Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 18341 videní | 4 minúty čítania

Raj na zemi: Spoznajte 7 najkrajších pláží na Kube

Raj na zemi: Spoznajte 7 najkrajších pláží na Kube
Kuba si pre svoju krásu vyslúžila prezývku „Perla Karibiku“. Nečudo, veď je krajinou pohodových ľudí, rytmickej hudby, kvalitného rumu, no najmä nádherných pláží.

Kuba, ktorá si pre svoju krásu vyslúžila prezývku „Perla Karibiku“, je krajinou pohodových ľudí, rytmickej hudby, exotickej prírody, všadeprítomných cigár a kvalitného bieleho rumu.

Dovolenka na tomto karibskom ostrove vás zaručene nesklame. Avšak pozor. Ak raz navštívite Kubu, nastavíte latku pre ďalšie dovolenky poriadne vysoko. Na najkrajšie pláže ostrova sa totiž len tak ľahko nezabúda.

1. Playa Ancón

Vďaka pokojnej vode a jemnému bielemu piesku, ktorý sa rozprestiera až sa na rozlohe 4 kilometrov, sa táto pláž stala obľúbeným miestom pre návštevníkov ostrova cigár a rumu. Lákadlom je aj príležitosť zaplávať si s pestrofarebnými rybičkami pri koralových útesoch či potápať sa v teplých karibských vodách. Obrovskou výhodou tejto pláže na južnom pobreží Kuby je blízkosť obľúbeného koloniálneho mesta Trinidad, ktoré je zapísané na zozname UNESCO.

 

2. Playa Pilar

Na tomto mieste je more také plytké, teplé a pokojné, že sa vám nebude chcieť vyliezť z vody. Túto pláž miloval aj spisovateľ Ernest Hemingway, ktorý tu často hľadal svoj úkryt pre svetom. Playa Pilar bola neskôr pomenovaná po Hemingwayovej jachte. Ak si doprajete pár lenivých dní v priezračných plytčinách na tejto čistučkej pláži, dokonalá regenerácia pre vaše telo i ducha je zaručená.

plaz, more, plachetnica, lodka, pobrezny domcek, stanok na plazi

 

3. Playa Paraíso

Playa Paraíso si nevyslúžila prezývku „Rajská pláž“ pre nič za nič. Leží na maličkom ostrovčeku Cayo Largo del Sur, ktorý sa nachádza pri južnom pobreží Kuby. Na pláži Playa Paraíso budete mať pocit, že ste sa ocitli v skutočnom karibskom nebi. Tyrkysová voda je tu taká plytká, že môžete kráčať až 50 metrov a budete stále vo vode iba po pás. Dobite si baterky na snehobielej pláži, oddýchnite si v pokojnom mori a pozorujte pestrofarebné koraly.

 

4. Varadero

Varadero patrí, bezpochyby, k najznámejším turistickým strediskom na Kube. Niet divu. Viac ako 20 kilometrov snehobielych panenských pláží, bohatý podmorský život, azúrovo modré lagúny s teplučkou vodou sú snom každého dovolenkára. Navyše, v reštauráciách a baroch je možnosť ochutnať originálne karibské špeciality a osviežiť sa ľadovými drinkami. Na pláži si môžete zaobstarať jedinečné suveníry, ktoré majú miestni obchodníci rozložené priamo na svojich bicykloch. Ubytujte sa v priamo na pláži v modernom hoteli Barcelo Solymar a nechajte sa unášať rytmami salsy.

 

5. Cayo Levis

Pláž Cayo Levis leží na ostrovčeku, na ktorý sa z kubánskeho prístavu Palma Rubia doplavíte loďou za 45 minút. Toto cestovanie však stojí za to. Len čo dorazíte do cieľa a vkročíte na túto nádhernú pláž, už nebudete chcieť odísť. Len si to predstavte. Iba vy, panenská príroda, vrak lode na dne mora, živý podmorský svet a nedotknuté pláže mimo civilizácie.

kokos, kokosova palma, palma na morom, more a plaz

 

6. Playa Perla Blanca

Spravte si malý výlet. Maličké ostrovčeky pri severnom pobreží Kuby zaručujú, že si užijete dokonalý pokoj pod palmami bez akéhokoľvek ruchu. Na ostrovčeku Cayo Santa María sa nachádza pláž, ktorá vyzerá ako vystrihnutá z vašich tajných snov. Kúzlo pláže Playa Perla Blanca spočíva v dokonalom bielom piesku, priezračnej vode, odľahlosti a divokosti. Ak sa sem rozhodnete doplaviť, čaká na vás úžasný pokoj pod palmami a mangrovníkmi.

palma na plazi, more

 

7. Guardalavaca

Chránené koralové útesy, oslnivo biely piesok, príjemný chládok pod palmami a okolie plné zvlnených kopcov a políčok z cukrovou trstinou. Vitajte na Guardalavaca beach. Pláž, na ktorú sú pyšní aj samotní Kubánci, ktorí tu trávia svoj čas, je populárnym turistickým cieľom. Doprajte si oddych pod palmami alebo si prenajmite výbavu na potápanie a objavte svet pod hladinou mora.

Vydajte sa aj vy spoznať slnečnú Kubu a vychutnajte si dokonalú idylku. Počasie na tomto exotickom ostrove je stabilne krásne počas celého roka.

Navyše, stačí len málo a na takejto pláži sa môžete ocitnúť aj vy. :-) 

 

Chcem sa ocitnúť na najkrajších plážach Karibiku

 

Autor: Hana Ivanová

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 86679 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84204 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82623 videní | 6 minúty čítania