Späť na všetky články
pred 11 mesiacov 6941 videní | 7 minúty čítania

Pivný eurotrip: Skočte si na „jedno“ do týchto 9 unikátnych pubov

Pivný eurotrip: Skočte si na „jedno“ do týchto 9 unikátnych pubov
Prevedieme vás miestami, kde prevládajú rozmanité chute pív a skvelá atmosféra.

Je jedno, či uprednostňujete silnejšiu IPU, vrchne kvasený ALE alebo tmavý Porter. Prevedieme vás miestami, kde prevládajú rozmanité chute pív a skvelá atmosféra.

 

unikatne-puby

 

Samo Pivo! (Belehrad)

Ak by ste sa pri návšteve Belehradu opýtali domácich na dobrú pivotéku, veľká časť mladšej generácie by vám určite odporučila navštíviť Samo Pivo!

To, čo sľubuje samotný názov, platí aj v skutočnosti. Na výčape totiž ponúkajú bohatý výber domácich aj zahraničných remeselných pív.

puby-samo-pivoZdroj: JetSettingFools.com

Industriálny interiér plný kovu, dreva a betónu môže pôsobiť stroho, no vedzte, že medzi návštevníkmi panuje veľmi priateľská atmosféra.

Nie je to len zásluhou dobrého piva, ale aj barmanov. Veľmi radi sa s vami porozprávajú a poradia vám vo výbere piva podľa vášho gusta.

puby-samo-pivo-belehradZdroj: Culture Trip

 

Brouwerij 't IJ (Amsterdam)

Na prvý dojem krkolomný názov sa vyslovuje celkom jednoducho: Brau-raj-draj. No aby sme vám hľadanie tohto baru ešte viac uľahčili, na konci článku nájdete všetky spomenuté podniky zobrazené v interaktívnej mape.

puby-brouwerij 't-IJZdroj: Brouwerij 't IJ

S barom Brouwerij 't IJ sa spája jeden z najväčších symbolov Amsterdamu. Nie, nie sú to bicykle ani tulipány, aj keď niekoľko by sa ich v okolí podniku určite našlo. Je to však veterný mlyn, v ktorého útrobách sa nachádza degustačná miestnosť pív Brouwerij 't IJ.

puby-brouwerij 't-IJ-amsterdam

Odporúčanú zastávku pre všetkých milovníkov pivných špeciálov nájdete v Amsterdame na adrese Funenkade 7.

 

BierCaB (Barcelona)

Cerveza raj – presne to by sa dalo povedať o tomto pubu v Barcelone, ktorý je bezpochýb jeden z najkrajších, ktoré v našom výbere máme.

V ich bohatej ponuke nájdete niekoľko druhov a chutí. Nechýba medzi nimi ALE, Stout či Porter s pôvodom z rôznych kútov sveta – od Belgicka, cez Švédsko až po ďalekú Kaliforniu.

puby-bierCaBZdroj: BierCaB

Celú ponuku nájdete na webstránke baru. No čo nás naozaj dostalo, bol zoznam aktuálne narazených druhov.

puby-bierCaB-barcelonaTrúfate si spočítať počet pív? Zdroj: BierCaB

Nemajte nám za zlé, že od pív skáčeme k interiéru, ale moderný dizajn pubu BierCaB plný dreva je hotové majstrovské dielo. Pokiaľ vám hipsterské bary ešte nelezú krkom, toto miesto si bez akéhokoľvek preháňania zamilujete.

 

Beer Palace (Oslo)

Pivo má rád každý, no nie každý našiel to svoje. Presne s takouto myšlienkou vznikol v roku 1993 Beer Palace v blízkosti móla Aker Brygge.

Beer Palace charakterizuje voľnosť – na výčape sa pravidelne nachádza najväčší výber pív v celom meste, no pokiaľ by ste si nevedeli vybrať, miestni barmani vám určite radi a dobre poradia.

puby-beer-palace

Ak sme spomínali voľnosť, mysleli sme tým veľkú letnú terasu na prízemí a poschodí. Ak by vám od smädu vyhladlo, o vaše nasýtenie sa postarajú v susednom podniku Burger Joint.

