Späť na všetky články
pred 9 mesiacov 582 videní | 6 minúty čítania

Last minute Mallorca

Last minute Mallorca
Kupujete letnú dovolenku na last minute? Neviete si vybrať kam ísť? Prečítajte si, prečo cestovať na Mallorcu, najväčší z Baleárskych ostrovov a ktorý hotel si vybrať.

Kupujete letnú dovolenku na last minute? Neviete si vybrať kam ísť? Prečítajte si, prečo cestovať na Mallorcu, najväčší z Baleárskych ostrovov a ktorý hotel si vybrať.

Last minute na Mallorcu sa oplatí lebo: lietadlom zo Slovenska ste tam asi za 2,5 hodiny, nepotrebujete pas ani vízum, jedlo je európske čiže váš žalúdok by mal ostať bez ujmy, tu nájdete jedny z najkrajších pláží Španielska a priezračné more, ostrov ponúka všetko pre aktívnych aj pasívnych dovolenkárov a napriek rozvinutému cestovnému ruchu tu nájdete aj romantické a opustené zákutia.

 

 

Sever, juh či východ?

Pokojnú a ničím nerušenú dovolenku nájdete na východnom pobreží ostrova, ktoré ukrýva najkrajšie pláže s nádhernými zátokami uprostred vápencových útesov. Oblasť Alcúdie na severnom pobreží je pre milovníkov dlhých pláží s plytkým morom ako stvorená. Zábavu do skorých ranných hodín nájdete v niektorom z mnohých diskoték a pubov na juhu v okolí hlavného mesta. V ponuke last minutov na Mallorcu nájdete pestrú ponuku hotelov všetkých kategórií  v rôznych oblastiach Mallorcy.

 

 

Štúdiá s výhľadom na more priamo v centre diania

 

7poschodová budova aparthotelu Playa Dorada sa nachádza na východnom pobreží španielskeho ostrova Mallorca v letovisku Sa Coma. Popred hotel vedie pobrežná promenáda, ktorá spája strediská Sa Coma a S´Illot Cala Morlanda. V okolí hotela nájdete niekoľko obchodov, supermarketov, denných i nočných barov, požičovňu bicyklov, potápačskú školu a centrum vodných športov.

Zo 150 m vzdialenej zastávky jazdí autobus každých 30 minút do Cala Millor a Porto Cristo a každých 60 minút do 70 km vzdialeného hlavného mesta Palma de Mallorca.

Zariadenie hotela je jednoduchšie a nie práve najnovšie, ale o čistotu izieb a verejných priestorov sa tu vzorne starajú. Sedem poschodí je ľahko dostupných tromi výťahmi a dvomi schodiskami. Všetky štúdiá sú priestranné, orientované na more a majú z balkóna aký taký výhľad na more. Niektoré štúdiá sú vybavené kuchynským kútikom, ktorý ocenia najmä rodiny s deťmi.

Ak hľadáte krásnu pieskovú pláž, ste tu na správnom mieste. Vyjdite bránkou pri bazénoch na pobrežnú promenádu, vydajte sa doľava a po malej chvíli sa ocitnete na dlhej a širokej pláži s bielym pieskom, pozvoľným vstupom a čistým morom s malými vlnkami. Plážové osušky nie sú k dispozícii, ale za pár eur ich kúpite v niektorom z okolitých obchodov.

Pobyt v trojhviezdičkovom aparthoteli Playa Dorada s all inclusive službami spríjemní dovolenkárom aj veľmi milý a ochotný personál a chutná kuchyňa.

 

 

All inclusive hotel v nádhernej prírodnej scenérii

 

Niekoľko kilometrov južnejšie sa v malebnej oblasti Calas de Mallorca nachádza štvorhviezdičkový hotel Globales América. Hotel je postavený na skalnom útese a ponúka nádherné výhľady na more a okolie. Asi za 10 minút sa dostanete do menšieho pokojnejšieho centra s obchodíkmi, reštauráciami a barmi.

Zo  zastávky priamo pred hotelom jazdí autobus do hlavného mesta Palma de Mallorca a do Porto Cristo, severnejšieho letoviska východného pobrežia Mallorcy.

V hlavnej 8poschodovej budove s výťahmi sú situované izby a všetky hotelové služby. Hneď vedľa je nižšia budova, v ktorej sú iba izby. Hotel postupne prechádza rekonštrukciou (samozrejme mimo sezóny). Už v základnej cene ponúka Globales América to, čo je v iných hoteloch za príplatok: nádherný výhľad na more zo všetkých izieb. Každodenný pohľad na východ slnka z balkóna vašej izby bude „rušiť“ iba šum mora.

Na hotelovú kuchyňu si len málokto sťažuje. „Čerešničkou na torte“ je čerstvo pečená pizza v hotelovej pizzerii, kde si až do polnoci môžete v rámci služieb all inclusive niečo malé zahryznúť.

Chodníček a pár schodov vás z hotelového areálu za 2-3 minútky dovedú na neveľkú pieskovú pláž medzi skalami pod hotelom. More je čisté, priezračné a nádherne tyrkysové. Pozvoľný vstup do mora je ideálny pre deti a neplavcov. Prenájom vodného bicykla bude určite spestrením vášho leňošenia a slnenia na pláži. Ak sa vydáte na prechádzku po pobreží smerom na juh, za pár minút naďabíte na ďalšiu krásnu pieskovú pláž.

 

 

Luxus, ktorý v last minutoch na Mallorcu nenájdete

 

Vyše 8 miliónov turistov si to každoročne namieri na Malorku. Ak máte zálusk na niektorý z obľúbených luxusných hotelov, radíme vám, nečakajte na last minute a rezervujte si svoj pobyt vopred.

Hotel Puravida Blau Porto Petro***** je nádherný rezort na pokojnom mieste v lone krásnej prírody neďaleko zlatistých pláží s jemným pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Svojim klientom ponúka luxus, vynikajúcu kuchyňu a relax vo vlastnom wellness centre. Nebudete chcieť odísť.

Luxusnú a romantickú dovolenku prežijete v hoteli Mallorca Palace*****. Hotel je určený len dospelým osobám a ponúka klientom športové vyžitie, spa centrum a krásnu pieskovú pláž s priezračnou vodou. Večer na vás čakajú reštaurácie, obchodíky a bary v okolí.

Pozrite si prehľad last minute zájazdov na Mallorcu z ponuky cestovnej agentúry Idem a vyberte si medzi jednoduchším hotelom priamo v centre diania a hotelom vyššej kategórie v nádhernej prírodnej scenérii.

 

Mallorca s IDEM

 

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 2199 videní | 4 minúty čítania
pred 8 mesiacov 1767 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1634 videní | 4 minúty čítania
pred 1 rokom 1462 videní | 4 minúty čítania