Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 83803 videní | 9 minúty čítania

Najlepšie kúpaliská na Slovensku: Ktoré sa oplatí navštíviť aj v tomto roku?

Najlepšie kúpaliská na Slovensku: Ktoré sa oplatí navštíviť aj v tomto roku?
Na to, aby ste zrelaxovali pri vode, nemusíte cestovať do zahraničia.

Na to, aby ste zrelaxovali pri vode, nemusíte cestovať do zahraničia. Slovensko má viacero termálnych aj prírodných kúpalísk, ktoré sa počas leta oplatí navštíviť. Výber tých najlepších uvádzame v nasledujúcom článku.

 

Kúpalisko na Sihoti – Nitra

Nitrianske letné kúpalisko sa nachádza v parku Sihoť, ktorý leží neďaleko miestneho hradu. Ako počas predošlých rokov, aj túto sezónu začali v polovici júna.

nitrianske-letne-kupalisko

Rovnako ani otváracie hodiny sa pre tento rok nezmenili – v pondelok sem môžete zájsť od 12:00 do 19:30, ostatné dni od 10:00 do 19:30.

nitra-kupalisko

Zdroj: Nitralive.sk

 

Kúpalisko by malo byť otvorené minimálne do konca augusta, všetko však závisí od počasia.

nitra-sihot-kupalisko

Zdroj: Nitralive.sk

Súčasťou rekreačného zariadenia s kapacitou vyše 3500 osôb je okrem bazénov aj volejbalové a futbalové ihrisko.

 

Kúpalisko Sninské Rybníky – Snina

V rovnaký deň – 16. júna – sa sezóna začala aj na kúpalisku Sninské Rybníky. Táto prírodná plocha sa označuje aj ako biokúpalisko. Ide totiž o to, že zariadenie funguje na princípe samočistenia pomocou rias a rastlín.

kupalisko-sninske-rybniky

Zdroj: mapio.net

 

Návštevníci sa teda môžu tešiť na čistú vodu v bazénoch pre plavcov i neplavcov a príjemné prostredie v okolí Vihorlatských vrchov.

kupalisko-snina

Podobne ako v iných zariadeniach, aj tu sa dá odreagovať športom na viacerých ihriskách.

 

Termálne kúpalisko Podhájska

Výhodou Podhájskej je to, že sa sem môžete vybrať počas celého roka. Termálne kúpalisko totiž otvára okrem letnej aj zimnú sezónu.

Tá letná sa začína v máji a trvá až do októbra. V tomto období je návštevníkom k dispozícii 10 bazénov s geotermálnou a úžitkovou vodou, medzi inými napríklad relaxačný, plavecký aj neplavecký či bazén pre deti.

termalne-kupalisko-podhajska

O tom, že ide o príjemné miesto, svedčí fakt, že si môžete vybrať spomedzi mnohých ďalších procedúr, ale aj to, že tu môže byť v najvyťaženejších dňoch veľa ľudí. Preto si vyberte deň alebo čas, keď je pravdepodobnosť preplneného kúpaliska čo najmenšia.

O cenách a procedúrach sa dočítate viac na oficiálnom webe kúpaliska.

 

Zelená žaba – Trenčianske Teplice

Legendárne novozrekonštruované kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach je síce trochu menšie, no na atraktivite mu to určite neuberá.

kupalisko-zelena-zaba

Zdroj: kupelezelenazaba.sk

V ponuke je jeden 33-metrový bazén s časťou pre neplavcov a detský bazén.

Zariadenie je skvelé v tom, že ponúka vyžitie aj organizovaným skupinám, ako sú žiaci alebo kolegovia, ktorí si tu môžu prenajať športoviská počas teambuildingu.

zelena-zaba-trencianske-teplice

Zdroj: kupelezelenazaba.sk

Menšou nevýhodou je, že v tomto areáli nie je k dispozícii ubytovanie. Ak sem teda pôjdete na dlhší výlet, musíte sa poohliadať po bývaní v meste.

 

Kúpalisko Patince

Aj kúpalisko v Patinciach môžeme zaradiť do skupiny tých, ktoré budú vyhovovať každému. Na svoje si prídu plavci, návštevníci, ktorí si chcú vo vode iba poleňošiť, alebo aj rodiny s deťmi.

kupalisko-patince

Zdroj: patince.sk

Navyše, pre milovníkov vodného póla je k dispozícii bazén, kde sa dá hrať tento letný šport.

