Späť na všetky články
pred 1 rokom 300 videní | 4 minúty čítania

Srdečná a spontánna Sardínia: vaša top destinácia

Srdečná a spontánna Sardínia: vaša top destinácia
Viete si tipnúť, kam sa vydalo naviac z Vás posledné leto?

Máme najobľúbenejšie dovolenkové miesto minulého roku! Na svoju letnú dovolenku ste najradšej chodili na čarovnú Sardíniu. Ostrov, ktorý je pre mnohých ľudí jedným z najfantastickejších miest našej planéty, ročne navštívi až 10 miliónov turistov. A majú na to skutočne dobré dôvody! Pohodlne sa usaďte a preneste sa s nami na prekrásny ostrov v Stredozemnom mori.

 


 

Prečo je slnečná Sardínia snom každého cestovateľa?

Sardínia je talianska kráska s nedotknutou prírodou a čistučkým tyrkysovým morom. Rozľahlé snehobiele pláže s jemným pieskom a pozvoľným vstupom sú ideálnym miestom pre tých, ktorí túžia po oddychu a upokojujúcom zvuku šumiaceho mora. 

 

Výnimočná gastronómia zahŕňa fantastické pokrmy z morských plodov, syry, sardínsky olivový olej, ale tiež taliansku klasiku v podobe pizze, cestovín a najkvalitnejších vín. Dovolenkári milujú tento ostrov pre bohatú kultúru, dynamickú históriu a netradičnú architektúru.

Na svoje si tu prídu všetci priaznivci turistiky. Famózne hory a strmé útesy a nádherné jaskyne dodávajú krajine nádych hrdosti a divokosti. Sardínia je jednoducho zárukou nezabudnuteľnej zážitkovej dovolenky za výhodnú cenu. 

 

 

Sardínia ponúka nekonečné športové možnosti pre milovníkov pohybu. Blízkosť Slovenska zaručí, že na Sardínii sa ocitnete naozaj za pár hodín. Kvalitne vybudované cesty umožňujú objaviť ostrov v plnej kráse. Srdeční Sardínčania vítajú cestovateľov vrelo a pohostinne.

Navštívte smaragdové pobrežia Sardínie. Last Minute zájazdy teraz so zľavou až do 43%!

 

Aké fascinujúce zaujímavosti skrýva čarovná Sardínia?

Sardínia je druhý najväčší ostrov v Stredozemnom mori. Sardínske pobrežie má dĺžku 1850 km a tvorí viac ako štvrtinu celého talianskeho pobrežia! Relaxovať a vyvaľovať sa na slniečku preto môžete každý deň na inej rajskej pláži. Sardínia má v priemere 300 slnečných dní ročne, v lete je tu horúco a v zime len mierne chladno.

 

 

Najpoužívanejším jazykom na Sardínii je vlastný sardínsky jazyk. Nie je náhoda, že tradičný sardínsky pozdrav je „kent´annos“, ktorý znamená „môžete žiť 100 rokov“. Ľudí s vekom nad 100 rokov tu žije skutočne najviac na celom svete! Práve Sardínia sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch medzi top najzdravšími miestami pre život. A aký je podľa Sardínčanov recept na dlhovekosť? Zdravé stravovanie, neznečistené ovzdušie a život v súlade s prírodou. Tajným tipom je tiež lahodné lokálne tmavočerveného vínko Cannonau, ktoré domáci radi pôžitkársky popíjajú. 

Foto: © shutterstock.com

 

Sardínia je staré antické miesto, jedno z najstarších v Európe. Na svojich dovolenkových potulkách určite neprehliadnete mýtické nuraghi, kužeľovité pevnosti, vyskytujúce sa krížom krážom na sardínskom vidieku. Tieto archeologické skvosty pochádzajúce z doby bronzovej sú opradené mnohými legendami.

 

Ktoré najkrajšie miesta na Sardínii treba vidieť?

Historická časť hlavného mesta Cagliari vám zoberie dych. Dajte si výbornú zmrzlinu, akú vedia robiť len Taliani, a potom sa okúpte so svojimi milovanými priamo v meste

na romantickej pláži Spiaggia del Poetto.


Foto: © sutterstock.com

 

Medzi najkrajšie pláže patrí La Pelosa v zálive Asinara na severnom pobreží. Nádherných a netypických pláži je však na Sardínii toľko, že ich nespočítate na prstoch dvoch rúk. V blízkosti ohromujúcej zátoky The Costa Smeralda sa natáčala legendárna bondovka - Agent, ktorý ma miloval. Jedna z najúchvatnejších pláží na Sardínii je Spiagga Rosa, v preklade ružová pláž. Svoje meno dostala kvôli piesku zmiešanému s maličkými zbytkami koralov a mušlí.

 

Foto: © sutterstock.com

 

Až 25% povrchu Sardínie je národným parkom alebo rezerváciou pre voľne žijúcich živočíchov. Vyberte sa na prechádzky s panoramatickými výhľadmi a stretnite v divočine zaujímavé zvieratká! Ostrovček Asinara je domovom kolónie miniatúrnych bielych oslíkov albínov.

 

Foto: © shutterstock.com

Láka aj vás dovolenka v najobľúbenejšej turistickej destinácii? Pozrite si našu ponuku a zarezervujte si dovolenku na magickej Sardínii už teraz. Nájdete nás v pravom dolnom rohu vašej obrazovky.

 

Poďte na Sardíniu s nami!

Súvisiace články
pred 1 rokom 3149 videní | 4 minúty čítania
pred 10 mesiacov 2297 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 2084 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1735 videní | 4 minúty čítania