Späť na všetky články
pred 1 rokom 19094 videní | 7 minúty čítania

Obľúbené menšie lyžiarske strediská na Slovensku, kde si dobre zalyžujete a vyhnete sa davom

Obľúbené menšie lyžiarske strediská na Slovensku, kde si dobre zalyžujete a vyhnete sa davom
V týchto menších lyžiarskych strediskách na Slovensku si kvalitné zjazdovky a služby vychutnáte v pokoji a bez davov.

Lyžovačku na Donovaloch, v Jasnej či Tatranskej Lomnici tentoraz obídeme oblúkom. Navštívime totiž lyžiarske strediská, ktoré sú síce menšie, no nezaostávajú za tými populárnejšími. Kvalitné zjazdovky a služby si tu vychutnáte v pokoji a bez davov.

 

Ski Vernár Studničky

Lyžiarske stredisko Ski Vernár Studničky sa nachádza v blízkosti obce Vernár (približne 18 km od mesta Poprad), na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského Raja.

Toto stredisko je skvelé na rodinnú lyžovačku ako pre náročných lyžiarov, tak aj pre aj začiatočníkov. Lyžiarske svahy sú ľahkej a stredne ťažkej obtiažnosti a ich celková dĺžka dosahuje 1400 metrov.

V stredisku sú tri lyžiarske vleky, ktoré majú hodinovú prepravnú kapacitu na úrovni 1800 osôb. Bezplatné parkovisko sa nachádza priamo pod vlekmi.

Príjemným bonusom je, že návštevníci môžu využiť služby lyžiarskej školy, požičovne lyžiarskych potrieb, skiservisu, úschovne a bufetu.

 

Lyžiarske stredisko Jahodná

Vzdialenosť Lyžiarskeho strediska Jahodná od centra Košíc je iba 16 km, môžete sa sem dostať aj linkou mestskej hromadnej dopravy.

Stredisko je ideálne pre rodiny – vhodné aktivity si tu totiž nájdu dospelí aj deti. V stredisku Jahodná sa nachádza sedem lyžiarskych vlekov s dĺžkou 120 až 600 metrov, dve stredne ťažké trate a jedna ľahká zjazdová trať.

jahodna

Všetky zjazdové trate v Jahodnej sú osvetlené pre večerné lyžovanie a vybavené technickým zasnežovaním. Zdroj foto: slovenskycestovatel.sk

Lyžiarske stredisko Jahodná ponúka pre milovníkov poriadnej lyžovačky aj časové skipasy a bodové lístky. Deti do 140 cm sa lyžujú za výhodnejšie ceny.

Nachádza sa tu tiež bufet, reštaurácia, detská zjazdovka, požičovňa lyžiarskych potrieb, lyžiarska škola a nechýba ani bankomat či možnosti platby kartou.

 

Ski Litmanová

Lyžiarsky areál Ski Litmanová sa nachádza iba pár kilometrov od rovnomennej obce, obklopený krásnou scenériou pohoria Pieniny.

V tomto stredisku si lyžovačku môžu vychutnať aj nároční lyžiari. Tí tu majú možnosť využívať rôzne profily a sklony zjazdoviek, ktoré sú vo výške od 690 do 920 metrov. Terén je tiež vhodný na preteky.

Zo svahu si môžete užiť výhľad na zasnežené chatky, ktoré si možno prenajať. Zdroj foto: skilitmanova.sk

V areáli Ski Litmanová sa celkovo nachádza päť lyžiarskych vlekov, ich hodinová prepravná kapacita je 2000 osôb.

Svahy sú umelo zasnežované a osvetlené, takže si môžete vyskúšať aj nočné lyžovanie. V stredisku sa nachádza čajovňa goralského typu a bufet priamo na svahu. Nechýba ani požičovňa lyžiarskych potrieb a servis.

 

Kubínska

Široké zjazdovky s výhľadom, ktorý vám vyrazí dych? Práve to spĺňa stredisko Kubínska, ktoré sa nachádza na Kubínskej holi, vzdialeného približne 35 minút autom od Dolného Kubína.

Až 14 km pravidelne upravovaných tratí je v prípade nedostatku snehu umelo zasnežovaných. V stredisku sa nachádzajú dve štvorsedačkové lanovky a deväť vlekov.

kubinska hola

Bežkári si môžu zašportovať na 10 km bežeckých tratí, milovníci freeridu zasa poriadne vyblázniť v snowboard parku. Zdroj foto: kubinska.sk

Ak vás lyžovanie unaví, môžete si oddýchnuť v reštaurácii alebo v bufete, prípadne priamo v posteli. V blízkosti totiž nájdete aj komfortné ubytovanie.

Okrem toho je v stredisku Kubínska lyžiarsky servis, požičovňa, lyžiarska škola Ski Activ a možnosť bezplatného parkovania v blízkosti zjazdoviek.

