Späť na všetky články
pred 1 rokom 9115 videní | 8 minúty čítania

Kde zažijete najlepšie medové týždne? Vyberáme 5 ideálnych destinácií na svadobnú cestu

Kde zažijete najlepšie medové týždne? Vyberáme 5 ideálnych destinácií na svadobnú cestu
V týchto lokalitách si môžete slnko a piesočnaté pláže užívať počas celého roka.

Ak premýšľate nad destináciou na vaše medové týždne, lokality v tomto článku stoja minimálne za zváženie. Ich výhodou je najmä to, že slnko a piesočnaté pláže si tu môžete užívať kedykoľvek počas roka.

destinacie na medove tyzdne

Ak ste čítali náš článok o Maldivách, možno ja na základe neho sa dozvedeli o cenách World Travel Awards. Tie sa udeľujú dovolenkovým destináciám v mnohých kategóriách, medzi nimi aj v kategórii najlepšia krajina na medové týždne.

Od prvého vyhlásenia cien sa medzi najlepšími destináciami objavilo aj nasledujúcich päť ostrovných štátov.

 

Svätá Lucia

O ostrove Svätá Lucia sa dá povedať, že kategóriu úplne ovládol. Od začiatku vyhlasovania cien sa stal najlepšou destináciou na medové týždne až deväťkrát.

medove tyzdne ostrov Svata Lucia

Dokonca podľa U. S. News and World Report Svätá Lucia nielenže patrí medzi najlepšie svetové destinácie na medové týždne, ale ostrov je aj najlepšou voľbou pre mladomanželov spomedzi všetkých karibských štátov.

No teraz prejdime k tomu, čo dovolenkárov na ostrove láka najviac.

Tentokrát nezačneme plážami, ale poznávacími výletmi. Medzi najväčšie atrakcie totižto patrí ostrov Pigeon, ktorý leží severozápadne od Svätej Lucie.

medove tyzdne ostrov Pigeon

Ostrov Pigeon

Keďže Svätú Luciu ovládali dlhé roky Francúzi aj Briti, dozviete viac o pestrej koloniálnej histórii. Okrem toho sa môžete prejsť na miesto, kde sa každoročne v máji koná jazzový festival. Ak sa dostanete aj na najvyšší vrch ostrova Pigeon, budete mať krásny výhľad na zátoku Rodney, jednu z najkrajších lokalít Svätej Lucie.

Ďalším poznávacím znakom Svätej Lucie je pohorie The Pitons. Dva sopečné vrchy – Gros Piton a Petit Piton – síce nepatria so 750 metrami k tým najvyšším, no i tak zostaňte kvôli nerovnosti terénu veľmi opatrní. Túru do týchto končín by ste mali absolvovať so sprievodcom.

medove tyzdne sopecne pohorie The Pitons

Sopečné pohorie The Pitons

Počas medových týždňov určite nesmiete vynechať pláže. Pre mladomanželov je jednoznačnou voľbou Anse Chastanet, ku ktorej sa dostanete buď lodným, alebo pozemným taxíkom. Ak sa však ubytujete v blízkych strediskách, na pláž to budete mať iba kúsok.

medove tyzdne ostrov Svata Lucia plaz Anse Chastanet

Pláž Anse Chastanet

Ak vám neprekáža viac ľudí a aj počas romantickej dovolenky hľadáte dobrodružstvo, určite sa vyberte na pláž Reduit. Skúsiť tu môžete vodné lyže alebo windsurfing. V blízkosti pláže sa nachádza dostatok barov a reštaurácií, takže môžete hneď vyskúšať aj miestne špeciality.

medove tyzdne ostrov Svata Lucia plaz Reduit

Pláž Reduit

 

Seychely

Súostrovie Seychely každoročne navštívi 300-tisíc turistov. Tropické podnebie je pre nich zárukou slnečného počasia kedykoľvek počas roka. Veď napríklad aj v čase, keď sme písali tento článok, bolo na Seychelách príjemných 28 stupňov.

A inak to nebude ani počas nasledujúcich mesiacov. Preto ak premýšľate, kde stráviť medové týždne, alebo si iba tak vyberáte exotickú dovolenku, Seychely by ste nemali z vášho výberu vynechať.

medove tyzdne Seychely

No predtým, než začneme odôvodňovať všetky tieto chvály, pripomenieme vám zopár všeobecných informácií. Seychely zoskupujú 115 ostrovov v Indickom oceáne. Na území, ktoré leží približne 1 500 kilometrov východne od afrického kontinentu, sa dohovoríte v angličtine, francúzštine alebo kreolčine.

Pred dvomi rokmi si Seychely vyslúžili ocenenie World Travel v kategórii najlepšia destinácia na medové týždne. V tom istom roku sa v rámci Indického oceánu stali Seychely destináciou s najekologickejším rezortom a najlepšou leteckou spoločnosťou.

medove tyzdne Seychely plaz Anse Source dArgent

Pláž Anse Source d’Argent

Ale prejdime teda k tomu, čo by ste počas dovolenky na Seychelách nemali vynechať.

Jednoznačne vám odporúčame navštíviť ostrov Mahé, ktorý je zároveň najväčším ostrovom celého súostrovia. Lákadlom ostrova je napríklad pláž Anse Soleil alebo Anse Takamaka.

