Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 2969 videní | 5 minúty čítania

Relaxujte na najkrajších plážach na Maledivách

Relaxujte na najkrajších plážach na Maledivách
Vychutnajte si 7 najkrajších pláží na Maledivách a aspoň na chvíľu sa oddajte exotike Indického oceánu.

Ostrovčeky a atoly na Maledivách vytvárajú nádherné súostrovia, z ktorých najvyhľadávanejšími sú South Ari Atoll, Noth Male Atoll a Baa Atoll.

Predstavujeme vám atoly, na ktorých nájdete najkrajšie pláže na Maledivách:

 

1. Fulhadhoo

Ostrov, na ktorom nájdete pláž Fulhadhoo, je iný. Unikátny. Relatívne veľký ostrov je zastavaný budovami iba na malej ploche. Exotickú prírodu budete mať na dosah. Čakajú na vás kilometre bieleho piesku, nekonečný oceán, bujná tropická vegetácia, neuveriteľne priezračná voda a dokonalé západy slnka.

Na Fulhadhoo pláži, nedotknutej masovým turizmom, zistíte, čo je to dokonalá tropická divočina! Je totiž dosť možné, že okrem vás tu nebude po iných dovolenkároch ani chýru, ani slychu.

more-stromy-plaz-biely-piesok-maledivy

 

2. Veligandu

Relaxujte v čarovných lagúnach. Malý atol Veligandu Island ponúka dovolenkárom veľký výber možností, ako si oddýchnuť na maximum. Ostrov plný bujnej vegetácie a voňavých kvetov pohladí dušu každého dovolenkára. Priezračná voda v lagúnach poskytuje množstvo príležitostí na bezstarostné čľapkanie či šnorchlovanie. Tesná blízkosť tradičnej rybárskej dedinky zaručuje tiež prítomnosť chutného jedla.

vznasadlo-more-exoticka-krajina

 

3. Kurumba

North Male Atoll je miesto, kde si vychutnáte pokoj a bezstarostnú pohodu, ale zároveň aj zábavu a luxus. Tento atol zvyknú prezývať aj Manhattan Indického oceánu.

V príjemnom prostredí hotela Kurumba Maldives Resort na rovnomennom ostrove, ktorý leží na južnom okraji North Male Atollu, sa budete cítiť úplne kráľovsky. Zrelaxujte svoju myseľ, uvoľnite telo a vychutnajte si oceánsky vánok na svojej tvári práve tu.

V obľúbenom rezorte s dlhou históriou si skvelú dovolenku užijú aj rodinky s deťmi. Výhodou je tiež poloha iba pár minút cesty od pulzujúceho hlavného mesta Male. A keď sa sem vyberiete, určite si nenechajte ujsť jeho prehliadku.

 

4. Nalaguiradhoo

Súostrovie South Ari Atoll plné kvitnúcich voňavých kvetov, zelených záhrad, vysokých kokosových paliem, zafírovomodrých lagún a koralových útesoch. Rozľahlý ostrov Nalaguiradhoo v South Ari Atoll vyzerá ako z rozprávky. Dovolenkári si tu môžu vyskúšať množstvo atrakcií. Ak sa chcete poriadne zabaviť, tento ostrov je na to ako stvorený.

V prípade, že vás omrzí ležať na pláži, nudu zaženiete prenájmom katamanu, kanoe, vodného skútra alebo výletom na delfínie safari. Jeden z najobľúbenejších rezortov Sun Island Resort & Spa ponúka fantastické možnosti na relax, kúpanie i šnorchlovanie. Navyše, vo wellness centre rezortu spoznáte čaro a blahodárne účinky tradičných maldivských liečebných techník.

 

5. Fonimagoodhoo

Pláž Reethi Beach na malom ostrovčeku Fonimagoodho v Baa Atoll vás najskôr uchváti svojím bielym pieskom, azúrovou vodou, palmami a dojmom, ktorý sa už navždy zapíše do vašich spomienok. Celý Baa Atoll je dokonca zapísaný do zoznamu UNESCO ako biosferická rezervácia. Idylické dovolenkové vilky priamo na vode či skvelé reštaurácie s lahodnou kuchyňou ponúkajú zážitky, ktoré budú stelesnením vašich dovolenkových snov.

Ak vás ležanie omrzí, je tu plno možností na preskúmanie okolia. Dovolenku si môžete spestriť napríklad výletmi na okolité ostrovy, ktoré vás okúzlia svojou krásou..


 

6. Cocoa

Jedinečné pláže na ostrove Cocoa Island vás očaria svojimi exotickými scenériami. Ak ste priaznivci aktívnej dovolenky, na tomto ostrove v súostroví South Male Atol sa môžete vyšantiť pri vodných športoch alebo spoznávaním krásneho podmorského sveta.

Pobyt na Cocoa Islande ocenia aj zaľúbené páriky, pretože svadby nie sú na tomto ostrove ničím výnimočným. Nájdite si na širokej pláži z bieleho piesku miestečko len pre seba a svoju milovanú polovičku a vychutnajte si romantické výhľady na oceán, ktoré vás pohladia na duši.

 

7. Huvahendhoo

Ostrov Huvahendhoo v súostroví South Ari Atoll má skutočne čo ponúknuť. Vďaka krásnemu podmorskému svetu je jednou z najznámejších potápačských lokalít na svete. Obdivovať pri šnorchlovaní môžete pestrofarebné koraly a rybičky.

Medzi najkrajšie a najviac nedotknuté pláže patrí Lily beach, kde sa môžete ubytovať v luxusnom rezorte a nechať sa hýčkať v skvele vybavenom wellness centre. Okrem toho si tu užijete aj komfort v podobe moderných a elegantne zariadených plážových víl. Po dni plnom šnorchlovacích zážitkov takéto rozmaznávanie nemôže byť na škodu, čo poviete?

Maledivy patria k tým najkrajším miestam na našej zemi. Nájdete tu nádherné pláže, bujnú vegetáciu aj bohatý podmorský svet, ochutnáte výborné jedlo a spoznáte prívetivých miestnych ľudí. Privítajú vás ale i malebné panenské pláže.

 

Chcem zažiť exotickú dovolenku plnú zážitkov

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 86958 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84983 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82751 videní | 6 minúty čítania