Späť na všetky články
pred 1 rokom 4418 videní | 9 minúty čítania

Od Rakúska po Taliansko: Toto sú najobľúbenejšie lyžovačky z ponuky Idem.sk

Od Rakúska po Taliansko: Toto sú najobľúbenejšie lyžovačky z ponuky Idem.sk
Prinášame vám výber najvyhľadávanejších lyžovačiek na svahoch rakúskych a talianskych Álp.

Vyraziť si na dovolenku nemusíte iba v lete a pre priaznivcov lyžovania to platí dvojnásobne. Prinášame vám výber tých najvyhľadávanejších lyžovačiek na svahoch rakúskych a talianskych Álp, ktoré sa okrem hotelov s vynikajúcimi službami vyznačujú aj kvalitnými zjazdovkami.

 

lyziarske zajazdy FIROtour

 

1. Falkensteiner Club Funimation Katschberg (Rakúsko, Katschberg)

Pozeráte sa na najobľúbenejší hotel pre lyžovačku v Rakúsku. Vyhľadávajú ho najmä rodiny s malými deťmi a ľudia, pre ktorých sa lyžovačka spája aj s kvalitnými wellness službami. Nachádza sa v 1 600-metrovej nadmorskej výške v lyžiarskom rezorte Katschberg.

Falkensteiner Club Funimation Katschberg (Rakúsko, Katschberg)

Stredisko ponúka okrem jednoduchých modrých zjazdoviek pre začiatočníkov dostatok príležitostí na vybláznenie sa aj pre pokročilých lyžiarov. Dôkazom toho je čierna zjazdovka Direttissima so sklonom 60 %.

Falkensteiner Club Funimation Katschberg (Rakúsko, Katschberg)

Súčasťou hotela je detský svet Falky Land s bazénmi, tobogánmi aj lezeckou stenou.

O výbornú kvalitu snehu sa stará 700 snežných diel, celková dĺžka zjazdoviek je asi 70 kilometrov. Po adrenalínovom športovom zážitku je hotel Falkensteiner Club Funimation Katschberg ideálnym miestom na relax a načerpanie nových síl.

Falkensteiner Club Funimation Katschberg (Rakúsko, Katschberg)

Pohľad na štíty rakúskych Álp v stredisku Katschberg.

Súčasťou hotela je vodný svet s wellness vybavením pre dospelých a detský vodný svet Falky Land plný zábavy aj pre tých najmenších návštevníkov.

Ak hľadáte tip na kvalitnú rodinnú lyžovačku, kde máte lanovku takmer za dverami hotelovej izby, vyberte si lyžiarsky zájazd na toto miesto.

 

2. Falkensteiner Familienhotel Sonnenalpe (Rakúsko, Nassfeld)

Tento hotel navštevujú vyznávači lyžiarskych zájazdov, ktorí si okrem kvalitných zjazdoviek potrpia aj na krásnom zázemí svojho ubytovania.

Okem párov a skupín priateľov má čo ponúknuť aj rodinám s deťmi, pre ktoré tu je pripravený detský komplex Falky Land s 15-metrovou vodnou kĺzačkou.

Falkensteiner Familienhotel Sonnenalpe (Rakúsko, Nassfeld)

Hotel je situovaný uprostred lyžiarskeho areálu Nassfeld.

Dospelí si po príchode zo svahu môžu odpočinúť vo vodnom a wellness svete s neuveriteľnou rozlohou 1 700 metrov štvorcových. Aj vďaka tomu sa hotel Falkensteiner Familienhotel Sonnenalpe radí medzi najluxusnejšie hotely v rakúskom Nassfelde.

Okrem spomínaných doplnkových služieb sa vyznačuje štýlovými izbami, interiérom v typickom alpskom štýle a svetovou kuchyňou s alpsko-jadranskými špecialitami.

 Falkensteiner Familienhotel Sonnenalpe (Rakúsko, Nassfeld)

Zdroj: Falkensteiner Hotels & Residences

Výhodou je aj poloha hotela, ktorý sa nachádza uprostred lyžiarskeho areálu, a to priamo pri zjazdovke. Samotnú lyžiarsku oblasť tvorí 110 kilometrov zjazdoviek pre začiatočníkov aj vyznávačov freeride lyžovania.

Falkensteiner Familienhotel Sonnenalpe (Rakúsko, Nassfeld)

Ak si vyberiete lyžiarsky zájazd v Nassfelde, verte, že sa z tejto dovolenky stane nezabudnuteľný zážitok pre celú vašu rodinu.

 

3. Hotel Pariente (Rakúsko, Schladming–Dachstein)

Ľudia, ktorí uprednostňujú ubytovanie v apartmánoch, volia lyžiarsku dovolenku v hoteli Pariente. Veľkou výhodou tohto miesta je výborná dostupnosť lanovky.

Keďže sa hotel nachádza priamo na svahu, lanovka, ktorá vás odvezie hore, začína takmer hneď pred vchodom.

