Späť na všetky články
pred 1 rokom 2558 videní | 7 minúty čítania

Pre milovníkov módy: V ktorých mestách nájdete najznámejšie nákupné ulice?

Pre milovníkov módy: V ktorých mestách nájdete najznámejšie nákupné ulice?
Dizajnéri ako Armani či Louis Vuitton vás oblečú do tých najkvalitnejších kúskov. Vyberte sa za nimi do týchto úžasných miest.

Milujete luxus a ste zaň ochotní zaplatiť? Dizajnéri ako Armani, Louis Vuitton či Guess vás oblečú do tých najkvalitnejších a najštýlovejších kúskov. Vyberte sa za nimi do týchto úžasných miest.

 

Paríž: Champs-Elysées

Je pravda, že na slávnej francúzskej ulici Champs-Elysées nájdete mnoho pamätihodností. Na jej konci je umiestnený známy Víťazný oblúk a zhruba v strede sídli múzeum automobilovej značky Renault.

vitazny obluk

Na konci slávneho bulváru nájdete rovnako známy Víťazný oblúk.

Champs-Elysées však láka aj milovníkov módy. Svoje butiky tu majú najvychytenejšie značky. Napríklad Louis Vuitton má svoj obchod v budove, ktorú súčasne využíva aj ako múzeum moderného umenia.

champs elysees

Na svoje si prídu aj páni, pretože na Champs-Elysées sa usadila značka Lacoste s elegantným športovým oblečením či J. M. Weston, ktorá vyrába luxusné mokasíny. 

Samozrejme, móda nie je len o odevoch. Po tom, ako nakúpite v niektorom slávnom butiku, zájdite do obchodov s doplnkami. Už od roku 1913 v jednej z tamojších historických budov sídli legendárna parfuméria Guerlain a takisto tu nájdete aj obchod so šperkami Tiffany & Co.

longschamp

Francúzska značka Longchamp vyrába luxusné kožené kabelky. Jej predajňu nájdete aj na Champs-Elysées.

Aby bolo nakupovanie pohodlnejšie, vyberte sa na Champs-Elysées prvú nedeľu v mesiaci. V roku 2016 starostka Paríža Anne Hidalgo presadila, že v tento deň nebudú po slávnej ulici premávať autá, len chodci a cyklisti.

 

Zürich: Bahnhofstrasse

Bulvár dlhý 1,4 kilometra spája Zürichské jazero s hlavnou železničnou stanicou. A ako asi tušíte, je známy hlavne množstvom luxusných obchodov, ktorých sa tu nachádza až okolo 90.

Bahnhofstrasse

Na rozdiel od Champs-Elysées je Bahnhofstrasse miestom, kde nakúpite predovšetkým luxusné šperky a doplnky. Svoju predajnu tu má švajčiarska značka Les Ambassadeurs či známi obchodníci s luxusnými hodinkami Hublot a Tissot.

les ambassadeups

Ak ale hľadáte exkluzívne oblečenie, určite bulvár Bahnhofstrasse neodpisujte a zájdite do predajne značky Chanel, Prada alebo Gucci.

Pre cestovateľov, ktorí nechcú za oblečenie minúť veľa, no radi by si z Zürichu niečo priniesli, odporúčame obchody H&M či Deichmann.

 

Miláno: Via Monte Napoleone

Via Monte Napoleone sa považuje za jednu z najvychytenejších nákupných ulíc na svete. A my sa vôbec nedivíme, pretože si tu nielenže nakúpite, ale v každom butiku sa o vás vzorne postarajú. Personál vám bude poruke pri výbere aj skúšaní.

via monte napoleone

A čo všetko si tu môžete zadovážiť? Keďže sa nachádzame v Miláne, nájdete tu mnoho talianskych odevných značiek, ako Versace, Gucci alebo Valentino. Zahraničie zastupujú britská módna značka Burberry či francúzska Balmain.

milanska ulica

V prípade, že si chcete na milánskej ulici zaobstarať celý outfit, navštívte predajňu s obuvou Fratelli Rossetti, obchod La Perla, ktorý ponúka luxusnú bielizeň, či klenotníctvo Sabbadini Gioielli.

 

Londýn: Oxford Street

Hoci v Londýne takisto nájdete ulicu, na ktorej sídlia luxusné odevné značky, teraz sa vyberieme niekam, kde si budete môcť nakúpiť aj s nižším rozpočtom.

Slávna Oxford Street leží neďaleko rušnej križovatky Piccadilly Circus. A práve tam nájdete množstvo známych, no nie až tak drahých obchodov s oblečením.

oxfort street

Za všetky spomenieme Next, Bershku, H&M alebo River Island. Milovníkom pohodlného oblečenia odporúčame navštíviť predajňu Nike alebo obchod americkej mestskej značky Urban Outfitters.

john lewis

Na Oxford Street je skvelé, že tu nájdete drahšie aj cenovo dostupnejšie značky.

