Späť na všetky články
pred 1 rokom 6030 videní | 5 minúty čítania

Vo Fínsku sprístupnia dovolenkový ostrov, na ktorý smú vstúpiť iba ženy

Vo Fínsku sprístupnia dovolenkový ostrov, na ktorý smú vstúpiť iba ženy
Prepáčte, muži. SuperShe ostrov je určený iba ženám, ktoré si chcú oddýchnuť od spoločenského tlaku.

Prepáčte, muži. SuperShe ostrov je určený iba ženám, ktoré si chcú oddýchnuť od spoločenského tlaku. Okrem relaxu sa tu môžu spájať s inými zaujímavými ženami, kúpať, saunovať, cvičiť jogu, meditovať alebo cvičiť fitness. Ostrov, ktorý je dostupný len pre 10 osôb, bude sprístupnený už v júni tohto roku.

 

Svätyňa pre ženy na pobreží Fínska

Útočisko pre ženy je ukryté vo vodách Baltického mora v súostroví pri pobreží Fínska. Za nápadom vytvoriť destináciu len pre osoby nežného pohlavia stojí podnikateľka a bývalá riaditeľka poradenskej spoločnosti Kristina Roth.

Hovorí, že jej cieľom bolo vybudovať miesto, kde by mohli ženy nerušene dovolenkovať a oddychovať bez toho, aby na ne pôsobil spoločenský tlak. SuperShe je ostrov, kde sa môžu rovnako naladené ženy vzájomne spájať a čerpať inšpiráciu a životnú energiu.

supershe-finsko

 

Žiadny feminizmus. Za myšlienkou stojí potreba spájať sa

Vzhľadom na to, že vstup na tento ostrov je vyhradený len ženám, podľa Roth je zároveň zónou bez sexuálneho napätia. Okrem toho, že ostrov prilákal pozornosť svetových médií, všimli si ho aj kritici.

Viacerí z nich takéto striktné vymedzenie len pre jedno pohlavie prirovnávajú k diskriminácii či dokonca feminizmu. Napokon, svoje vyhradené „územia“ majú aj muži. Napríklad takú účasť na cyklistických pretekoch Tour de France.

supershe-priroda

Je pravdepodobné, že tunajšia príroda si návštevníčky podmaní rovnako, ako si získala Kristinu. Zdroj: SuperShe Island

Kristina sa voči týmto slovám ohrádza. Ako žena na vysokom postavení v minulosti totiž aj ona sama žila, pracovala a dýchala vo svete ovládanom mužmi. Nejde jej o žiadnu nadradenosť jedného pohlavia voči druhému. Chce vytvoriť miesto, ktoré ženy povzbudí a vzájomne spriatelí.

Keď po odchode z práce začala Kristina cestovať, vo svete stretla množstvo úžasných žien. Po kúpe ostrova sa teda okamžite pustila do renovácie a výstavby, aby sa už čoskoro takéto ženy mohli stretávať a zdieľať svoje myšlienky, príbehy a poznatky práve na tomto mieste.

Podarilo sa a prvé návštevníčky zavítajú na ostrov SuperShe už v júni tohto roka. Oficiálne otvorenie pre verejnosť prebehne v júli.

kristina-roth-supershe

Zakladateľka fínskeho ostrova pre ženy Kristina Roth. Zdroj: SuperShe Island

 

Za všetkým hľadajte... muža

Znie to síce paradoxne, ale bez Kristininho muža by žiadna dovolenková destinácia pre ženy nevznikla. Myšlienka pretvoriť obyčajný ostrov na svätyňu pre ženy síce vyšla z hlavy ambicióznej podnikateľky, no bol to práve jej manžel, kto jej nedotktnuté súostrovie ukázal.

Po tom, čo som sa zamilovala do Fína, som sa zaľúbila aj do tejto oblasti fínskeho súostrovia,“ vraví Kristina Roth. Za vznikom tohto miesta sa teda neskrýva žiadna honba za zárobkom, ale krásny ľúbostný príbeh zamilovanej dvojice.

priroda-supershe-finsko

Príroda na ostrove SuperShe je podobná ako vo fínskom Národnom parku Repovesi.

 

Návštevníčky čakajú krásne západy slnka a liečivé stromy

Rovnako ako Kristina, okolitú prírodu, pokoj a more by ste si pri návšteve ostrova určite zamilovali aj vy. Malé fínske súostrovia sú známe svojimi neustále zelenými stromami s liečivými vlastnosťami a skalnatými pobrežiami, kde sa počas teplých dní dá opaľovať aj kúpať.

Ostrov SuperShe má svoje čaro nielen počas dňa, ale aj podvečer. Jeho pobrežie je totiž ideálnym miestom na pozorovanie zapadajúceho slnka, ktorého lúče sa odrážajú na hladine Baltického mora a miznú za vedľajšími ostrovmi.

supershe-ostrov

Zdroj: SuperShe Island

 

Len pre desať vyvolených

Okrem prírodných lákadiel sú súčasťou ostrova aj štyri zrekonštruované chatky v luxusnom štýle vybavené kúpeľňou aj fínskou saunou. Tie budú pre 10 návštevníčok náhradným domovom na zopár týždňov či mesiacov. Je totiž na vás, akú chvíľu v spoločnosti „superžien” na ostrove strávite.

Počas pobytu vás čakajú každodenné aktivity ako wellness, hodiny jogy, meditácie, fitness cvičenia, kurzy varenia, spoločné plavby alebo prechádzky po ostrove.

chatka-supershe

Súčasťou ostrova sú štyri luxusné chatky s celkovou kapacitou 10 osôb. Zdroj: SuperShe Island

 

Byť ženou nestačí, treba sa tak aj cítiť

Skôr, než sa s úplným nadšením rozhodnete kúpiť si dovolenku na ostrove SuperShe, mali by ste vedieť, že dostať sa na jeho pevninu nie je úplne jednoduché. Katarine si totiž záujemkyne o dovolenku na svojom ostrove poctivo vyberá.

Pripraviť by ste sa mali na overovací proces prostredníctvom webstránky ostrova. Jednou z kľúčových vlastností, ktorá vás voči ostatným postaví do výhody, je optimistická povaha.

cit-sa-byt-zenou

 

Proces preverovania môže niektoré záujemkyne vystrašiť či nebodaj odradiť, Roth ich však ubezpečuje, že ostrov SuperShe privíta všetky ženy, vrátane tých z LGBT komunity.

Nie je to miesto vyhradené pre prominentné osobnosti. Stačí sa cítiť ako skutočná žena a dovolenku bez stresu si na tomto ostrove užijete aj vy.


Vybrať sa sem môžete aj ako sólo cestovateľka. SuperShe má čo ponúknuť každej z vás. :)

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 87055 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85293 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82793 videní | 6 minúty čítania