Oceniť môžete aj to, že počas letnej sezóny je kúpalisko otvorené od skorých ranných hodín, alebo to, že je v okolí niekoľko ubytovacích zariadení.

letne-kupalisko-patince

Zdroj: patince.sk

 

Thermal Resort Vadaš v Štúrove

V tomto roku oslavuje Thermal Resort Vadaš 40. výročie. Tento míľnik priniesol niekoľko zmien – rekonštruovali sa bazény a rozšírili sa ubytovacie kapacity.

kupalisko-vadas

Zdroj: vadas.sk

V Štúrove trávia dovolenku mnohí Slováci, už teraz sú niektoré apartmány obsadené až do konca leta. Ak by ste sem chceli ísť na dlhší pobyt, sledujte obsadenosť na .

letne-kupalisko-vadas

Zdroj: vadas.sk

Alebo si zvoľte aspoň jednodňovú rekreáciu. Máte na výber nielen z množstva bazénov, ale pre ešte väčšie vyžitie sa vyberte do lanového parku alebo skúste wakeboarding.

 

Thermal Park Vrbov

Pre Spišiakov alebo návštevníkov, ktorí sa chcú vybrať do tohto regiónu, je ideálnou cieľovou stanicou Thermal Park Vrbov neďaleko Kežmarku.

Zdroj: facebook.com/thermalparkvrbov

Bungalovy umožňujú to, aby ste sa tu zdržali dlhšie ako jeden deň. No ak sa chcete iba na pár hodín ovlažiť vo vode, je možné zaplatiť si aj jednorazový vstup.

thermal-park-vrbov

Zároveň musíme vyzdvihnúť to, že návštevníci si môžu online sledovať teplotu vody v bazénoch a taktiež si môžu skontrolovať, či je v daný deň bazén sprístupnený.

 

Kúpalisko Chalmová – Bystričany

Pre menej náročných spomenieme aj termálne kúpalisko Chalmová, ktoré nájdete v prievidzskom okrese neďaleko obce Bystričany.

kupalisko-chalmova

Zdroj: chalmova.sk – Ivan Bartoš

Toto zariadenie má v ponuke iba jeden plavecký bazén a dva bazény pre deti.

Ak však hľadáte prírodnú termálnu vodu a nie je pre vás dôležité množstvo atrakcií, pokojne sa sem vyberte.

kupalisko-bystricany

Voda obsahuje minerály, ktoré napomáhajú regenerácii pohybového ústrojenstva, preto ju vyhľadávajú najmä ľudia, ktorí utrpeli úrazy a zlomeniny.

 

Kúpalisko Dolná Strehová

Pozitívne recenzie na sociálnej sieti nás utvrdili v tom, že do zoznamu najlepších kúpalísk nepochybne patrí aj to v Dolnej Strehovej.

kupalisko-dolna-strehova

Zdroj: facbook.com/kupkostrehova

Zariadenie, podobne ako ďalšie v tomto výbere, je pre návštevníkov otvorené počas celého roka. No iba v lete sa môžete vyblázniť v šiestich vonkajších bazénoch.

Každý z nich je pre inú skupinu návštevníkov – niekto chce plávať alebo hrať vodné športy (k dispozícii je viacúčelový 50-metrový bazén), iní si zas iba tak zrelaxujú, k čomu poslúži oddychový a vírivý bazén. Samozrejmosťou sú aj vodné plochy pre deti.

letne-kupalisko-dolna-strehova

Zdroj: strehova.sk

Dajte si však pozor na vstupné, ktoré je iné cez týždeň a iné počas víkendu. Viac informácií nájdete na webe kúpaliska.

 

Kúpalisko Dudinka – Dudince

Kúpalisko Dudinka je súčasťou kúpeľov v Dudinciach. Základom je teda termálna liečivá voda, preto sem často chodia najmä návštevníci, ktorí potrebujú oddych a regeneráciu.

kupalisko-dudince

Zdroj: kupeledudince.sk

Kúpalisko zahŕňa celkom štyri bazény – rekreačný (s možnosťou plávania), bazén s vodnými atrakciami, detský bazén a bazén s minerálnou vodou.

