Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 7066 videní | 3 minúty čítania

Tieto slovenské atrakcie sú výbornou voľbou pre mladé rodinky

Tieto slovenské atrakcie sú výbornou voľbou pre mladé rodinky
Premýšľate nad tým, kam sa vybrať na výlet? Úžasných miest, kam zobrať rodinu na výlet na Slovensku, je skutočne mnoho.

Premýšľate kam na výlet? Aj na Slovensku môžete zažiť nezabudnuteľné chvíle s rodinou. Od zoznamovania sa so zvieratkami cez spoznávanie prírodných krás až po adrenalínové dobrodružstvá. Úžasných miest, kam zobrať rodinu na výlet na Slovensku, je skutočne mnoho.

 

Toto je zoznam 5 najzaujímavejších slovenských atrakcií pre rodinky s deťmi, ktoré stoja za vyskúšanie:

 

1. Návšteva netradičnej ZOO

Už ste boli v ZOO kontakt v Liptovskom Mikuláši? Ak ešte nie, možno ste o nej už počuli. Chýry o prvej kontaktnej ZOO na Slovensku sa šíria raketovou rýchlosťou. Pod vrcholkami Nízkych Tatier môžete stretnúť pelikánov, tigrov, lamy, medveďa alebo opice. Deň strávený v tejto jedinečnej ZOO je skvelým zážitkom nielen pre deti, ale aj pre dospelých.

Zdroj: zookontakt.sk

 

2. Turistika s nezabudnuteľnými scenériami

Poznáte ten pocit, keď pre víkendom znovu rozmýšľate, kam vyraziť s deťmi? A čo tak pobyt na čerstvom vzduchu a trošku si rozhýbať kosti? Naše hory ponúkajú mnoho vychádzkových turistických trás, ktoré zvládnu aj rodinky s menšími deťmi.

Naším tipom je návšteva Jánošíkových dier. Malý okruh Jánošíkovými dier je nenáročná trasa, ktorá vedie cez tiesňavy a kaňony v úchvatnej prírodnej rezervácii Rozsutce. Pokračovať ďalej na vrch Malý Rozsutec však rodinám s deťmi neodporúčame. Trasa je pomerne náročná a nevhodná pre malé deti. 

vystup, turistika, lezenie po rebriku, pri vodopade, Janosikove diery, Slovensko

 

3. Adrenalínové lezenie po lane

Chcete seba aj svoju ratolesť zabaviť vo veľkom štýle? Vyskúšajte lanový park TARZANIA, kde si lezenie cez prekážky môžu vyskúšať aj vaši neposedníci. Park je určený pre všetkých s výškou od 150 cm.

Zahrajte sa na Tarzanov a zdolávajte spolu so deťmi prekážky zavesené na stromoch alebo stĺpoch. Lanové parky TARZANIA nájdete až v 11 slovenských mestách! Súčasťou niektorých parkov sú aj trasy pre najmenších.

 

4. Prehliadka príťažlivého Bojnického zámku

Bojnický zámok je sám o sebe veľkou atrakciou. Ale na jar v ňom každoročne ožívajú strašidelné bytosti. Festival duchov a strašidiel láka malých aj veľkých. Okrem toho, že budú mať vaše deti z festivalu prvotriedny zážitok, ešte sa aj čo-to naučia o histórii, zámockých legendách, povestiach a významných osobnostiach.

Na zámku sa však usporadúvajú zaujímavé podujatia takmer počas celého roka. Spojte príjemné s užitočným a príďte s deťmi na dennú alebo nočnú prehliadku. Po návšteve zámku môžete zájsť do Zoo, poprechádzať sa po okolí plnom zelenie alebo si posedieť v niektorej z príjemných reštaurácií.

Bojnicky zamok, Bojnice, Slovensko, zamok s modrou strechou

 

5. Jazda historickou železničkou na Kysuciach

Na rodinnom výlete v Kysuckom múzeu vo Vychylovke sa nudiť určite nebudete. Do expozície múzea patrí dokopy až 34 stavieb! Pozrite si obytné domy, hospodárske budovy, vojdite do mlynov alebo kaplnky a vdýchnite čaro tradičného života na Kysuciach. Typické slovenské špeciality si môžete vychutnať v reštaurácii, ktorá sa nachádza v budove krčmy z Korne.

chalupka, drevenica, dom z dreva, dom v prirode, kysucka priroda, Slovensko

Súčasťou skanzenu Vychylovka je aj historická lesná úvraťová železnica (HLÚŽ), dlhá až 11 kilometrov. Ukážte deťom túto slovenskú raritu a doprajte si spolu jazdu na vozoch ťahaných legendárnym parným rušňom.

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145119 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120565 videní | 6 minúty čítania