Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 35517 videní | 4 minúty čítania

6 pláží s ružovým pieskom, ktoré si jednoducho zamilujete

6 pláží s ružovým pieskom, ktoré si jednoducho zamilujete
Nasledujúce pláže vyzerajú tak skvelo, že sa na ne vôbec netreba pozerať cez ružové okuliare. Veď načo by aj.

Nasledujúce pláže vyzerajú tak skvelo, že sa na ne vôbec netreba pozerať cez ružové okuliare. Veď načo by aj. Nájdete na nich totiž jedinečný ružovkastý piesok.


Lombok, Indonézia. Zdroj: Jeremy Bishop, Unsplash.com

 

Čomu tieto pláže vďačia za svoj vzhľad?

Nezvyčajný ružový piesok je zmesou bieleho piesku a malých čiastočiek z odumretých svetločervených koralov.

Poďte sa teda s nami pozrieť na miesta, kde presne takéto pláže nájdete.

 

1. Crane Beach, Barbados

Na juhovýchode ostrova Barbados nájdete jednu z najkrajších pláží s názvom Crane Beach, ktorej na atraktivite rozhodne pridáva nezvyčajný ružový nádych tamojšieho piesku.

Pláž obklopujú exotické palmy a vysoké útesy, ktoré k nej tak trochu sťažujú prístup. Ak sa teda neubytujete v niektorom z okolitých luxusných rezortov, cestou na Crane Beach budete musieť prejsť niekoľko schodísk.

 

2. Tangsi Beach, Lombok, Indonézia

Pláž Tangsi nájdete v malej dedinke Sekaroh vo východnej časti ostrova Lombok, ktorý leží hneď vedľa turisticky vyhľadávaného Bali.

Na rozdiel od Bali sa však Lombok môže pochváliť tým, že sa na ňom nachádza spomínaná ružová pláž, ktorá je len jednou z dvoch pláží tohto druhu v celej Indonézii. Tá druhá je na neďalekom ostrove Komodo.


Zdroj: Schristia, Flickr.com

 

3. Pláž Elafonisi, Kréta, Grécko

Jednou z najdostupnejších ružových pláží pre Slovákov je určite Elafonissi, ktorá sa nachádza na populárnom gréckom ostrove Kréta, kde môžete kedykoľvek vycestovať za super ceny.

Aby sme boli presnejší, pláž leží konkrétne v juhozápadnom cípe ostrova, približne 76 kilometrov od letoviska Chania. Nejde pritom o pláž v pravom slova zmysle, ale skôr o dlhú piesočnatú zátoku, pri ktorej hladina mora nepresahuje 1,2 metra.

Super pre rodiny s malými deťmi.

Čo je však na tejto pláži najlepšie, je fakt, že je súčasťou chránenej rezervácie. Vďaka tomu tu nenájdete žiadne luxusné rezorty.

 

4. Horseshoe Bay Beach, Bermudy

Ďalšiu pláž s ružovkastým pieskom nájdete na Bermudách – koralovom súostroví východne od pobrežia USA. Ide o pláž Horseshoe Bay, ktorá dostala svoj názov podľa svojho tvaru, ktorý nápadne pripomína podkovu.

Táto pláž je výborná na opaľovanie sa, plávanie a vďaka blízkosti okolitých koralových skál aj na šnorchlovanie.

Najviac preplnená je južná časť pláže, kam smeruje väčšina turistov z výletných lodí. Ak preto uprednostňujete väčší pokoj, vydajte sa radšej na západnú časť.

 

5. Spiaggia Rosa, La Maddalena, Sardínia

Ďalšou pre nás relatívne blízkou ružovou plážou je Spaggia Rosa. Ide o pláž na ostrove Budelli v známom súostroví La Maddalena na severovýchode Sardínie, kam sa chodieva na výlety loďou.

Celé súostrovie La Maddalena a okolité more je súčasťou národného parku, v dôsledku čoho je ružová pláž Spaggia Rosa určená iba na obdivovanie z lode.


Nesmie sa teda na ňu vstúpiť a rovnako sa tu nesmie ani kúpať. Vďaka svojej farbe sa však aj napriek tomu stala jednou z najznámejších pláží celej Sardínie.

 

6. Pink Sands Beach, Harbour Island, Bahamy

Na súostroví Bahamy v Karibiku sa na pláži s jemne ružovým s nádychom budete môcť už aj luxusne okúpať.

Ide o ružovú pláž ostrova Harbour Island, ktorá ponúka pozvoľný vstup do priezračného tyrkysového mora na dĺžke až 4,8 kilometrov.

Jemne ružový nádych piesku tejto pláže sme pritom spomenuli zámerne.

Tak ako pri ostatných plážach z tohto zoznamu, aj pri pláži ostrova Harbour Island platí, že piesok nemá v skutočnosti sýtoružovú farbu, na akú vás môžu lákať rôzne upravené fotografie na internete. Nenechajte sa nimi pomýliť.

Drobné čiastočky koralov v piesku dodávajú plážam skôr príjemný ružový odtieň, nie obľúbenú farbu bábik značky Barbie. Navyše, ružovkastá farba piesku najviac vynikne pri styku s vodou.
 

Poznáte alebo ste dokonca navštívili aj inú ružovú pláž, o ktorej by mali vedieť tiež ostatní cestovatelia? Budeme radi, ak sa v komentároch pod článkom podelíte o vaše tipy a skúsenosti. :-)

Autor: Kristína Biela

Súvisiace články
pred 1 rokom 86687 videní | 6 minúty čítania
pred 1 rokom 84223 videní | 5 minúty čítania
pred 2 rokmi 82623 videní | 6 minúty čítania