 

Ski Králiky

Lyžiarske stredisko Ski Králiky sa nachádza v Kremnických vrchoch, vzdialené iba 10 km od Banskej Bystrice. V stredisku sú dostupné štyri zjazdovky s ľahkou obtiažnosťou, ktoré majú celkovú dĺžku 2300 metrov. Hodinová prepravná kapacita v Ski Králiky je 3650 osôb.

ski kraliky

Najpopulárnejší vlek v stredisku Ski Králiky je detský vlek “S”, kde sa deti naučia výborne lyžovať. Zdroj foto: skikraliky.sk

V stredisku sa nachádza reštaurácia s príjemnou atmosférou. V reštaurácii sú dve poschodia, či už pre rýchle pohostenie alebo oddychové hodovanie, môžete si vybrať.

Na zjazdovke sa zasa môžete zohriať v Apreski bare. Samozrejmosťou je požičovňa a ski servis, príjemným bonusom zasa lyžiarska a snowboardová škola.

 

Ski Centre Levoča

V Levočských vrchoch nájdete ukryté lyžiarske stredisko Ski Centre Levoča, ktoré je od Levoče vzdialené asi 6 km.

V lyžiarskom stredisku sú k dispozícii štyri lyžiarske vleky a detský lanový vlek. Zjazdovky majú dĺžku od 270 do 1130 m a sú zasnežované technickým snehom.

V stredisku je plne k dispozícii bezplatné parkovisko, ski servis, lyžiarska škola a lyžiarska škôlka pre deti, ako aj požičovňa lyžiarskych potrieb. V okolí lyžiarskeho areálu sa tiež nachádza až 10 km udržiavaných tratí pre bežecké lyžovanie.

 

Ski Zochova chata

Známejšiu a populárnajšiu Pezinskú Babu dnes vymeníme za lyžiarske stredisko Zochova chata.

Stredisko sa nachádza iba hodinu cesty autom od centra Bratislavy a návštevníkom ponúka výborné možnosti na lyžovanie. Ski Zochova chata má dve zjazdovky, ktoré sú vhodné najmä pre začiatočníkov.

ski zochova chata

Obe zjazdovky sú dlhé približne 300 metrov a ponúkajú prevýšenie 70 metrov. Zdroj foto: lkbaba.sk

Lyžiarske vleky majú hodinovú prepravnú kapacitu 3100 osôb. O dostatok snehu sa postarajú zasnežovacie delá. Využiť môžete služby ski servisu, lyžiarskej školy, ako aj požičovne lyžiarskych potrieb. 

 

Ski Zábava Hruštín

Lyžiarske stredisko Ski Zábava Hruštín sa nachádza na severnej strane Oravskej Magury. Stredisko je od obce Hruštín vzdialené iba 8 km.

Súčasťou strediska je lyžiarsky vlek dlhý 1000 m s prevýšením 202 m, ktorý obsluhuje tri stredne ťažké zjazdovky.

ski zabava hrustin

Pre začiatočníkov a rodiny s deťmi sú v Ski Zábava Hruštín určené dva vleky s ľahkou zjazdovkou. Zdroj: onthesnow.com

V lyžiarskom stredisku sa nachádza ski servis, požičovňa lyží a snowboardov, lyžiarska a snowboardová škola, ako aj príjemná reštaurácia v tradičnej kolibe.

Ak by vás lyžovačka veľmi unavila, môžete si oddýchnuť v miestnom wellnesse. Ubytovanie je dostupné v priamo v kolibe.

 

Ždiar Skicentrum Strednica

Lyžiarske stredisko Ždiar Skicentrum Strednica je z hľadiska hodinovej prepravnej kapacity 6080 osôb výborné miesto pre začiatočníkov i náročných lyžiarov.

Stredisko sa nachádza na úpätí Belianskych Tatier na lúkach s minimálne členitým terénom.

lyziarska skola

V lyžiarskej škole sa môžete učiť nielen ako na lyžovanie, ale aj snowboardovanie. Zdroj: strednica.sk

Nachádza sa tu tiež požičovňa lyží, ski servis, lyžiarska škola, príjemná reštaurácia a rôzne možnosti ubytovania. Tento lyžiarsky rezort je aj cenovo pomerne dostupný, pre deti do 6 rokov je skipas úplne zadarmo.

 

Salamandra Resort

Lyžiarske stredisko Salamandra Resort sa nachádza v Štiavnických vrchoch v blízkosti krásnej Banskej Štiavnice.

Ide o moderné a kvalitné stredisko, ktoré je druhé najjužnejšie na Slovensku. V stredisku je štvorsedačková lanovka a moderný zasnežovací systém.

V lyžiarskom stredisku sa nachádza Apres-ski bar s obrovskou terasou, kde si môžete pochutnať na teplých nápojoch a načerpať sily na ďalšie dobrodružstvá na svahu.

 

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145129 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120607 videní | 6 minúty čítania