Späť na všetky články
pred 8 mesiacov 17141 videní | 4 minúty čítania

Dovolenkujete na Korfu? Objavte 7 najkrajších pláží tohto ostrova

Dovolenkujete na Korfu? Objavte 7 najkrajších pláží tohto ostrova
Pozrite si 7 nádherných pláží zeleného gréckeho ostrova Korfu, na ktorých sa vám bude zaručene páčiť.

Dovolenkári zelený ostrov Korfu milujú vďaka zeleným kopcom, starobylým pamiatkam, neopakovateľnej atmosfére, šumiacemu Iónskemu moru a, ako inak, unikátnym plážam. Niektoré z tých najlepších sme pre vás zhrnuli priamo v našom článku.

 

1. Pláž Paleokastritsa

Nádherná Paleokastritsa patrí k najobľúbenejším plážam na ostrove. Obklopená útesmi, olivovými hájmi a citrusovými sadmi, s pokojnou a čistou vodou. Ako bonus vás okúzli podmanivá vôňa pestrofarebných kvetov, ktorých rastie v jej okolí viac než dosť.

Pláž milujú všetci rodičia, ktorí si prídu na Korfu oddýchnuť so svojimi ratolesťami. Populárna je aj medzi priaznivcami vodných športov.

Beautiful-beach-Paleokastritsa-plaze-korfu-grecko

 

2. Pláž St. Spyridon

Malebná pláž St. Spyridon na severovýchode ostrova je snom každého cestovateľa. Krásna zátoka leží na pokojnom mieste medzi dvoma dedinkami Kassiopi a Akavi. Radosť budú mať najmä rodičia. Pokojná a čistá trblietavá voda v príjemných a plytkých zátokách zaručuje bezpečnosť aj pre najmenšie detičky.

plaz-st-spyridon-kostol-korfu

 

3. Pláž Glyfada

Široká pláž, ktorá leží v krásnom zálive, je jednou z najkrajších na Korfu. Pláž Glyfada pokrýva zlatistý piesok a obklopujú ju vysoké vrchy s borovicovými lesmi. Populárnou sa stala najmä medzi mladými ľuďmi, ktorí sa túžia na dovolenke poriadne zabaviť. Množstvo barov na pláži totiž sľubuje prežitie veselej dovolenky.

Dovolenkári tu môžu využiť sprchy i prezliekarne, prenajať si loďku, kanoe alebo vodný bicykel. Ak radi športujete, úsmev na tvári vám vyčarí plážový volejbal.

plaz-glyfada-korfu-hory-piesok

 

4. Pláž Ipsos

Dlhočizná štrková pláž Ipsos, ktorá je ľahko dostupná autom, ponúka široké možnosti nakupovania, zábavy aj vodných športov. Nechýba ani potápačské centrum pre milovníkov šnorchlovania a potápania. Ak chcete preskúmať morské dno a vidieť pestrofarebné rybičky, toto je správne miesto.

Z pláže Ipsos môžete navyše obdivovať majestátnu horu Pantokrator a jej zelené svahy.

plaz-ipsos-piesok-more-korfu

 

5. Pláž Sidari

Široká a piesočnatá pláž Sidari leží pozdĺž hlavnej cesty pri rovnomennom turistickom letovisku na severnom pobreží ostrova Korfu. Plytká a teplučká voda v mori je ideálna pre rodinky s deťmi. V pešej vzdialenosti od tejto skvelo vybavenej pláže nájdete celý rad barov, reštaurácií, kaviarní aj milých obchodíkov so suvenírmi. 

 

6. Pláž Halikounas

Obrovská pláž Halikounas s dĺžkou až 3 kilometre leží na juhozápadnom pobreží ostrova Korfu. Nachne vás nielen svojím jedinečným vzhľadom, ale aj pokojom, keďže ešte stále nepodľahla masovému turizmu.

Pláž sa tiahne pozdĺž jazera Korission, ktoré oddeľuje od mora. Drevená cestička vedie až k miestu, kde sa jazero vlieva do mora. Vďaka poveternostným podmienkam je pláž rajom pre milovníkov windsurfingu a kitesurfingu.

plaz-halikaunas-korfu-polostrovZdroj fotografie: Feel Greece

 

7. Pláž Issos

Jedna z najpôsobivejších pláží na celom Korfu. Pás zlatistého piesku a majestátnych pieskových dún vytvára skutočne neopakovateľné scenérie. Aj vďaka tomu dostala pláž Issos výstižnú prezývku „Sahara Korfu“.

Issos leží rovnako ako pláž Halikounas priamo pri jazere Korission, v oblasti, ktorá patrí k najveternejším na ostrove. Pláž je komfortne vybavená a dovolenkári majú možnosť prenajať si slnečníky aj ležadlá.

issos-beach-plaz-corfu-korfu-agios-georgios

 

8. Pláž Roda

V severnej časti ostrova Korfu sa nachádza krásna pláž ocenená modrou vlajkou. Pláž Roda je známa svojou čistučkou vodou a je vhodná pre rodiny s deťmi, ktoré sa tu môžu bezpečne kúpať. Na pláži nájdete slnečníky aj plážové ležadlá na prenájom.

Na okraji pláže nájdete tiež maličký prístav, v ktorom môžete obdivovať pohľad na miestnych rybárov s ich čerstvým úlovkom dňa.

plaz-roda-pristav-korfu

Rušné pláže s obchodíkmi a reštauráciami, veterné pláže pre dobrodruhov alebo pokojné kúpanie v lone prírody. Nech už uprednostňujete čokoľvek, na Korfu nájdete to, čo hľadáte.

 

 

Zaži si pláže Korfu na vlasntej koži!

 

Autor: Hana Ivanová

Súvisiace články
pred 1 rokom 86971 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 85039 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82758 videní | 6 minúty čítania