Práve v poslednom menovanom sa nachádza dudinská liečivá voda, vstup do bazéna sa však platí osobitne, čo nemusí vyhovovať každému.

kupalisko-dudinka

Zdroj: kupeledudince.sk

Výška vstupného je však porovnateľná s inými kúpaliskami, dokonca si môžete vybaviť rôzne skupinové zľavy alebo permanentku na viac vstupov.

 

Kúpalisko Margita – Ilona v Leviciach

Nielen samotné kúpalisko, ale aj každý bazén má svoje vlastné meno – pre deti sú tu bazény Tereza a Ilona, pre plavcov je určený bazén Adam či rekreačný bazén Eva, v ktorom môžete leňošiť a slniť sa.

kupalisko-margita-ilona

Zdroj: margita-ilona.sk

Rekreačné zariadenie Margita – Ilona, ktoré sídli v Leviciach, je pre návštevníkov otvorené od 1. júna, pričom letná sezóna potrvá až do konca augusta.

Ak hľadáte niečo takéto aj na viacdňovú dovolenku, pozrite si ponuku ubytovania v bungalovoch, chatkách či autokempingu.

kupalisko-margita-ilona-levice

Zdroj: margita-ilona.sk

Kúpalisko nespravuje žiadnu stránku na sociálnej sieti, no všetky potrebné informácie nájdete na ich oficiálnom webe.

 

Kúpalisko Pažiť – Bánovce nad Bebravou

Na kúpalisku Pažiť zahájili sezónu ešte začiatkom júna. Odvtedy je zariadenie otvorené každý deň od 9:00 do 19:00 bez rozdielu pracovného týždňa a víkendu.

kupalisko-pazit

Zdroj: facebook.com/Kúpalisko-Bánovce-nad-Bebravou-Termálne-kúpalisko-Pažiť

 

Vybavenie kúpaliska tvoria celkovo tri bazény pre všetky vekové kategórie a jedno volejbalové ihrisko.

Podľa recenzií návštevníkov však trochu chýba väčšia kvalita parkovania a stravovacích služieb. Ak však hľadáte miesto, kde si chcete zaplávať alebo si iba oddýchnuť vo vode, za rozumnú cenu sa toto kúpalisko určite vyplatí.

 

Termálne kúpalisko Vincov Les – Sládkovičovo

Kúpalisko Vincov les je ideálnym miestom pre ľudí, ktorí hľadajú celodennú zábavu v rôznych formách. Okrem piatich bazénov sú k dispozícii futbalové a volejbalové ihrisko či lezecká stena.

kupalisko-vincov-les

Zdroj: vyletik.eu

Keďže kúpalisko momentálne svoju internetovú stránku aktualizuje, získate iba základné informácie. Pozitívne však hodnotíme nočné kúpanie (každý piatok počas júla a augusta), čo nie v iných zariadeniach bežné.

 

Drieňok – Teplý Vrch

Rekreačný areál Drieňok nájdete pri obci Teplý Vrch, ktorá leží zhruba 15 kilometrov od Rimavskej Soboty.

kupalisko-drienok

Zdroj: facebook.com/drienokteplyvrch

 

Teplý Vrch je taktiež rovnomenný názov pre najteplejšiu vodnú nádrž na Slovensku.

Lokalita nie je určená iba pre návštevníkov, ktorí vyhľadávajú relax pri vode. Do týchto končín vás môžu prilákať aj ďalšie aktivity, ako je cykloturistika, turistika či spoznávanie historických okolitých pamiatok.

Spomedzi prírodných vodných plôch ide o jednu z najlepších, čo potvrdzuje aj región, v ktorom sa kúpalisko nachádza, ale aj poskytované služby či nízke vstupné.

 

Zemplínska Šírava

Druhá najväčšia vodná nádrž s prezývkou východoslovenské more má čo ponúknuť návštevníkom, ktorí si namiesto termálneho kúpaliska radšej zájdu k prírodným vodám.

Zdroj: facebook.com/sirava.eu

 

Vzhľadom na to, že pobrežie Zemplínskej Šíravy je naozaj rozsiahle, sa v tejto lokalite nachádza niekoľko dovolenkových stredísk. Spomenieme napríklad stredisko Kamenec a Kalužu. Aj preto si môžete vyberať spomedzi viacerých ubytovacích zariadení – od chatiek až po luxusné apartmány.

kupaliska-zemplinska-sirava

Rekreačné strediská otvorili letnú sezónu na Šírave 17. júna.

Autor: Natália Čerňancová

 

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145129 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120607 videní | 6 minúty čítania