pláž St. Felix patrí k tým najkrajším, ktoré môžete vidieť na juhu ostrova Maurícius. Pri tejto pláži sú však príliš silné prúdy a možete natrafiť aj na nebezpečné živočíchy, preto sa v mori kúpať neodporúča. Pre ľudí, ktorí si chcú užiť absolútny pokoj ďaleko od preplnených turistických pláží, je však táto pláž s jej strhujúcimi scenériami a exotickou okolitou prírodou naozaj ideálna.

st-felix-beach-mauricius

Mohlo by vás zaujímať: Cestovateľka Lucia v rozhovore o zážitkoch z ostrova Maurícius

 

4. Flic en Flac

Jedna z najdlhších pláží na ostrove Flic en Flac je chránená pred silnými morskými prúdmi koralovým útesom, ktorý zabezpečuje pokojné more v celej zátoke. Pláž je ideálna na kúpanie, plávanie, šnorchlovanie či dlhé prechádzky. Keďže more je tu plné koralov a môžete natrafiť aj na morského ježka, odporúčame nezabudnúť si obuv do vody.

flic-and-flac-beach-mauricius

 

5. Trou aux Biches Beach

Pláž v tropickom prostredí na severe ostrova je známa svojím kvalitným jemnučkým pieskom, dobrými poveternostnými podmienkami a tiež možnosťou vyskúšať si rozličné vodné športy, ochutnať chutné jedlo v štýlových reštauráciách alebo sa nechať rozmaznávať v pohodlnom hotelovom rezorte s kúpeľným centrom.

trou-aux-biches-beach-mauricius

Pláž má dĺžku približne 2 kilometre. Hneď pri nej sa nachádza úžasný chránený koralový útes, ktorý je veľkým lákadlom pre priaznivcov šnorchlovania.

 

6. Mont Choisy Beach

Pôvabná pláž, ktorá má dĺžku približne 3 kilometre, leží na severe ostrova Maurícius. Pýši sa žiarivým bielym pieskom a tyrkysovými zátokami s krásnou ligotavou vodou. Útočisko pred priamym slnkom dovolenkárom poskytujú okolité stromy.

mont-choisy-beach-mauricius

Okrem toho, na tejto pláži nehrozí nuda. Vybrať si môžete spomedzi mnohých zábavných aktivít, ako sú napríklad aerobic, windsurfing, vodné lyžovanie či rybolov. Hneď vedľa pláže je dokonca futbalové ihrisko.

 

7. Blue Bay Beach

Pláž, ktorá sa nachádza na juhovýchode ostrova, neďaleko prístavného mesta Mahéboug, označujú mnohí ako najkrajšiu pláž na ostrove Maurícius. Pomenovanie „Blue Bay“ jej naozaj svedčí. Keď nádhernú zátoku uvidíte prvýkrát naživo, pochopíte prečo. Krištáľovo čisté more hrá všetkými odtieňmi modrej, ktoré sa menia v závislosti od toho, z ktorej strany sa práve pozeráte.

blue-bay-beach-mauricius

Blue Bay je perfektná na kúpanie a ničím nerušený oddych pri mori. Príčinou popularity tohto krásneho miesta je aj fakt, že sa tu nachádza najväčší morský park na Mauríciu.

Chcete vedieť o dovolenke na Mauríciu viac? Kontaktujte Idem.sk, kde vám ochotne poradia s výberom pobytu.

 

Užite si dokonalý relax v exotike!

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 86961 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85016 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82752 videní | 6 minúty čítania