Späť na všetky články
pred 1 rokom 4619 videní | 4 minúty čítania

Krásy Slovenska vo svete: Čo o nás v roku 2019 napísali blogeri, New York Times a Lonely Planet?

Krásy Slovenska vo svete: Čo o nás v roku 2019 napísali blogeri, New York Times a Lonely Planet?
Rok 2019 slovenskému turizmu prial nielen rekreačnými poukazmi, ale aj pozitívnymi zmienkami o našej krajine v zahraničí.

Rok 2019 slovenskému turizmu prial nielen rekreačnými poukazmi, ale tiež zmienkami o našej krajine, ktoré odzneli v rešpektovaných zahraničných médiách či na profile známych blogerov. Pozrite sa, čo o nás napísali.

 

Najlepšia lokalita Európy za rok 2019 podľa Lonely Planet? Vysoké Tatry

Svetoznámy cestovateľský portál Lonely Planet a jeho experti zverejnil v roku 2019 zoznam najlepších miest Európy. Doň zaradili okrem známych miest, ako sú Island či Madrid, aj menej známe lokality, ktoré podľa ich slov ešte len vstúpia do centra pozornosti.

Ak tušíte, že práve k takýmto miestam patrí aj naše Slovensko, tušíte správne. Hneď na prvom mieste v rebríčku sa totiž objavili Vysoké Tatry, ktoré označili za vznešenú ríšu krivých vrcholov a vodopádov, kde zem pokrýva snehová prikrývka a v lesoch hliadkujú šelmy, ako sú vlky či medvede hnedé.

Štrbské Pleso. Zdroj: unsplash.com/@kasiape

„Okrem pozorovania divokej zveri je tu aj mnoho ďalšieho, čo plne zamestná cestovateľov. Od túry na najvyšší vrch Slovenska, známy ako Gerlachovský štít, cez člnkovanie na ľadovcovom jazere Štrbské Pleso až po tradičnú pohostinnosť vo vysokohorských chatách, z ktorých sa nebudete chcieť vrátiť naspäť na zem,“ píše sa v článku.

Text dopĺňa zostrih videí, ktorý ukazuje najlepšie miesta a atrakcie našich veľhôr.

Celý článok >

 

Reportáž v New York Times: Šťastne sám v Tatrách

Aj stĺpčekár prestížnych amerických novín New York Times sa v roku 2019 vydal preskúmať naše Vysoké Tatry. Pricestoval sem na jar – čiže po skončení lyžiarskej sezóny a v čase, keď boli mnohé turistické trasy ešte stále uzatvorené pre verejnosť.

„Davy boli menšie, premávka na ceste naprieč krajinou riedka a počas toho, ako som si užíval všetky tie prírodné krásy, ktoré táto malá krajina ponúka, mi spoločnosť robili len moje myšlienky. Odporúčam vám to,“ píše v úvode Sebastian Modak.

Pozitívne hodnotil už samotnú cestu do Tatier, ktorú označil za polovicu zábavy počas celého výletu. Vyzdvihoval nádherné výhľady na zelené doliny a malé dedinky, neskôr v samotných Tatrách prehľadné turistické značenie. 

Výhľady na Tatry označil novinár za rovnako pôsobivé ako výhľady priamo zo štítov. Zdroj: Sebastian Modak/The New York Times 

V texte sa pozitívne zmienil o výstupe na Lomnický štít, ale napríklad aj o Spišskom hrade či Košiciach, ktoré práve v tom čase hostili Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2019.

„Momenty, ktoré si budem pamätať najviac, budú úryvky dlhých prechádzok okolo vždyzelených stromov, prechody horskými priesmykmi a okolo tichých jazier, na ktorých sa zrkadlila sivá obloha a horské chaty,“ končí svoje rozprávanie Modak. 

Celý článok >

 

Známi blogeri z Austrálie: Nečakali sme, že Slovensko bude také krásne 

Aj populárnej austrálskej dvojici, ktorá vystupuje pod názvom Flying the Nest, môžeme byť vďační za odprezentovanie našej krajiny v zahraničí, a to predovšetkým úžasnými fotografiami a videami. O to viac, že nezostali len vo Vysokých Tatrách. Hoci práve tie sa im páčili najviac. 

Stephen a Jess na Štrbskom plese. Zdroj: flyingthenest.tv

Okrem Tatier zavítali aj do Bratislavy, k rozprávkovému Bojnickému zámku, Oravskému hradu či Spišskému hradu. Na svojich potulkách spoznali i Dobšinskú ľadovú jaskyňu, Čičmany, Súľov či malebnú Banskú Štiavnicu.

Austrálsky pár zavítal aj do Banskej Štiavnice. Zdroj: flyingthenest.tv

Okrem skvelých fotografií vytvorili Stephen a Jess zo svojich ciest naprieč Slovenskom aj video, ktoré si ľudia ku koncu roka 2019 zobrazili už takmer 197-tisíckrát. Jeho názov je príznačný: Nečakali sme, že Slovensko bude také krásne.

 

Nám teda zostáva zaželať si, aby v ďalších rokoch bolo takýchto zmienok o našej krásnej krajine stále viac a viac. :)

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145118 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120561 videní | 6 minúty čítania