Ak radi nosíte extravagantné kúsky, nesmiete obísť obchod značky Cyberdog. Tá sa zameriava najmä na odevy s futuristickými neónovými prvkami. Tešiť sa teda môžete na kombinácie ružovej, zelenej a čiernej alebo žiarivky ako súčasť outfitu.

 

Los Angeles: Rodeo Drive

Ak sa rozhodnete navštíviť Beverly Hills, určite si vyhraďte čas aj pre nákupnú ulicu Rodeo Drive. Rovnako si nezabudnite pripraviť väčší obnos peňazí, pretože v niektorých butikoch zaplatíte stovky až tisíce dolárov.

rodeo drive

Typickým príkladom je značka Alexander McQueen, ktorá má v ponuke lacnejšie aj veľmi drahé kúsky. Tak napríklad jedno pánske sako vyjde aj na 2 500 €.

Samozrejme, v takej vychytenej lokalite, akou je Rodeo Drive, nesmú chýbať talianske značky Gucci, Armani či Dolce & Gabanna.

gucci

Na dotvorenie outfitu vám odporúčame zájsť do butiku značky Bally, ktorá sa zaoberá výrobou štýlových topánok. A napokon sa nezabudnite skrášliť hodinkami alebo šperkom od francúzskej značky Breguet.

rodeo drive

Butiky bývajú otvorené aj počas víkendu, otváracie hodiny si overte na tomto webe.

 

Amsterdam: P.C. Hooftstraat

Kedysi obyčajná obytná štvrť – dnes ulica s najslávnejšími módnymi značkami. Tak by sa dala označiť tristometrová ulica P.C. Hooftstraat v Amsterdame, ktorá nesie názov po básnikovi a dramatikovi Pieterovi Cornelisovi Hooftovi.

amsterdam

Ulica spočiatku slúžila na nakupovanie bežných spotrebných vecí. Mäsiarstvá či kníhkupectvá však začali v 70. rokoch 19. storočia nahrádzať luxusné značky, ktoré sa sem presťahovali z ulice Kalverstraat.

hackett london

Nájomné sa, samozrejme, zvyšovalo, v dôsledku čoho ulica celkom zmenila svoj „obyčajný” vzhľad. Dnes tu nájdete butiky značiek ako Moncler, Longchamp, Dior či Michael Kors.

 

New York: 5th Avenue

Dôkazom toho, že na 5th Avenue v New Yorku si nakúpi každý, je mnoho lacnejších aj drahších značiek.

Cestovateľom, ktorí nechcú v jednom obchode minúť celý rozpočet, odporúčame zájsť do predajne Zara, H&M, Nike alebo New Balance.

new york

Ak ale máte radi luxus a ste ochotní zaň zaplatiť, máte kopec možností. Na 5th Avenue nájdete butiky známych značiek ako Guess, Victoria's Secret, Jimmy Choo alebo Valentino.

rolex

Milovníci seriálu Priatelia a večernej šou Jimmyho Fallona zas musia navštíviť predajňu NBC, v ktorej americká televízia predáva oblečenie a doplnky súvisiace s odvysielanými programami.

 

Tokio: Ginza

Na začiatok treba povedať, že Ginza v Tokiu nie je ulica, ale celá štvrť s množstvom drahších aj cenovo dostupnejších módnych značiek. Hlavným miestom módy je kilometer dlhá ulica Chuo Dori, na ktorej sídlia butiky Chanel, Gucci či GAP.

tokio ginza

Lacnejšími alternatívami sú Zara alebo japonská značka pánskeho a dámskeho oblečenia Uniqlo.

Na rozdiel od predošlých ulíc, v Ginze je typické, že obchody sa nachádzajú vo veľkých komplexoch.

Príkladom je obchod Barneys, ktorý má až štyri poschodia a v ktorom nájdete naozaj všetko – od šperkov cez oblečenie až po šaty pre nevestu. Všetky odevy a doplnky pochádzajú od svetoznámych značiek.

tokio

 

Viedeň: Mariahilfer Strasse

Na margo viedenskej ulice Mariahilfer Strasse musíme povedať, že ulahodí naozaj každému návštevníkovi. Prečo?

Okrem toho, že tu nájdete drahé značky ako Diesel, Guess či Jack Wolfskin, môžete nakupovať aj v cenovo dostupnejších obchodoch (Tezenis, C&A, Orsay). A neplatí to len pri móde.

mariahilfer strasse

Na Mariahilfer Strasse nájdete tie najprepychovejšie reštaurácie a kaviarne (Café Ritter), no takisto tu narazíte na bežné supermarkety a reťazce rýchleho občerstvenia.

No a ak chcete na Mariahilfer Strasse nakúpiť aj niečo praktické, žiadny problém. Nachádza sa tu totižto mnoho predajní s luxusnou kozmetikou, knihami či bytovými doplnkami. Pre milovníkov nakupovania hotový raj.