Hotel Pariente (Rakúsko, Schladming–Dachstein)

Vďaka výbornej polohe hotela máte blízku dostupnosť do lyžiarskych stredísk Hochwurzen, Planai, Reiteralm a Hauser Kaibling. Lyžovačka v rakúskom regióne Schladming-Dachstein vám teda ponúka až 123 kilometrov zjazdoviek a 44 lanoviek s modernými vlekmi.

Hotel Pariente (Rakúsko, Schladming–Dachstein)

Zdroj: Pariente.at

Táto zimná dovolenka je vhodná aj pre tých, ktorým to na svahu až tak veľmi nejde. Mimo zjazdovky si totiž môžete vyskúšať beh na lyžiach, snežnice, sánkovanie na 7-kilometrovej dráhe či korčuľovanie v centre mesta Schladming.

Hotel Pariente (Rakúsko, Schladming–Dachstein)

Visutý most nad ľadovcom Dachstein je obľúbeným výletom pre celú rodinu. Zdroj: Pariente.at

Ukrátení v tomto alpskom hoteli nebudete ani o potešenie z wellnessu. Po dlhom dni strávenom na lyžiach či prechádzkou po horách si môžete oddýchnuť vo fínskej saune alebo parnom kúpeli.

 

4. Hotel Gasthof Zur Post (Rakúsko, Zillertal Arena)

Ďalším miestom, ktoré je medzi slovenskými vyznávačmi lyžiarskych zájazdov obľúbené, je 3-hviezdičkový hotel Gasthof Zur Post.

Aj keď sa lyžiarske strediská nenachádzajú v jeho bezprostrednom okolí, ľudia si ho vyberajú pre rodinnú atmosféru, vynikajúcu kuchyňu a nádhernú prírodu, ktorá ho obklopuje.

 Hotel Gasthof Zur Post (Rakúsko, Zillertal Arena)

Skiareál Zillertal Arena je od hotela vzdialený 9 kilometrov a Wildkogel asi 10 kilometrov. Spomínaná Zillertal Arena je ďalším dôvodom, prečo sa na lyžovačku v Rakúsku vybrať práve do tohto regiónu.

 Hotel Gasthof Zur Post (Rakúsko, Zillertal Arena)

Okolie hotela a blízkych lyžiarskych areálov je naozaj nádherné.

Ide totiž o jedno z najobľúbenejších lyžiarskych stredísk, ktoré okrem Slovákov obľubujú priaznivci lyžovania, snowboardingu a aktívneho oddychu z celej strednej Európy. Areál tvorí vyše 140 kilometrov zjazdoviek rôznych úrovní.

 Hotel Gasthof Zur Post (Rakúsko, Zillertal Arena)

Obľúbené stredisko Zillertal Arena so 140 kilometrov kvalitných zjazdoviek.

Zatiaľ čo začiatočníci a deti sa môžu učiť na zjazdovkách s celkovou dĺžkou 40 kilometrov, tí pokročilejší majú k dispozícii 100 kilometrov. Ak vás nič z toho neohúrilo, možno vás osloví 7-kilometrová dráha určená pre sánky alebo 1500-metrová snowtubingová trať.

 

5. Hotel Gletscher Neuhintertux (Rakúsko, Hintertux)

Pokiaľ patríte k náročnejším klientom, tento hotel bude pre vás ideálnym zimným kráľovstvom. Gletscher Neuhintertux je totiž vyhľadávaný dovolenkármi, ktorí preferujú kvalitný rezort a náročnejšie zjazdovky.

Hotel Gletscher Neuhintertux (Rakúsko, Hintertux)

Po ubytovaní vás ako prvé dostane výhľad z okna na okolité Alpy. Ďalšie prekvapenie vás však čaká aj mimo izby – hotel je vybavený relaxačným centrom, ktorého súčasťou je bazén s pôsobivým výhľadom na horské masívy a umelými vlnami, vírivka či fínska sauna.

Hotel Gletscher Neuhintertux (Rakúsko, Hintertux)

Poďme si však povedať niečo o lyžovaní, kvôli ktorému sem prichádza množstvo vyznávačov aktívneho oddychu. Blízko hotela sa nachádza spodná stanica lanovky, ktorá vedie na obľúbený rakúsky ľadovec Hintertux. Ten patrí medzi 10 najluxusnejších lyžiarskych stredísk na svete.

Či už uprednostňujete lyžovanie, snowboarding, alebo bežky, v lyžiarskom stredisku Zillertal 3000 si môžete každý deň vyskúšať niečo nové. Tento areál totiž ponúka nekonečné množstvo príležitostí pre nezabudnuteľnú zimnú dovolenku.

Hotel Gletscher Neuhintertux (Rakúsko, Hintertux)

Lyžiarske stredisko 3000. Zdroj: Hintertux Ski Hotel & Spa

Na ľadovci Hintertux v nadmorskej výške 3 250 metrov nad morom máte k dispozícii 59 kilometrov zjazdoviek rôznych úrovni. Výborné podmienky na lyžovanie sú tu k dispozícii po celý rok.

