Späť na všetky články
pred 1 rokom 11200 videní | 3 minúty čítania

Švajčiarsky hotel nemá ani strop, ani steny. Ponúka však najväčšiu romantiku pod Alpami

Švajčiarsky hotel nemá ani strop, ani steny. Ponúka však najväčšiu romantiku pod Alpami
Jediné, čo nájdete v hoteli Null Stern, je posteľ, nočné stolíky s lampami a milú obsluhu. Aj napriek tomu láka množstvo turistov.

Unikátny švajčiarsky hotel s príznačným názvom Null Stern nemá ani strop, ani steny a dokonca ani vlastnú kúpeľnu. Jediné, čo v ňom nájdete, je posteľ, nočné stolíky s lampami a milú obsluhu. Aj napriek tomu každé leto láka toľko turistov, že sa musia zapisovať do čakacej listiny. Ponúka totiž úžasný výhľad na okolité Alpy a nebo posiate miliónmi hviezd.

 

Zdroj: sonderaufgaben.ch

Hotelu sa tak z hľadiska počtu hviezdičiek zrejme nevyrovná ani ten najluxusnejší rezort na svete.

 

Ustlané uprostred hôr

Za nápadom vytvoriť vôbec prvý hotel bez jedinej hviezdičky (Null Stern) stoja dvaja švajčiarski architekti zo štúdia Atelier für Sonderaufgaben, ktorí sa rozhodli ustlať hosťom v tom najkrajšom prostredí, akom sa len dá. Pod holým nebom uprostred nádherných švajčiarskych Álp.

Hotelová izba minulú sezónu ležala v kantóne Appenzell Ausserrhoden na severovýchode Švajčiarska, v blízkosti mesta St. Gallen vo výške 1200 metrov nad morom.

hotelova-izba-bez-stienZdroj: Patrik Riklin, Null Stern - the only star is you / Landversion

Veľkým benefitom pobytu sú už tradične služby komorníka, ktorý je hosťom po celý čas k dispozícii. Hneď ráno im napríklad donesie chutné raňajky do postele a pravidelne ich obsluhuje aj nealko nápojmi, ktoré sú v cene pobytu.

Na vyžiadanie si hostia môžu od komorníka zakúpiť aj snacky alebo pivo.

 

Hygiena až o 100 metrov ďalej

Možno sa pýtate, kde sa v takomto hoteli chodí na WC alebo do sprchy. Samozrejme, myslelo sa aj na to.

Kúpeľnu s tečúcou vodou, ako aj záchody majú hostia k dispozícii v neďalekej chatke, ktorá je od postele vzdialená približne 100 metrov.

hygiena-hotel-bez-stienZdroj: sonderaufgaben.ch

 

Novinkou sezóny 2017 bola nevšedná televízia

V sezóne 2017 dokonca hotelovú izbu doplnili aj o ďalšiu vychytávku – analógovú televíziu. Tá však neslúžila na bezduché prepínanie kanálov. Napokon, ponúkala iba jediný kanál, za obsah ktorého zodpovedal sám komorník. Ako to dokázal?

Nemusel sa z neho stať žiadny mediálny guru. Stačilo, že si vopchal hlavu do obalu od starej televízie a hosťom naživo porozprával najnovšie správy, vtipy z regiónu či predpoveď počasia. Televízia dostala názov “TV-Direkt”.

televizia-hotela-bez-stienZdroj: appenzellerland.ch

 

Cena je vysoká, záujem ešte väčší

Priemerná cena ubytovania v hoteli Null Stern za jednu noc je 295 švajčiarskych frankov, čo je približne 257 eur. Napriek pomerne vysokej cene, vzhľadom na strohé vybavenie hotela, je však o pobyt nesmierny záujem.

cena-hotela-bez-stien

Aj preto je už teraz na oficiálnej stránke appenzellerland.ch zverejnená čakacia listina, do ktorej sa postupne zapisujú nádejní hostia tohto nezvyčajného hotela.

A to aj napriek tomu, že presná lokalita hotelovej izby v sezóne 2018 ešte stále nie je známa.

 

A čo ak bude pršať?

Nemusíte sa báť, v prípade zlého počasia vám prevádzkovatelia ponúknu náhradné ubytovanie v tradičnej švajčiarskej chate s chutnou večerou. Ak by vás pritom zlé počasie zastihlo uprestred noci, taktiež vás okamžite odvezú do náhradného ubytovania. :)

Autor: Kristína Biela
 

Súvisiace články
pred 1 rokom 87041 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85257 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82788 videní | 6 minúty čítania