Späť na všetky články
pred 1 rokom 3035 videní | 6 minúty čítania

Kam s deťmi cez jarné prázdniny? Vyberte si z našich prázdninových tipov

Kam s deťmi cez jarné prázdniny? Vyberte si z našich prázdninových tipov
Strávite školské prázdniny s deťmi doma alebo sa vyberiete na lyžovačku, wellness pobyt či exotickú dovolenku?

Strávite školské prázdniny s deťmi doma alebo sa s celou rodinou vyberiete na lyžovačku, wellness pobyt či exotickú dovolenku za zvýhodnenú cenu?

 

jarne prazdniny

 

Východ

jarne prazdniny vychod

 

Edukačné hry v EkoParku Holá Hora

Ak nechcete, aby vaše deti strávili celý prázdninový čas doma, no zároveň by ste ich chceli mať stále pod dohľadom, toto miesto to všetko spĺňa.

EkoPark Holá Hora je prímestským parkom a nájdete ho v západnej časti Prešova v Kolmanovej záhrade. Ide o ideálne miesto na pokojnú rodinnú prechádzku spojenú s pozorovaním zajacov, koní či kôz.

Deti, ktoré si zábavu predstavujú trochu inak, si ju môžu užiť na preliezkach a hojdačkách.

Záhrada je zároveň miestom, kde sa hranie spája so vzdelávaním. Vďaka edukačným hrám si deti osvoja environmentálne poznatky nielen o zvieratkách, ktorú tu žijú, ale tiež o rastlinách a stromoch, ktoré tu rastú.

Na chvíľu sa dokonca stanú pátračmi liečivých bylín a umelcami, ktorí dokážu kresliť aj bez farbičiek.

Vstup do tohto ekoparku je bezplatný. Pri edukačných aktivitách zaplatíte od 1 € za hodinu až po 5 € za celodenný program.

EkoPark Hola Hora mapa

Zdroj: EkoPark Holá Hora

 

Zimné športy v Bachledke

Lokalita, ktorá sa preslávila najmä chodníkom korunami stromov, ponúka množstvo zážitkov pre jarnú dovolenku s deťmi. Na bezplatnom klzisku sa môže vyblázniť celá vaša rodina, no lyžiarsky svah v Bachledke je vhodný hlavne pre skúsenejších lyžiarov.

Bachledova dolina

Zdroj: Bachledka Ski & Sun

Deti, ktoré by sa chceli lyžiarskemu remeslu priučiť, majú k dispozícii detský lyžiarsky areál SUN kid. Aby pre nich bola škola lyžovania zábavnejšia, súčasťou zjazdovky sú rozprávkové postavičky, výukový kolotoč aj detský vlek.

V Bechledke si môžete užiť aj sánkovačku na 2,5-kilometrovej trati, no ak vám nie sú cudzie ani adrenalínové športy, určite si vyskúšajte snowrafting alebo snowtubing.

Bachledka Ski & Sun

Zdroj: Bachledka Ski & Sun

 

Nekonečné možnosti Vysokých Tatier

Pokiaľ by ste chceli stráviť jarné prázdniny s rodinou a dopriať si úplné odlúčenie od všetkého ruchu, Prešovský kraj vám k tomu dáva more príležitostí. Doprajte si napríklad rodinnú lyžovačku v najmenších veľhorách na svete.

tatransky ladovy dom na Hrebienku

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku.

Okrem lyžovačky môžete vo Vysokých Tatrách zažiť atmosféru Tatranského ľadového dómu alebo Tatranskú galériu ľadových majstrov. Najmä pre mužskú časť výletu bude veľkolepým zážitkom večerné ratrakovanie.

jazda na ratraku

Obrovským prázdninovým zážitkom môže byť aj nočná jazda ratrakom.

Okrem spomínaných atrakcií si môžete skrášliť prázdniny prechádzkou po prírode. Aj keď je väčšina tatranských chodníkov uzavretá, stále ich je sprístupnených dostatok na to, aby ste si mali z čoho vyberať.

 

Západ

jarne prazdniny zapad

 

Vodné dobrodružstvá v Aquaparku Senec

Jarné prázdniny strávené vo vodnom svete AQUATHERMAL sa nesú v znamení zábavy, relaxu, ale aj adrenalínu. O rozptýlenie detí sa postará 5 celoročných bazénov a 70-metrový tobogan strednej náročnosti.

Aquathermal Senec

Zdroj: AQUATHERMAL SENEC

Dospelí si svoje chvíle maximálneho oddychu užijú v saunovom svete alebo vo vírivkách. Samozrejmosťou sú masáže a saunové ceremoniály rôzneho druhu.