Výhodou Mahé je aj to, že v blízkosti leží medzinárodné letisko a hlavné mesto Victoria.

medove tyzdne Seychely plaz Takamaka

Pláž Takamaka

Do svojho zoznamu zážitkov na Seychcelách si určite zapíšte aj návštevu tretieho najväčšieho ostrova La Digue, na ktorý sa musíte presunúť loďou z Mahé alebo ostrova Praslin. Medzi najkrajšie lokality na La Digue patrí pláž Anse Source d’Argent. Tým, že ju chránia útesy, je vhodná aj pre rodiny s deťmi.

medove tyzdne Seychely ostrov La Digue

Ostrov La Digue

 

Jamajka

Ak ste si doteraz Jamajku spájali iba s hudbou a farbistou africkou atmosférou, mali by ste vedieť, že ide o jednu z najlepších destinácií v Karibiku.

Jamajka sa v roku 2011 stala najlepšou destináciou na medové týždne. No ak chcete mať aj exotickú svadbu, Jamajka je na to ako stvorená. Ceny World Travel sa totižto udeľujú aj v kategórii najlepšia svadobná destinácia. V minulom i predminulom roku túto kategóriu ovládla práve Jamajka.

medove tyzdne Jamajka

A aby ste videli, čo všetko tu môžete v najromantickejších momentoch zažiť, poďte sa s nami na Jamajku pozrieť.

Pláž Negril síce meria „iba“ päť míľ, no vďaka svojej dĺžke si vyslúžila prezývku Sedemmíľová pláž.

medove tyzdne Jamajka plaz Negril

Pláž Negril

Táto lokalita je jednou z najvychytenejších na ostrove, vídať tu môžete plavcov aj fanúšikov kajakov a plachetníc. Zaujímavosťou je, že sa tu organizuje najviac svadobných obradov spomedzi všetkých karibských pláží.

K miestam, ktoré musíte určite vidieť, patrí aj pláž Doctor's Cave v zálive Montego. Zlatistý piesok a čisté more sú iba zlomok toho, prečo by ste sa sem mali vybrať.

medove tyzdne Jamajka plaz Doctors Cave

Pláž Doctor's Cave

K atraktivite pláže prispieva fakt, že je nanajvýš pokojná, keďže tu platí úplný zákaz púšťania hudby. Navyše, k dispozícii sú štandardné služby ako prenájom ležadiel a slnečníkov.

Samozrejmosťou sú vodné športy a atrakcie. My určite odporúčame cestu loďou, ktorá má sklenené dno, vďaka čomu môžete pozorovať podmorský svet.

 

Barbados

Karibik je dokonalým miestom na trávenie svadobnej dovolenky. Svedčí o tom aj Barbados, ktorý bol taktiež vyhlásený za najlepšiu destináciu na medové týždne.

No nudiť sa tu určite nebude nikto, pretože Barbados je kombináciou krásnych pláží, histórie a turistických lokalít. Na niektoré z týchto miest sa teraz spoločne vyberieme.

medove tyzdne Barbados

Pláž Bathsheba leží na východnom pobreží Atlantického oceánu. Poznávacím znakom tohto miesta sú obrovské balvany a množstvo surferov. Plavcov však upozorňujeme, aby pre silné spodné prúdy mora zostali opatrní.

medove tyzdne Barbados plaz Bathsheba

Pláž Bathsheba

Zhruba 20 kilometrov od pláže Bathsheba leží nemenej známa pláž Crane. Tu sa stretávajú miestni, turisti i návštevníci z výletných lodí a užívajú si oddych na koralovoružovom piesočnatom pobreží.

medove tyzdne Barbados plaz Crane

Pláž Crane

Pre trochu iný zážitok sa vyberte do neďalekej botanickej záhrady Andromeda, ktorá zoskupuje autentické karibské stromy a rastliny, čo z nej robí jednu z najväčších atrakcií na Barbadose.

medove tyzdne Barbados botanicka zahrada Andromeda

Botanická záhrada Andromeda

Ako sme však spomínali, Barbados ukrýva aj kus histórie, a to preto, že ako pri mnohých ostrovoch v Karibiku, aj Barbados do značnej miery ovplyvnila britská kolonizácia.

Aj pre tieto vplyvy sa historická časť hlavného mesta Bridgetown v roku 2011 stala súčasťou pamiatok UNESCO. Súčasťou historického dedičstva je napríklad opevnenie Garrison či budova parlamentu.

medove tyzdne Barbados historicka budova parlamentu v Bridgetowne

Historická budova parlamentu v Bridgetowne

Cesta od pláží Bathsheba a Crane trvá do hlavného mesta zhruba pol hodiny, preto Bridgetown určite neobíďte.

 

Maurícius

A ako sme článok začínali, tak ho aj skončíme, čiže ďalším rekordérom v kategórii najlepšia destinácia na medové týždne. Totižto Maurícius sa za posledných desať rokov takouto destináciou stal až štyrikrát. Naposledy to bolo v roku 2015.

Ale keďže sme už jeden samostatný článok Mauríciu venovali, vyberieme to najlepšie z najlepšieho, čo by ste mali na ostrove zažiť.

K top lokalitám určite patrí rezort Grand Baie, ktorý je považovaný za najlepší dovolenkový rezort na ostrove. Dôvodom je najmä široká ponuka voľnočasových aktivít. Ak už hľadáte krásne pláže (Trou aux Biches), chcete nakupovať alebo si vychutnať nočný život, v Grand Baie nájdete všetko.

medove tyzdne Mauricius Grand Baie

Grand Baie

Či už pre páry so záľubou v turistike, alebo iných dovolenkárov je tu mnoho prírodných atrakcií, ktoré treba vidieť a zažiť. Navštíviť Maurícius a nevidieť vodopády Chamarel alebo takzvanú Sedemfarebnú zem by bola naozaj škoda. Veď aj sami musíte uznať, že nič podobné len tak hocikde neuvidíte.

medove tyzdne Mauricius vodopady Chamarel

Vodopády Chamarel

 

Súvisiace články
pred 1 rokom 86600 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 83889 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82567 videní | 6 minúty čítania