Nemusíte pritom vôbec opúšťať svoje miesto. Podniky majú dohodnutú spoluprácu, takže hamburger vám donesú priamo k pivu.

puby-beer-palace-osloZdroj: Beer Palace

 

Craft Beer Company (Londýn)

Tento pub nenájdete len na jednom mieste, pretože v Londýne sa nachádza celkom osem jeho prevádzok. Okrem adresy však majú mnoho spoločného – jedinečnú atmosféru, množstvo dobrého piva a priestory, z ktorých sa vám bude odchádzať naozaj ťažko.

puby-craft-beer-companyZdroj: TripAdvisor

V každej prevádzke máte na výber minimálne z 18 druhov čapovaného piva (najväčšia prevádzka ich má až 30) a viac ako 200 pív vo fľaši.

puby-craft-beer-company-londynZdroj: TripAdvisor

 

Élesztő (Budapešť)

Svoje kráľovstvo remeselného piva majú aj v susednom Maďarsku. Volá sa Élesztő a jeho industriálny interiér si podmaní každého návštevníka. Ak by nie, postará sa o to ochutnávka niektorého zo 17 druhov výčapných pív.

puby-elesztoZdroj: Ruinpubs

Medzi domácimi aj turistami sa bar Élesztő prirovnáva k pivnému pútnickému miestu. Súčasťou tejto pivnej mekky je okrem baru aj reštaurácia, kaviareň, škola varenia piva, hostel či vináreň.

puby-eleszto-madarskoZdroj: Kőrösi Tamás / WeLoveBudapest

Mimo návštevy samotného baru odporúčame práve pivovarskú školu, kde máte možnosť ochutnať ozajstné pivné skvosty. Také, ktoré sa neradia ani do kategórie remeselných pív, pretože sa ich vyrobí nanajvýš 20 litrov.

Máte okrem piva radi aj kávu? Spoznajte 9 najkrajších kaviarní v Európe

 

Porterhouse (Dublin)

Špičkových pivovarov sa v Dubline nachádza hneď niekoľko. Napokon, potvrdzuje to aj bohatý výber pivární na stránke Lovin Dublin. Porterhouse, ktorý v štvrti Temple Bar otvorili v roku 1996, bol vôbec prvý pub špecializovaný na remeselné pivá v Dubline.

puby-porterhouseZdroj: Porterhouse

Trojposchodový podnik na ulici Parliament je zárukou výborných chutí a nepretržitej zábavy. Na výčape nájdete 10 druhov pív varených špeciálne pre Porterhouse a živé vystúpenia kapiel, ktoré sú súčasťou podniku sedem dní v týždni.

Ak sa vo výbere neradi obmedzujete, okrem narazených remeselných pív si môžete vypýtať aj pivá svetových značiek vo fľaši. Spolu s nimi v Porterhouse podávajú aj chutné jedlá – od burgrov, cez steaky až po ryby.

 

Mikkeller Bar (Kodaň)

Pivo sa nemusí spájať len s chladným industriálnym prostredím. Dôkazom toho je sieť pubov Mikkeller Bar v Kodani s čistým interiérom v škandinávskom štýle, ktorý pripomína skôr kaviereň.

Tento druh podniku však od nej nemá ďaleko, pretože okrem 20 narazených pív značky Mikkeller tu ponúkajú aj množstvo pivných špecialít a liehovín z celého sveta.

puby-mikkeller-barZdroj: Mikkeller Bar

Ako býva zvykom, po smäde nasleduje hlad a poradiť si tu dokážu aj s ním. V ponuke Mikkeller Baru nájdete typické pivné občerstvenie, napríklad gurmánske syry.

To, čo v ich ponukovej karte nenájdete, no aj napriek tomu je stálou súčasťou baru, je skvelý hudobný sprievod a jedinečná atmosféra.

 

Beertime (Atény)

K tomu, aby sa vaša dovolenka v Grécku niesla vo veľkom štýle, môžu okrem nádherných pláží a historických pamiatok prispieť aj podniky. Jedným z takých, ktoré sa počas návštevy Atén určite oplatí navštíviť, je pub Beertime v časti Psyri (Ψυρρή).

puby-beertimeZdroj: Beertime Ψυρρή

Beertime sa nachádza na rohu námestia Iroon a okrem domácich pivných špeciálov ponúka aj zlatisté moky s belgickým pôvodom.

Pokiaľ ste milovníkom remeselného piva, Grécka a podnikov s unikátnym prostredím, návštevu a zdržanie sa v pube Beertime vám vaša partnerka jednoducho musí akceptovať. Je navyše veľmi pravdepodobné, že sa tunajšia atmosféra zapáči aj jej. :)

puby-beertime-atenyPub s takýmto výberom remeselných pív sa neopúšťa jednoducho. Zdroj: Foursquare

Podľa komentárov na sociálnej sieti Foursquare majú v Beertime „šťastnú hodinku“ každý deň (okrem pondelka) od 19.00 do 21.00 hod. Ak si v tomto čase kúpite pivo, druhé vám načapujú zadarmo.

 

 

Objavili ste na potulkách Európou aj iné zaujímavé pivárne, ktoré by nemali v tomto výbere chýbať? Napíšte nám o nich v komentári. :)

 

Autor: Erik Oravec

puby-banner

Súvisiace články
pred 1 rokom 87026 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85200 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82783 videní | 6 minúty čítania