Späť na všetky články
pred 10 mesiacov 5656 videní | 3 minúty čítania

6 overených tipov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa piesku z pláže

6 overených tipov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa piesku z pláže
Ako sa vyhnúť tomu, aby vás piesok z pláže v zbalenej batožine neprenasledoval z dovolenky až domov na Slovensko?

Pobyt na pláži prináša množstvo zábavy, ale aj veľa všadeprítomného piesku. Na deke, v obuvi a osobných veciach. Čo robiť pre to, aby sa po odchode z pláže nedostal piesok aj do vášho auta alebo hotelovej izby?

 

1. Všetko zbaľte do sieťovanej tašky

Čím lepšie sa na oddych na pláži vybavíte, tým menej piesku si so sebou odnesiete. Úplnou samozrejmosťou by mala byť sieťovaná taška. Z tej sa, na rozdiel od klasickej pletenej tašky, všetok piesok vytrasie aj bez vašej pomoci.

 

2. Namiesto uteráku skladacia stolička

Ak to nemáte na pláž ďaleko, určite si so sebou vezmite skladaciu stoličku. Tá je oproti sedeniu na uteráku pohodlnejšia, no hlavne sa na nej nezachytáva až toľko piesku. Zatiaľ čo uterák budete musieť pred odchodom vytriasať a po príhode prať, plážové kreslo stačí opláchnuť vodou.

ležadlá, pláž, lezadla na plazi, modre lezadla, zapad slnka na plazi

 

3. Skúste novinku – špeciálnu plážovú deku

Pokiaľ sa predsa len nechcete oberať o príjemné vyvaľovanie sa na pláži, zaobstarajte si špeciálnu deku do piesku. Jej výhodou je, že piesok sa na jej povrchu nezachytí. To vďaka unikátnemu materiálu a spracovaniu, ktoré piesok prepúšťa späť na zem, no zároveň bráni aj proti jeho preniknutiu zospodu hore.

 

Medzi internetovými radami môžete naraziť aj na „plážovú deku“ z napínacej posteľnej plachty. Tú stačí natiahnuť na zem a do každého jej rohu umiestniť ťažidlo, ktoré ju udrží rozprestretú. Ako ťažidlo výborne poslúži vaša plážová taška či prenosná chladnička na nápoje.

 

4. Pred odchodom sa opláchnite

Skôr než sa pobalíte a vrátite späť na hotelovú izbu, ponorte sa do mora a zmyte zo seba a z plaviek posledné čiastočky piesku. Keďže veľké vlny po náraze na pevninu uvoľňujú piesok, cestu na breh si dobre načasujte. Predídete tak ďalšiemu zašpineniu a následnému umývaniu.

Niektoré pláže sú vybavené sprchami, takže opláchnuť sa môžete aj tam. Zabudnúť by ste nemali ani na detské hračky do piesku. Tie takisto treba dôkladne umyť, inak vás bude piesok sprevádzať aj u vás doma.

 

5. Natrite si nohy detským púdrom

Očistiť si nohy od piesku sa dá aj bez použitia vody. Riešením je detský púder, ktorý z chodidiel odvádza vlhkosť a tým zabraňuje prichytávaniu ďalšej vrstvy piesku. Zbaviť sa suchého piesku je napokon oveľa jednoduchšie ako dostať z nôh piesok nasiaknutý vlhkosťou.

Prášok môžete nanášať aj priamo na mokrý piesok nalepený na nohách. Púder všetku vodu absorbuje a piesok vysuší. Na nohách vám tak ostane iba suchý piesok, ktorý jednoducho odstránite napríklad jemným štetcom. Ten sa dostane aj medzi drobné detské pršteky.

 

6. Plavky najskôr nechajte vyschnúť

Po príchode z pláže plavky určite nehádžte hneď do práčky. Okrem nich totiž budete mať piesok aj tam a neskôr aj medzi ostatnými šatami. Vyzlečte sa vo vani, aby ste zvyšky piesku nemuseli vysávať po celej domácnosti. Takto ich iba jednoducho spláchnete vodou.

Plavky nechajte dôkladne vyschnúť na balkóne a potom z nich vytraste posledné čiastočky piesku. Pamätajte, že suchého piesku sa zbavíte oveľa jednoduchšie ako toho mokrého.

Veríme, že vám aspoň jedno z týchto odporúčaní pomôže odstrániť piesok zo všetkých osobných vecí a tým spríjemniť čas strávený na dovolenke.

Súvisiace články
pred 10 mesiacov 49076 videní | 3 minúty čítania