Kneippov kupel Aquathermal Senec

Špecialitou saunového sveta je Kneippov kúpeľ. Zdroj: AQUATHERMAL SENEC

 

Za oddychom kamkoľvek do sveta

Jarné prázdniny môžu byť tými najlepšími, aké ste kedy zažili, pretože okrem lyžovačky či wellness pobytu ich môžete so svojou rodinou stráviť aj pri mori.

Obyvatelia západného Slovenska môžu využiť ponuku last minute dovoleniek v exotike za špeciálne akciové ceny od Idem.sk, na ktoré sa odlieta z Bratislavy alebo Viedne.

plaze Kuby

Vaše jarné prázdniny sa môžu niesť aj v exotickom štýle na plážach Kuby.

Magnetom aktuálnej sezóny je exotická Kuba a jej najznámejšie letovisko Varadero. Práve toto miesto vyhľadávajú rodiny s deťmi, ako aj priaznivci potápania, šnorchlovania či paraglajdingu.

Pre tých, ktorí by chceli stráviť jarné prázdniny na luxusnej dovolenke za rozumnú cenu, všetkými desiatimi odporúčame Dubaj.

Súčasné mesto budúcnosti plné unikátov ponúka okrem výborných podmienok na oddych aj kúsok zimného dobrodružstva v celoročnom lyžiarskom areáli. Idete do toho?

jarne prazdniny v Dubaji

Komu by sa počas dovolenky v Dubaji zacnelo za slovenskou zimou, môže si ísť zašportovať do lyžiarskeho strediska v nákupnom centre.

 

Stred

jarne prazdniny stred

 

Vyhliadky v Bojniciach

Hoci sú Bojnice vychýreným kúpeľným mestom, väčšina ľudí ich pozná vďaka Bojnickému zámku či prvej slovenskej ZOO. Okrem známych atrakcií toho Bojnice ponúkajú oveľa viac, čo znamená, že na ich návštevu si pokojne vyhraďte aj viac ako deň.

Bojnicky zamok

Bojnický zámok vyzerá pod snehovou prikrývkou ešte viac rozprávkovo.

Len nedávno vznikla v Bojniciach nová výšková dominanta – 30-metrová vyhliadková veža Čajka.

Bojnicka vyhliadka

Bojnická vyhliadka. Zdroj: SheMakesMeTravel

Dostanete sa k nej asi po 40-minútovej prechádzke z Bojníc. Z vrcholu vyhliadky uvidíte okrem panorámy zasnežených Bojníc a zámku aj Prievidzu, snehom pokryté pohorie Vtáčnik, Ždiar a Kremnické vrchy.

To, čím sa môže bojnický chodník korunami stromov pýšiť, je jeho ekologická výstavba. Prítomnosť chodníka neubrala na kráse okolitej prírody, takže návšteva tohto miesta je o to pôsobivejšia.

Podľa informačného strediska mesta Bojnice je vyhliadková veža Čajka v tomto období otvorená od 8:00 do 18:00 hod.

 

Vodný park v Bešeňovej

Aj keď sa môže zdať, že na kúpanie je zima, pre Bešeňovú to neplatí. Termálny kúpeľ v 39-stupňovej vode je práve jednou z najlepších vecí, akú si môžete v chladnej zime dopriať. A to všetko aj s vašimi deťmi.

Besenova

Zdroj: Bešeňová

Zatiaľ čo vy si môžete užívať relaxačný pobyt s obľúbeným drinkom priamo v bazéne, deti zažijú nekonečnú zábavu vo vodnom parku. O tú sa postará 9 celoročných bazénov, 43-metrový špirálový tobogán, bazén s vlnami či lezecká stena.

bazen s vlnami Besenova

Bazén s vlnami vydáva zvuk ako skutočné more. Zdroj: Bešeňová

 

Kopec zážitkov v Jasnej

Na našom najväčšom lyžiarskom stredisku sa nudiť určite nedá. Okrem zjazdoviek s celkovou dĺžkou až 49 kilometrov si svoju predstavu zábavy a oddychu naplnia rodičia aj ich deti.

Jasna lyziarske stredisko

Zábava v Jasnej pokračuje aj po skončení lyžovačky. Napríklad vo Fun Arene, kde sa môžete spolu s deťmi sánkovať či vyskúšať iné netradičné zimné športy, ako sú skifox, snowbike, snowscoot a Skki Trikke.

snowscoot Jasna

Snowscoot je kombináciou snowboardu a BMX.

Komu by sa aj tak málilo, nech si koniec dňa spestrí hodinovým zážitkovým ratrakovaním na svahoch Chopku.

Po náročnom dni si môžete užiť wellness v niektorom z hotelov v Nízkych Tatrách.

Súvisiace články
pred 2 rokmi 145121 videní | 5 minúty čítania
pred 1 rokom 120579 videní | 6 minúty čítania