Späť na všetky články
pred 1 rokom 2052 videní | 5 minúty čítania

Nižšie ceny a široký výber destinácií: Prečo si rezervovať dovolenku niekoľko mesiacov vopred?

Nižšie ceny a široký výber destinácií: Prečo si rezervovať dovolenku niekoľko mesiacov vopred?
First minute alebo last minute? Pripravili sme si pre vás päť dôvodov, prečo si rezervovať dovolenku už niekoľko mesiacov vopred.

First minute alebo last minute? Pripravili sme si pre vás päť dôvodov, prečo si rezervovať dovolenku už niekoľko mesiacov vopred.

 

1. Nižšia cena

V prípade výberu dovolenky patrí cena medzi najdôležitejšie rozhodovacie faktory pre väčšinu z nás. Vychutnať si dovolenku bez obmedzovania a so všetkým, čo k nej patrí, je pre našu peňaženku občas výzvou.

letenky

Niekedy sa môže zdať, že kúpa leteniek na poslednú chvíľu je výhodnejšia, no opak je pravdou.

Povedzme, že sa vám skutočne podarí nájsť cenovo výhodnejšie letenky. O aké miesta v lietadle ide? Budete sedieť s rodinou/priateľmi pri sebe? Ide o nízkonákladový let bez služieb a komfortu? A napokon, podarí sa vám na poslednú chvíľu nájsť vyhovujúce ubytovanie za primeranú cenu?

vyhodne dovolenky z ponuky first minute

Lacná letenka sa nerovná super služby v lietadle alebo výborné ubytovanie. Myslite na to najmä v prípade, že sa na dovolenku chystáte s rodinou a malými deťmi.

Pri kúpe dovolenky z ponuky first minute pobytov si môžete byť istí tým, že získate výhodnú cenu leteniek s miestami pri sebe, komfort na palube, výborné ubytovanie so širokou gastro ponukou, a to všetko za celkovo výhodnejšiu cenu.

Pozitíva kúpy dovolenky na first minute opísal v rozhovore aj riaditeľ Idem.sk Marcel Siekel: „V prvom rade ide o výhody pre rodiny s deťmi, ktoré si môžu vybrať dovolenku s výbornou cenou s izbou či apartmánom, pri ktorom majú stopercentnú istotu, že vyhovuje ich požiadavkám. Pri first minute je tiež samozrejmosťou široká ponuka zájazdov, výber z luxusnejších rezortov aj izieb. Obľúbenosť first minute pobytov sa tak z roka na rok zvyšuje.”

 

2. Dostatok času na šetrenie/Postupné platby

S prvým bodom súvisí aj druhý. Výhodou výberu dovolenky z ponuky first minute je tiež možnosť postupných platieb, ktorú jednotlivé cestovné kancelárie svojim klientom bez problémov ponúkajú. 

Pri kúpe pobytu od cestovnej agentúry Idem cestujúci najprv uhradí najmenej 50 % z vopred dohodnutej ceny zájazdu, zvyšnú čiastku uhradí najneskôr 45 dní pred začatím pobytu.

V prípade, že si cestujúci zakúpi pobyt v lehote kratšej ako 45 dní pred začiatkom zájazdu, uhradí celú dohodnutú cenu zájazdu pri podpise zmluvy. Kúpa dovolenky vopred sa teda oplatí aj preto, pretože zaťaží váš rozpočet postupne.

vyhody dovoleniek first minute

V prípade, že sa rozhodnete zaplatiť celú dovolenku naraz v predstihu, budete mať dostatok času odložiť si ešte nejaké finančné prostriedky bokom.

Za ušetrené peniaze si môžete počas dovolenky dopriať niečo extra – parasailing, romantickú večeru v luxusnej reštaurácii či návštevu exkluzívneho spa.

 

3. Široký výber destinácií a hotelov

Široká ponuka destinácií a hotelov je niečo, čo si na poslednú chvíľu rozhodne dopriať nemôžete. Pri výbere dovolenky hľadáte totiž nielen výhodnú cenu, ale aj miesto, kde sa budete cítiť komfortne a zároveň možnosť spoznať novú krajinu.

siroky vyber destinacii a hotelov

Možnosť spoznávať nové miesta a krajiny ide ruka v ruke s výhodnými first minute ponukami.

Predstavte si, že môžete získať apartmán za nižšiu cenu, izbu s výhľadom na more či vybrať si z ponúkaných destinácií takú, kde ste ešte neboli alebo ste si to tam zamilovali.

Pri last minute vyberáte z toho, čo ostalo a pri first minute si vyberáte to najlepšie z toho najlepšieho. To sa skutočne oplatí. 

 

4. Dostatok času na vybavenie voľna v práci

Nie každý z nás môže v práci povedať, že potrebuje ísť na dovolenku a má to hneď schválené. Nezabúdajte, že v práci (pokiaľ si nešéfujete) nie ste nikdy sám.

Ostatní kolegovia si môžu dovolenku nahlásiť vopred a vám sa stane to, že vaša na poslednú chvíľu ohlásená dovolenka bude pre šéfa problém.

dostatok casu na vybavenie volna v praci

Vyberte si dovolenku dostatočne včas a budete mať istotu, že vás v práci nič neprekvapí.

Ak šéfovi ohlásite júnovú dovolenku už v januári, môžete si byť istí, že ju bez problémov získate. Navyše, je to fér a lojálne aj voči ostatným kolegom, celý pracovný tím si môže letné dovolenky rozdeliť spravodlivo a včas.

 

5. Záruka istoty a pokojnej dovolenky bez zbytočného stresu

Okrem finančných, praktických a pracovných dôvodov, prečo si vybrať dovolenku z ponuky first minute, nesmieme zabudnúť na ďalšie, rovnako dôležité. Žiadny stres a zhon.

Výber dovolenky v dostatočnom predstihu je lepšie aj pre vašu spokojnosť a psychické zdravie.

pokojna dovolenka bez zbytocneho stresu

Pred dovolenkou sa venujte už iba jedinému – dôkladnému baleniu.

Stráženie pre deti, hotel pre psa, polievanie kvetín, kontrola bytu alebo domu, platné doklady, nákup oblečenia či kozmetiky? Stovky maličkostí i dôležitých vecí, ktoré vám spočívajú na pleciach sa na poslednú chvíľu vybavujú najhoršie.

prekrasne a ciste more

Aby ste mohli skutočne spomaliť, vypnúť a oddýchnuť si, vyberte si dovolenku z ponuky first minute.

Navyše, po príchode na dovolenku vám v hlave bude víriť: Vybavil/a som to? Zamkol/Zamkla som? Stihol/Stihla som to odovzdať?

To isté platí aj o práci, ktorú si so sebou na dovolenku v takom prípade prinesiete. Chcete sedieť na telefóne a notebooku alebo si užívať slnenie sa a plávanie? 

Dovolenka má byť miestom pokoja, relaxu a voľného času bez práce. Všetko vopred vybavte a môžete sa začať tešiť na dokonalý oddych, o ktorom ste snívali a ktorý ste si výborne naplánovali. Bez stresu a s úsmevom.

 

Vyberte si tú pravú dovolenku pre Vás

Súvisiace články
pred 9 mesiacov 48833 videní | 3 minúty čítania