Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 32371 videní | 4 minúty čítania

Top 7 najkrajších pláží na Kréte, ktoré sa oplatí vidieť

Top 7 najkrajších pláží na Kréte, ktoré sa oplatí vidieť
Dovolenkárov láka na Krétu romantika a kľud pri mori, ale aj široké možnosti výletov za poznaním.

Vylihovať na pláži sa dá na Kréte skutočne prvotriedne. Práve nádherné pláže sú hlavným dôvodom, prečo na Krétu ročne zavíta obrovské množstvo turistov.

Predstavujeme vám najkrajšie z nich:

 

1. Pláž Elafonisi

Pohľad na najpôvabnejšiu pláž na Kréte je nádhernou symfóniou farieb, v ktorej sa miešajú odtiene bieleho a ružovkastého piesku s azúrovomodrou farbou mora a okolitou zeleňou. Niet divu, prečo je práve táto pláž na juhozápade Kréty najpopulárnejšia z celého ostrova.

Okúpte sa v teplučkej vode v príjemných lagúnach a vychutnajte si fantastickú pohodu. Takýto dokonalý relax zažijete iba na gréckych ostrovoch.

plaz-kreta-grecko

 

2. Pláž Red Beach

Príroda sa na plážach na Kréte skutočne poriadne vyšantila. Dôkazom toho je aj fascinujúca pláž Red Beach. Červenkastý piesok, krásne pieskovcové skaly, vďaka ktorým je pláž chránená pred vetrom, a neuveriteľne priezračná voda sú jedinečným dielom prírody. Na skalách môžete nájsť zvláštny zelený íl, ktorému sú pripisované liečivé účinky.

plaz-kreta-grecko

 

3. Pláž Matala

Medzi najznámejšie pláže na Kréte patrí známa Matala Beach, ktorá leží na južnom pobreží ostrova. Zaujímavosťou tejto pláže je najmä čierna farba piesku. Radosť sa slniť. Útes na konci tejto pláže je plný jaskýň, v ktorých v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch minulého storočia bývali členovia hnutia hippies. Na pláži dnes nájdete reštaurácie s lahodným jedlom, ako aj príjemné coctail bary.

plaz-kreta-grecko

 

4. Pláž Plakias

Nádherná pláž Plakias leží pri mestečku Rethymno. Návštevníci Kréty majú pláž vo veľkej obľube. Poloha v kľudnom prostredí, ďaleko od hlučného sveta, robí z tohto úžasného miesta doslova oázu pokoja. Veľká piesočnatá pláž s krištáľovočistou vodou je ako stvorená pre sladké chvíľky ničnerobenia. V okolí na vás čakajú taverny s výbornými rybími špecialitami. Na pláži sú turistom k dispozícii slnečníky i plážové ležadlá.

plaz-kreta-grecko

 

5. Pláž Vai

Na severovýchode Kréty je najlepšou plážou na kúpanie Vai Beach. Poloha v palmovom lese, ktorý v Európe nemá páru, zaručuje cestovateľom predtým nepoznanú romantiku. Nadýchnite sa slanej vône mora, započúvajte sa do šumu viac ako 5000 paliem, nechajte ľahučký vánok, aby vás pohladil po tvári, a vychutnajte si hrejivé lúče letného slniečka.

plaz-kreta-grecko-palmy

 

6. Pláž Balos

Pláž Balos je umiestnená v okolí populárneho dovolenkového strediska Chania. Hotely v tomto stredisku sú známe svojou útulnosťou a vysokým štandardom služieb. Do Balosu sa cestovateľ musí zamilovať na prvý pohľad.

Na tomto úžasnom mieste budete mať pocit, akoby ste sa premiestnili tisícky kilometrov do exotického Karibiku. More vás bude lákať svojimi pestrými farbami a mäkučkým bielym pieskom. Navyše, môžete si vychutnať jedinečný pohľad na majestátny hrad, ktorý sa týči nad plážou.

plaz-kreta-grecko-more-utesy

 

7. Pláž Preveli

Miesto ako vystrihnuté z pohľadnice. Táto myšlienka vám pri pohľade na pláž Preveli ako prvá prebehne mysľou. Pri pláži sa do mora vlieva krásna rieka, ktorá prechádza okolo radu palmových stromov. Milovníci prírody sa môžu dosýta pokochať jedinečnými pohľadmi na okolité unikátne scenérie. Príroda na tomto mieste ponúka turistom skutočne to najlepšie. Preskúmajte rieku, vydajte sa na lodný výlet alebo si zaplávajte v čistučkých vodách.

plaz-kreta-grecko-rieka-more-hory

Horúce slnko, osamelé zátoky, malebné západy slnka, výborná grécka kuchyňa, antické pamiatky, romantické mestečká a nekonečné pláže. Taká je Kréta, grécky ostrov snov.

Pripravení na dobrodružstvo?

 

Chcem zažiť letnú dovolenku snov!

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87041 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85261 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82790 videní | 6 minúty čítania