Stredisko Zillertal 3000 ponúka dokonca až 245 kilometrov zjazdoviek, 3 sánkarské trate, po ktorých sa môžete voziť pokojne aj v noci.

 

6. Hotel Malga Ciapela (Taliansko, Marmolada)

Typický vysokohorský hotel, ktorý dýcha romantickou atmosférou. Aj tak by sa dal v skratke označiť hotel Malga Ciapela so skvelou polohou priamo pod Marmoladou.

Pokiaľ hľadáte výbornú lyžovačku v talianskych Dolomitoch, toto je jednou z možností, pri ktorých nič neoľutujete.

Hotel Malga Ciapela (Taliansko, Marmolada)

Súčasťou hotela je okrem romantickej a pohodovej atmosféry aj sauna.

Napriek tomu, že ide o starší hotel s menšími izbami, zažijete tu lyžiarsku dovolenku za veľmi prijateľnú cenu. Bonusom je vynikajúca poloha lyžiarskeho strediska Arabba/Marmolada, ktoré je od hotela vzdialené iba 300 metrov.

Hotel Malga Ciapela (Taliansko, Marmolada)

Výhľad na talianske Dolomity z areálu Arabba/Marmolada.

Ak patríte k ľuďom, ktorí namiesto luxusných rezortov uprednostňujú útulné ubytovanie s romantickou atmosférou v prostredí nádhernej zimnej krajiny, toto miesto si zamilujete.

Je dokonca dosť možné, že sa sem budete pravidelne vracať. Rovnako ako klienti cestovnej agentúry Idem.sk, ktorí si hotel obľúbili vďaka jeho cenovej dostupnosti v rámci danej lokality.

 

7. Hotel Jochele (Taliansko, Kronplatz–Plan de Corones)

3-hviezdičkový hotel s ústretovými cenami je obľúbenou voľbou vyznávačov lyžovania, ktorí sa sem pravidelne vracajú každú sezónu. Dôvodov, prečo to tak je, môže byť hneď niekoľko.

Rozhoduje cena, ktorá je pre danú lokalitu naozaj priaznivá, bezplatné wellness alebo kvalitná reštaurácia? Pravdepodobne to bude kombinácia všetkých spomenutých výhod.

Hotel Jochele (Taliansko, Kronplatz–Plan de Corones)

Hotel Jochele je vybavený relax zónou s fínskou a infra saunou.

Čo však môže zamrzieť, je väčšia vzdialenosť lyžiarskeho strediska Kronplatz, ktoré je od hotela vzdialené 9 kilometrov. Na druhej strane, skibus stojí hneď pred vchodom a za prevoz neplatíte nič navyše, pretože je zahrnutý v cene skipasu.

Hotel Jochele (Taliansko, Kronplatz–Plan de Corones)

Stredisko Kronplatz je pomenované podľa 2 275-metrovej hory a ponúka množstvo príležitostí pre všetky zimné športy.

Kronplatz sa považuje za najlepšie lyžiarske stredisko južného Tirolska s neobmedzenými možnosťami pre lyžiarov, snowboardistov, ale aj tých, ktorí uprednostňujú sánkovanie, bežkovanie či pešiu turistiku.

Zárukou toho je 60 zjazdoviek, ktorých celková dĺžka je 116 kilometrov.

 

8. Hotel Sant Anton (Taliansko, Bormio)

4-hviezdičkový hotel obklopený zasneženými kopcami talianskych Álp okrem lyžiarov a iných športovcov vyhľadávajú aj ľudia, ktorí obľubujú pohodovú kúpeľnú dovolenku.

V blízkosti hotela sa totiž nachádza termálny bazén a o niečo ďalej nájdete aj termálne kúpele Bagni Vecchi a Bagni Nuovi.

Hotel Sant Anton (Taliansko, Bormio)

Hotel ponúka ideálny pomer ceny vzhľadom k lokalite a kvalite ponúkaných služieb. Ubytovanie pre jedno dieťa máte dokonca zadarmo.

Milovníci lyžovania a iných zimných športov tu majú k dispozícii až 154 kilometrov zjazdoviek. K ním vás odvezie bezplatná verejná doprava. Tú môžu využívať dokonca aj ľudia, ktorí sa nechystajú lyžovať.

Hotel Sant Anton (Taliansko, Bormio)

Pohľad z vleku na oblasť Bormio a lyžiarske stredisko na svahoch Cima Bianca.

Kyvadlový autobus k lanovke stojí asi 100 metrov od hotela.

 

Nemáte ešte úplne jasno, kam sa tento rok vyberiete lyžovať? Veríme, že sme vás týmto článkom inšpirovali a výber zájazdu vám aspoň trochu uľahčili.

Okrem týchto ponúk si však môžete vybrať aj ďalšie lyžiarske zájazdy v rakúskych, talianskych a francúzskych Alpách z ponuky Idem.sk

 

Súvisiace články
pred 9 mesiacov 49028 videní | 3 minúty čítania