Späť na všetky články
pred 1 rokom 5805 videní | 4 minúty čítania

Naplánujte si vaše cesty s týmito geniálnymi diármi a zápisníkmi

Naplánujte si vaše cesty s týmito geniálnymi diármi a zápisníkmi
Vybrali sme 7 najzaujímavejších diárov a zápisníkov pre váš budúci cestovateľský rok.

Patríte medzi cestovateľov, ktorí majú radi poriadok nielen vo veciach, ale aj vo svojich plánoch a spomienkach? Vybrali sme pre vás 7 najzaujímavejších diárov a zápisníkov pre váš budúci cestovateľský rok.

 

Moleskine

Taliansky výrobca Moleskine je medzi diármi a zápisníkmi úplnou klasikou. Vyznačuje sa kvalitou spracovania a hravosťou, ktorú z „obyčajných“ zošitov robia ilustrácie svetových umelcov. Produkty značky Moleskine si môžete kúpiť v jednoduchých farbách alebo s tematickou obálkou.

Kvôli širokej škále motívov môže byť výber tohto zápisníka pekná dilema, no cestovateľom uľahčí rozhodovanie špeciálny cestovateľský zápisník Voyageur.

Zdroj: us.moleskine.com

Zápisník je ideálny pre každého tuláka svetom, pretože okrem miesta na poznámky obsahuje mapu sveta, niekoľko dierkovaných listov, ktoré si môžete ľahko odtrhnúť, nálepky a vnútorné vrecko. Do toho si môžete odložiť vstupenky či cestovné lístky, ktoré si neskôr do zápisníka nalepíte.

Veď pozrite si video:

 

 

I Was Here

Tento zápisník spája s cestovaním hlavne jeho pestrosť. Je farebný a vyplnený množstvom ilustrácií. Každá stránka je pre majiteľa tohto cestovateľského zápisníka doslova prekvapením.

Ponúka totiž dostatočný priestor na poznámky či zapisovanie si adries, tipov od miestnych obyvateľov alebo trás. V zápisníku I Was Here tak nájdete všetko, čo by ste mohli pri putovaní neznámymi miestami potrebovať.

 

FIELD NOTES

Ako napovedá názov, tieto zápisníky môžete vytiahnuť a zapisovať si do nich, kdekoľvek ste. Sú tenké a veľkosťou sa podobajú na cestovný pas. Pokojne sa teda zmestia aj do zadného vrecka nohavíc.

Na výber máte veľké množstvo farebných variácií a spracovaní. Čisté, linajkované alebo štvorčekové zápisníky sú zväčša predávané v baleniach po troch kusoch. Keď zaplníte jeden, na rad príde ďalší. Vďaka skromným rozmerom aj hmotnosti si ich na cesty môžete pokojne zbaliť aj všetky naraz.

 

Remini

Táto značka je dôkazom, že krásne zápisníky a diáre nemusia pochádzať len zo zahraničia, . Presne také ich totiž robí aj Remini – slovenská značka ručne vyrábaných zápisníkov, diárov a skicárov.

Ich výrobky sú zhotovené z vysokokvalitného krémového papiera. Listy sú pevne zošité niťou, takže zápisník vydrží rovnako dlho ako spomienky zapísané v ňom.

remini-zapisnik

 

Obal zápisníkov, diárov a skicárov od Remini zdobia umelecké práce mladých slovenských ilustrátorov. Ak vám však bohatá ponuka vzorov nestačí, môžete si navrhnúť aj vlastný.

 

Kožene zápisníky Slaninková

Do nášho výberu zápisníkov a diárov pre cestovateľov sme museli zaradiť aj tieto od Michaeli Slaninkovej. Ako sa uvádza jej na webstránke, ide o poctivú ručnú výrobu zápisníkov tvorených pomocou dvoch ženských rúk a bez akejkoľvek pomoci strojov.

zapisniky-slaninkova

Zdroj: www.facebook.com/zapisniky

To, čím sa odlišujú od zápisníkov spomenutých vyššie, je ich kožené spracovanie. Je teda predpoklad, že zápisníky vydržia aj hrubšie zaobchádzanie. Čo však vieme s istotou povedať, je, že vďaka kvalitnej väzbe budete na cestách rozlietaný iba vy, nie stránky zapísané vašimi spomienkami.

 

The Journey Journal

Ak máte medzi priateľmi vášnivého poznávača sveta a stále neviete, akým darčekom by ste ho tieto Vianoce obdarovali, tento cestovateľský zápisník určite ocení. The Journey Journal obsahuje 13 strán – každá z nich je venovaná jednému dňu, kde si môžete písať svoje zážitky a značiť názvy navštívených miest.

journey-journal-zapisniky

Zdroj: Etsy.com

Čo je na tomto zápisníku úplne najlepšie, je jeho obálka. Na mape konkrétneho kontinentu si dokážete naplánovať svoju trasu. Pripináčikmi označíte miesta, ktoré chcete navštíviť a špagátom ich pospájate. Vaše cestovateľské plány tak dostanú reálnu podobu.

 

Online diár Travel Diaries

Pokiaľ patríte medzi moderných cestovateľov, ktorí svoje plány zaznamenávajú radšej do počítača ako na papier, vyskúšajte Travel Diaries. Ide o službu, v ktorej môžete archivovať svoje postrehy z ciest a zdieľať ich medzi priateľmi.

travel-diaries-diar

Zdroj: Facebook Travel Diaries

Zážitky sa dajú doplniť fotografiami aj mapou. Po dokončení príspevku z neho vznikne klasický blogový článok, ktorý môžete poslať rodine alebo kamarátom. Nech vedia, že ste v bezpečí a ako dobre sa máte.

Ak po čase predsa len zatúžite mať svoje spomienky vo fyzickej podobe, cestopisy si môžete vytlačiť a zviazať do knižnej väzby.
 

Autor: Evelína Jakubcová

Súvisiace články
pred 1 rokom 52322 videní | 3 minúty čítania